Breaking News
-->

Η τριάδα της Formula 1 που νικάει συνέχεια εδώ και 100 αγώνες

22 Απριλίου 2018

Ferrari, Mercedes και Red Bull μονοπωλούν μεταξύ τους τις νίκες στα τελευταία 100 Γκραν Πρι της Formula 1 και όπως φαίνεται, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε και εφέτος.

 


Η Formula 1 γιορτάζει μία επέτειο, που δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις ευχάριστη, καθώς αποτυπώνει την απόλυτη κυριαρχία τριών ομάδων εδώ και πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, στα τελευταία 100 Γκραν Πρι έχουν πετύχει νίκες μόνον η Mercedes (66 τον αριθμό), η Red Bull (22) και η Ferrari (τις υπόλοιπες 12). Μάλιστα δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια ομάδα, η οποία θα μπορούσε να σπάσει κάποια στιγμή το εξωπραγματικό σερί αυτής της τριάδας.

Χαρακτηριστικό αυτής της συντριπτικής υπεροχής είναι και το γεγονός, ότι το 2017 κατάφερε να «τρυπώσει» στο βάθρο μόλις ένας «παρείσακτος» οδηγός άλλης ομάδας σε σύνολο 20 αγώνων! Πρόκειται για τον ρούκι εκείνης της σεζόν, Λανς Στρολ, που είχε τερματίσει στο Μπακού τρίτος πίσω από τους Ρικιάρντο και Μπότας.

Ο τελευταίος οδηγός, που νίκησε στη Formula 1, χωρίς να ανήκει στις Mercedes, Ferrari και Red Bull ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν στο Μελβούρνη στις 17 Μαρτίου του 2013. Εκεί είχε καταφέρει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 να τερματίσει πρώτος με τα χρώματα της Lotus-Renault, μπροστά από τους Αλόνσο με Ferrari και Φέτελ με Red Bull. Από τότε δεν έχει σταυρώσει ούτε μία νίκη ο Φιλανδός, που δείχνει πάντως εφέτος σε καλή φόρμα, αφού έχει ξεκινήσει και στους τρεις αγώνες από την πρώτη σειρά εκκίνησης.

Την φετινή σεζόν παρατηρείται μία γενικότερη ισορροπία μεταξύ των οδηγών της ίδιας ομάδας, όσον αφορά στις επιδόσεις τους στις κατατακτήριες δοκιμές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνον δύο πιλότοι έχουν νικήσει και στα τρία Γκραν Πρι στις ενδοοικογενειακές μονομαχίες τους με τους teammate τους. Πρόκειται για τον Αλόνσο (McLaren – Renault) και Χούλκενμπεργκ (Renault), οι οποίοι θεωρούνται εκτός των άλλων ικανοί (κυρίως ο Ισπανός) να σπάσουν το ρόδι και να ανέβουν – υπό προϋποθέσεις – στην υψηλότερη θέση του βάθρου. Το ερώτημα είναι βέβαια, πότε; Για τους φίλους του αθλήματος θα ήταν σίγουρα μία ευχάριστη αλλαγή.
Gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics