Breaking News
03 Οκτωβρίου 2018

Έστω κι αν συνάντησε απρόσμενες δυσκολίες, η Εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών έκανε απόψε το χρέος της στο Λουξεμβούργο.

 


Νίκησε το Λουξεμβούργο και προκρίθηκε στα τελικά του Ευρωπαϊκού πινγκ πονγκ η Εθνική

Επικράτησε με 3-1 σετ, εξασφάλισε θέση στην πρώτη δυάδα του έκτου γκρουπ για το στάδιο 1 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2019 και την πρόκριση στα τελικά της Γαλλίας.

Επίσης, με τη νέα νίκη κόντρα στο ευρωπαϊκό δουκάτο πέρασε στην κορυφή του γκρουπ, έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, και στο επόμενο ματς, στις 20 Νοεμβρίου στο ΣΕΦ με αντίπαλο τη Ρωσία, θα επιδιώξει να τελειώσει με πρωτιά τις υποχρεώσεις της σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης.

Το συγκρότημα του Κώστα Βατσακλή είχε σαφώς τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν έπιασε συνολικά την καλύτερη απόδοση. Είναι χαρακτηριστικό ότι, αφού έκανε το 1-0 στα πέντε σετ, δέχτηκε την ισοφάριση με ήττα-έκπληξη του πρώτου παίκτη, του Γκιώνη.
Στο 1-1 στα σετ βρέθηκε αργότερα και ο Σγουρόπουλος, αλλά η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στην Εθνική μας. Με τους Ρηνιώτη, Σγουρόπουλο και Γκιώνη να έχουν από μία νίκη επιβεβαίωσε την υπεροχή της.

Με έναν αγώνα παραπάνω από τη Ρωσία, η Ελλάδα προηγείται στο γκρουπ με 5 βαθμούς. Η Ρωσία έχει 4 σε 2 ματς και τελευταίο είναι το Λουξεμβούργο με 3 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες.

Στη θέση 2 της φιλοξενούμενης Εθνικής μας ομάδας τοποθετήθηκε ο Τάσος Ρηνιώτης και μπήκε πρώτος στο αγωνιστικό χώρο.
Αντιμετώπισε τον έμπειρο Γκιλ Μίχελι κι έφτασε δύσκολα στη νίκη με 3-2.

Στη συνέχεια, αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης και τέθηκε αντιμέτωπος με τον Λούκα Μλαντένοβιτς. Είχε βέβαια, τα προγνωστικά με το μέρος του, όμως τα πράγματα πήραν απρόσμενη τροπή. Ο νεαρός από το Λουξεμβούργο εμφάνισε αρετές απέναντι στην άμυνα και μπέρδεψε τον πρωταθλητή μας, ο οποίος δεν βρήκε ρυθμό, έκανε λάθη και τελικά γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ.


Στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι τοποθετήθηκε ο Γιάννης Σγουρόπουλος και κοντραρίστηκε με τον Φάμπιο Σαντομαούρο. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων το 2017 και το 2018 έκανε δυνατή αρχή, αλλά στο δεύτερο σετ έχασε τον ρυθμό του και δέχτηκε την ισοφάριση. Επανήλθε άμεσα και, με την κατάλληλη προσοχή και σοβαρότητα, επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του για το τελικό 3-1.

Ακολούθως μπήκαν στο τραπέζι οι πρώτοι αθλητές των δύο ομάδων. Ο Γκιώνης αναμετρήθηκε με τον Μίχελι, και όντας πιο συγκεντρωμένος, είχε σταθερότητα και με 3-0 σετ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα:

Γκιλ Μίχελι-Τάσος Ρηνιώτης 2-3 (8-11, 11-6, 6-11, 11-6, 3-11)
Λούκα Μλαντένοβιτς-Παναγιώτης Γκιώνης 3-1 (11-9, 12-10, 9-11, 11-4)
Φάμπιο Σαντομαούρο-Γιάννης Σγουρόπουλος 1-3 (2-11, 11-9, 6-11, 7-11)
Μίχελι-Γκιώνης 0-3 (5-11, 6-11, 3-11)
sport-fm.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics