Breaking News
17 Οκτωβρίου 2019

Από 10 έως 18 Μαίου θα διεξαχθεί στο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Κέντρο “Athens International Sailing Center” το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX και το Ευρωπαϊκό RSX youth. Στην Αυστραλία θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο



Από 10 έως 18 Μαίου 2020 θα διεξαχθεί στο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Κέντρο “Athens International Sailing Center” το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX youth.

Τον Φεβρουάριο του 2020 είχε ανατεθεί στη Νέα Ζηλανδία η διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος RSX 2020 που αποτελεί πρόκριση των χωρών της Ωκεανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας. Συγκεκριμένα ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα από χώρες της Ωκεανίας θα προκριθούν για το Τόκιο. Η Νέα Ζηλανδία, όμως, δήλωσε αδυναμία να οργανώσει αυτό το πρωτάθλημα.

Τότε, η διεθνής κλάση, γνωρίζοντας την ικανότητα της ελληνικής ιστιοπλοΐας να διοργανώνει κάτω από άριστες συνθήκες και με ασφάλεια μεγάλα events, όπως έγινε με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ, αλλά και μετά από επιθυμία Ευρωπαίων κι άλλων ξένων αθλητών, στράφηκε προς την ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία.

Ειδικότερα, ο γραμματέας της διεθνούς κλάσης Άντρους Πόξι ζήτησε από την ΕΙΟ –για να δοθεί λύση στο πρόβλημα- να αναλάβει να οργανώσει ταυτόχρονα με το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες. Η ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία έδωσε καταφατική απάντηση, αφού μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να διοργανώσει ένα μεγαλειώδες ευρωπαϊκό πρωτάθλημα –πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες- το ευρωπαϊκό ΦΙΝΝ.

Ακολούθησε αντίδραση από τις ομοσπονδίες της Ωκεανίας, οι οποίες ζήτησαν με επιμονή το πρωτάθλημα να μην φύγει από την ήπειρό τους, με δεδομένο ότι αποτελεί πρόκριση για τους αθλητές αυτής της ηπείρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Ετσι, χθες αργά το απόγευμα, η εκτελεστική επιτροπή της διεθνούς κλάσης αποφάσισε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί στην Αυστραλία. Από την πλευρά της η ΕΙΟ όχι μόνο δεν δημιούργησε θέμα, ίσα ίσα που συμφώνησε αμέσως, διότι αντιλαμβάνεται τη θέση των ομοσπονδιών της Ωκεανίας.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RS:X που θα λάβει χώρα στην Αθήνα κατά το διάστημα 10-18 Μαΐου 2020 αποτελεί εσωτερική πρόκριση αθλητών διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
 sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics