Breaking News
-->

Tα άγνωστα ρεκόρ της Formula 1 τη δεκαετία 2009-2019

11 Ιανουαρίου 2020


Την έβδομη δεκαετία στην ιστορία της Formula 1 καταγράφηκαν πολλά ιδιαίτερα και όχι οπωσδήποτε γνωστά ρεκόρ, όπως αυτά που καταγράφουμε στο ρεπορτάζ μας.

 

Το 2020 η Formula 1 μπαίνει σε μία νέα δεκαετία αφήνοντας πίσω της μία σειρά ρεκόρ, που σημειώθηκαν από το 2009 έως το 2019. Την προηγούμενη δεκαετία είχαμε την ποιοτικότερη ομάδα πιλότων στην ιστορία της Formula 1, τουλάχιστον με βάση τους παγκόσμιους τίτλους τους. Κάποια στιγμή φτάσαμε να συμμετέχουν ταυτόχρονα την ίδια σεζόν έξι παγκόσμιοι πρωταθλητές και πιο συγκεκριμένα οι Φερνάντο Αλόνσο, Λιούις Χάμιλτον, Κίμι Ράικονεν, Μίκαελ Σουμάχερ, Τζένσον Μπάτον και Σεμπάστιαν Φέτελ.

Δίπλα σε αυτούς είχαμε και δύο νεότερους οδηγούς, τους Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ, οι οποίοι θεωρείται εξαιρετικά πιθανόν να χρισθούν στο μέλλον παγκόσμιοι πρωταθλητές της Formula 1. Ο Φερστάπεν έγινε και ο νεότερος πιλότος που έκανε ντεμπούτο στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων αθλημάτων στην τρυφερή ηλικία των 17 ετών, ενώ στον αντίποδα είχαμε τον Ράικονεν που συμπλήρωσε το 2019 τα σαράντα και παραμένει στην ενεργό δράση.

Παρά την πλειάδα των δυνατών οδηγών είχαμε την προηγούμενη δεκαετία μόλις τρεις διαφορετικούς παγκόσμιους πρωταθλητές της Formula 1 και πιο συγκεκριμένα τους Χάμιλτον, Φέτελ και Ρόσμπεργκ. Ωστόσο οι διεκδικητές του τίτλου ήταν μερικές χρονιές αρκετά περισσότεροι, για παράδειγμα το 2010 μονομάχησαν στην τελική φάση της σεζόν πέντε οδηγοί για το πρωτάθλημα. Επίσης το 2012 είχαμε στους επτά πρώτους αγώνες ισάριθμους διαφορετικούς νικητές!

Τη δεκαετία 2009 – 2019 πραγματοποιήθηκαν 198 Γκραν Πρι που ήταν και τα περισσότερα στην ιστορία του αθλήματος, όμως από την άλλη πλευρά είχαμε μόλις 12 διαφορετικούς οδηγούς που ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και συνιστούν τον μικρότερο αριθμό σε βάθος δέκα ετών. Τις δεκαετίες του 2000 και του 1990 είχαμε από 17 διαφορετικούς νικητές σε τουλάχιστον έναν αγώνα, τη δεκαετία του 80 ήταν 21 και στα seventies 29! Την τελευταία δεκαετία είχαμε επίσης μόνον έξι ομάδες που είδαν το χρώμα της νίκης και ήταν οι λιγότερες από ποτέ, ενώ για πρώτη φορά δεν ανέβηκε ούτε μία φορά μία νέα ομάδα στο βάθρο.

Βεβαίως το διάστημα 2009 – 2019 σημειώθηκαν πολλά ρεκόρ γύρων, μπήκαμε στη φάση των υβριδικών κινητήρων και το άθλημα πέρασε από τα χέρια του Μπέρνι Εκλεστον στη Liberty Media. Χάρη στην τελευταία είδαμε τη Formula 1 να προβάλλεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που απεχθανόταν ο Μπέρνι, ενώ ξεκίνησε μία σειρά επεισοδίων από τα παρασκήνια του αθλήματος στην πλατφόρμα Netflix.

Δυστυχώς δεν έλειψαν και οι μελανές στιγμές, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι τραγικοί θάνατοι του οδηγού Ζουλς Μπιανσί, της δοκιμάστριας πιλότου Μαρία ντε Βιλότα και του νεαρού Αντουάν Ιμπέρ σε αγώνα της Formula 1.


gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics