Breaking News
11 Απριλίου 2019

Την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του απλού νεανίδων εξασφάλισε σήμερα η Μαλαματένια Παπαδημητρίου κατά την εναρκτήρια μέρα του γαλλικού όπεν νέων, που γίνεται στο Μετς.

Σημείωσε δύο νίκες και μία ήττα στον προκριματικό όμιλο, πήρε τη 2η προνομιούχο θέση και πέρασε στον 1ο γύρο, κάτι ουσιαστικό για αθλήτρια, που ακόμα βρίσκεται στην κατηγορία των κορασίδων. Με τις νεάνιδες αγωνίστηκε και η επίσης κορασίδα Χρυσή Φωτιάδου και με μία νίκη και δύο ήττες στο δικό της γκρουπ έμεινε εκτός ταμπλό. Επίσης, με συμπαίκτρια την Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς η Παπαδημητρίου προχώρησε στον γύρο των «16» του διπλού νεανίδων, ενώ στον 2ο γύρο αποκλείστηκε η Φωτιάδου με παρτενέρ τη Λίντα Ζαντέροβα από την Τσεχία.

Να δούμε τι έκαναν σήμερα οι πρωταθλήτριές μας με τη σημείωση ότι η πληροφόρηση από το γαλλικό τουρνουά ήρθε κάπως δύσκολα επειδή το σάιτ της διεθνούς ομοσπονδίας έβαλε ελάχιστα αποτελέσματα και δεν έχει έγκαιρη ενημέρωση (I.T.T.F.). Στο απλό νεανίδων σχηματίστηκαν 17 προκριματικά γκρουπ. Η Παπαδημητρίου βρέθηκε στη δεύτερη σειρά των ομίλων. Αγωνίστηκε στο 16ο γκρουπ και κατέκτησε τη 2η θέση. Κατέβαλλε με 3-0 σετ την Τσούι Κέιλιχ από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη Βραζιλιάνα Μπέατρις Φλορέ, ενώ λύγισε οριακά με 3-2 σετ από την Πορτογαλίδα επικεφαλής Ράκελ Μάρτινς.

Η Χρυσή Φωτιάδου μετείχε στο 17ο γκρουπ και αποκλείστηκε σαν 4η σε ισοβαθμία. Έκαμψε με 3-2 σετ την (επίσης κορασίδα) Χάνα Αράποβιτς από την Κροατία κι έχασε 3-0 σετ από την Τσέχα επικεφαλής Τερέζα Πιτλίκοβα κι από τη Γαλλίδα Σαρλότ Λουτζ. Είναι σημαντική πάντως, η νίκη επί της Αράποβιτς κι αποτελεί ένα ακόμα σημάδι για την πρόοδο της αθλήτριας από τη Φλώρινα, δεδομένου ότι η Κροάτισσα φιγουράρει στο νούμερο 5 του παγκοσμίου πίνακα αξιολόγησης των κορασίδων!

Στο διπλό νεανίδων οι Παπαδημητρίου/Αράποβιτς είχαν bye στον 1ο γύρο. Μετά απέκλεισαν με 3-1 σετ τις Μολ Πάτερσον/Μπριάνα Μπούργος και μπήκαν στη 16άδα. Η Φωτιάδου και η Ζαντέροβα νίκησαν αρχικά τις Ντομινίκ Κίφερ/Νι Σιάογινγκ από το Λουξεμβούργο με 3-2 σετ και αποκλείστηκαν στον 2ο γύρο από τις Λιθουανές Κορνέλ Ριλισκίτε/Εμίλιγια Ριλισκίτε με 3-0 σετ.

Το Σάββατο αρχίζει το απλό κορασίδων και ενδιάμεσα γίνεται το ομαδικό. Η Παπαδημητρίου ως νούμερο 8 στα φαβορί τέθηκε επικεφαλής στο αντίστοιχο γκρουπ. Θα συναντήσει τη Σουηδέζα Νόμιν Μπάασαν, τη Γαλλίδα Μάγια Ντουίν και τη Ρωσίδα Αναστασία Μπερέσνεβα.

Η Φωτιάδου, που είναι νούμερο 30 στα seeding του αγωνίσματος κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ, που έχει τρεις αθλήτριες. Θα βρει κι εκεί απέναντί της την Αράποβιτς (ως επικεφαλής) κι ακόμα τη Γαλλίδα Κλέα ντε Στοπελέρ.
httf.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics