Breaking News
-->

Ράλι Ντακάρ, ΕΔ1: Πρώτο προβάδισμα Αλ Ατίγια και Μπαρέδα

08 Ιανουαρίου 2019

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε ο Νάσερ Αλ Ατίγια της Toyota από την πρώτη Ειδική, ενώ στις μοτοσικλέτες πρώτος επικεφαλής διανυκτέρευσε ο Ζοάν Μπαρέδα της Honda.



Η πρώτη μέρα του 41ου Ντακάρ περιλάμβανε 84 αγωνιστικά χιλιόμετρα στους αμμόλοφους του Πίσκο στον περουβιανό Νότο, έπειτα από μια μεγάλη απλή διαδρομή που κάλυψαν οι αγωνιζόμενοι φεύγοντας από τη Λίμα.

Ο Νάσερ Αλ Ατίγια χρειάστηκε κάτι περισσότερο από μία ώρα για την Ειδική, εκκινώντας δεύτερος, και βγήκε από αυτή με προβάδισμα δύο λεπτών από τον Κάρλος Σάινθ και τον παγκόσμιο πρωταθλητή FIA Cross Country Γιακούμπ Πρζιγκόνσκι, που ήταν οι ταχύτεροι με τα buggies της MINI X-Raid.

"Κερδίσαμε την Ειδική χωρίς να πιέσουμε και τόσο και σήμερα ήταν καλή μέρα", είπε στον τερματισμό ο Αλ Ατίγια, ο οποίος κέρδισε την 32η νίκη του σε Ειδική του αγώνα και υπολείπεται πια μόνο του Άρι Βάτανεν (50 νίκες) και του Στεφάν Περετανσέλ (41).

"Είμαι χαρούμενος με το αυτοκίνητο και τα ελαστικά της BF Goodrich, που είναι καινούρια για εμάς στο Ντακάρ. Έπιασα τον Κάρλος στα τελευταία 15 χλμ., αλλά έμεινα πίσω του. Ήθελα μόνο να κρατήσω την ταχύτητά μου, διότι ένα λεπτό ή δέκα δευτερόλεπτα δεν αλλάζουν κάτι. Το πλάνο μου είναι να έχω γρήγορο ρυθμό, και αύριο θα κάνω το ίδιο", κατέληξε ο οδηγός από το Κατάρ.

Ο Σάινθ, από την πλευρά του, τόνισε: «Κινηθήκαμε λίγο ήρεμα, γιατί δεν θέλαμε να ανοίγουμε το δρόμο αύριο. Η αυριανή μέρα είναι μέρα πίεσης, αλλά η αλήθεια είναι ότι βλέπω τα Toyota πολύ δυνατά. Ο Αλ Ατίγια είναι το ξεκάθαρο φαβορί, είναι στην αυλή του σπιτιού του. Αν και πέρσι έκανε κάποια λάθη και έδειξε ότι δεν είναι ανίκητος σε αυτό το τερέν.»

Με τα άλλα δύο buggies της MINI o Στεφάν Πετερανσέλ ξεκίνησε τον αγώνα με τον έβδομο χρόνο, αλλά λιγότερο από λεπτό πίσω από τον Σάινθ, ο Συρίλ Ντεπρέ με τον δέκατο, ενώ ο Σεμπάστιαν Λεμπ με το ιδιωτικό Peugeot 3008DKR έχασε έξι λεπτά και περιορίστηκε στην 13η θέση - λίγο πίσω από τον ομόλογό του Χάρι Χαντ.

Στις μοτισκλέτες, ο Ισπανός Ζοάν Μπαρέδα Μπορτ –ο εν ενεργεία οδηγός με τις περισσότερες νίκες Ειδικών, 23 πλέον, αλλά χωρίς νίκη στον αγώνα- πήρε ένα μικρό προβάδισμα στην κορυφή, για τον εαυτό του και τη Honda, από τη Husqvarna του Πάμπλο Κιντανίγια.

Στα τρία λεπτά περίπου τον ακολουθούν η Honda του Αμερικανού Ρίκι Μπράμπεκ, η Yamaha του Άντριαν φαν Μπέβερεν και η πρώτη ΚΤΜ, του προπέρσινου νικητή Βρετανού Σαμ Σάντερλαντ. Οι άλλοι δύο νικητές της τελευταίας τριετίας, Τόμπι Πράις και Ματίας Ουόκνερ, κλείνουν την επτάδα.

"Είναι πάντοτε δύσκολες, αυτού του είδους οι Ειδικές. Όλοι είναι γρήγοροι σε αυτό το έδαφος", είπε στον τερματισμό ο Χοάν Μπαρέδα. "Είναι συναρπαστικό να ξεκινάς έτσι, αλλά καμιά φορά είναι και επικίνδυνο. Πάντα πρέπει να προσέχεις. Τελικά νομίζω ότι οδήγησα καλά, απέκτησα μια καλή αίσθηση και είμαστε έτοιμοι για περισσότερες Ειδικές".

Αντίθετα, ο Άντριεν φαν Μπέβερεν τόνισε: «Δεν επεδίωξα κάτι καλό, στην πραγματικότητα, και δεν το χάρηκα και τόσο, διότι δεν τόλμησα να πάω με τέρμα γκάζι, για να είμαι ειλικρινής. Υπήρχαν κάποιοι δύσκολοι αμμόλοφοι που ήταν επικίνδυνοι. Επίσης, διασχίσαμε κι ένα πέρασμα από ποτάμι, που μου ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις. Δεδομένων όλων αυτών, είμαι χαρούμενος, επιτέλους μπήκαμε στον αγώνα. Αν μείνουμε αφοσιωμένοι κάθε μέρα, τα πράγματα θα πάνε καλά.»
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics