Breaking News
18 Ιανουαρίου 2020

Τεράστια νίκη από κάθε άποψη αυξάνει τις πιθανότητες της Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη να προχωρήσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης!



Τεράστια νίκη από κάθε άποψη αυξάνει τις πιθανότητες της Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη να προχωρήσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης! Για τους πρώτους προημιτελικούς η πρωταθλήτρια Πολωνίας ξεπέρασε με 3-1 εντός έδρας τη φιναλίστ του περσινού τελικού UMMC και θα πάει με καλές βάσεις στο Εκατερίνμπουργκ για τη ρεβάνς της 14ης Φεβρουαρίου.

Ο συναρπαστικός αγώνας κράτησε κάτι λιγότερο από 4 ώρες κι επιφύλαξε πολύ σπάνια εξέλιξη. Όχι τόσο γιατί από τη θέση του αουτσάιντερ η Μπογκόρια γύρισε το αρχικό 0-1, αλλά κυρίως γιατί και οι τρεις επί μέρους νίκες της ήρθαν με σκορ 3-2 σετ και ανατροπή από 0-2!!! Ο Γκιώνης μάλιστα, ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό σκορ απέναντι στην ισχυρή ρωσική ομάδα, όταν έκαμψε μέσα σε αποθέωση τον Δανό, Τζόναθαν Γκροθ, πρωταθλητή Ευρώπης στο διπλό ανδρών το 2016!

H γαλλική Ενεμπόν κάμφθηκε με 3-1 εντός έδρας από τη ρωσική κάτοχο του τίτλου Όρενμπουργκ, χωρίς να έχει στην τριάδα της τους νεαρούς πρωταθλητές μας Κωνσταντίνο Αγγελάκη και Γιώργο Σταματούρο. Κι εδώ ο δεύτερος προημιτελικός θα διεξαχθεί στις 14 του επόμενου μήνα.

Στο Γκρότζισκ η Μπογκόρια ανέλαβε εξαιρετικά δύσκολο έργο κόντρα στην ομάδα, που μετά τον περσινό τελικό στην κορυφαία διοργάνωση κατέκτησε φέτος με το απόλυτο των νικών την πρωτιά στο γκρουπ Β. Η πολωνική ομάδα αποδείχτηκε πολύ δυνατή σε όλους τους τομείς όμως και με οριακές νίκες έφτασε στην τελική επικράτηση με 3-1 σε μία ονειρεμένη βραδιά. Περισσότεροι από 1.000 φίλαθλοι γέμισαν την εξέδρα, αποθέωσαν τους νικητές, ενώ όπως έγραψε η Μπογκόρια στον λογαριασμό της στα κοινωνικά δίκτυα «δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με καμία λέξη αυτό που συνέβη στο Hala Sportowa Grodzisku Maz και ήταν σίγουρα μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία του συλλόγου»!

Ο Γκιώνης (νούμερο 19 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) τοποθετήθηκε 1ος παίκτης. Έδωσε δύο ματς και μολονότι προερχόταν από κρυολόγημα απέδωσε πολύ καλό πινγκ πονγκ κι έκανε παράλληλα πετυχημένη πρόβα τζενεράλε για το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά ομαδικού όπου θα ηγηθεί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (Γκοντομάρ Πορτογαλίας, 22-26 Ιανουαρίου).

Στην αρχή λύγισε από τον Ρώσο Αλεξάντρ Σιμπάεφ (νούμερο 30 σήμερα στην Ευρώπη) με 3-2 σετ σε ματς, στο οποίο προηγήθηκε δύο φορές. Κράτησε το καλύτερο για το τέλος όμως. Στο 4ο στη σειρά παιχνίδι ο κορυφαίος αμυντικός αντιμετώπισε τον 1ο παίκτη της UMMC, τον Τζόναθαν Γκροθ (νούμερο 10 τον Ιανουάριο στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης). Βρέθηκε να χάνει 0-2 στα σετ κι έκανε απίστευτη αντεπίθεση. Έβγαλε τρομερό παιχνίδι απέναντι στον αριστερόχειρα Σκανδιναβό και με μεγάλη ψυχραιμία επικράτησε οριακά στο φινάλε δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς. Προσέξτε πως πήγε γενικά ο προημιτελικός για να καταλάβετε το επίτευγμα από τον Έλληνα άσο και την παρέα του:

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-UMMC 3-1:

Παναγιώτης Γκιώνης-Αλεξάντρ Σιμπάεφ 2-3 (11-6, 5-11, 11-6, 4-11, 8-11)

Μάρεκ Μπαντόφσκι-Τζόναθαν Γκροθ 3-2 (11-13, 9-11, 11-9, 11-9, 11-6)

Πάβελ Σίρουτσεκ-Αντρέι Γκάσινα 3-2 (9-11, 6-11, 12-10, 11-4, 11-6)

Γκιώνης-Γκροθ 3-2 (9-11, 6-11, 11-5, 11-9 , 11-9)

Το βράδυ της Πέμπτης η Ενεμπόν πρόβαλλε μεγάλη αντίσταση στην τρεις φορές κάτοχο του τροπαίου Όρενμπουργκ ώσπου κάμφθηκε με 3-1. Με τη θερμή συμπαράσταση του γαλλικού κοινού μάλιστα, προηγήθηκε 1-0 όταν ο Βέλγος Σεντρίκ Νούτινκ επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Πορτογάλου Μάρκος Φρέιτας. Αργότερα ο Νούτινκ βρέθηκε μπροστά με 2-1 σετ απέναντι στον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης Ντιμίτρι Οβτσάροφ κι όταν δέχτηκε την ανατροπή διαμορφώθηκε και το τελικό σκορ. Ενδιάμεσα ο Γάλλος Κουεντέν Ρομπινό έχασε 3-1 σετ από τον Οβτσάροφ και ο Άγγλος Σαμ Γουόκερ με 3-0 από τον πολύπειρο Τσουάν Τσι Γιουάν από την κινεζική Ταϊπέι.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών:

Ρόσκιλντε (Δανία)-Μπορούσια Ντίσελντορφ (Γερμανία) 0-3

Μιλχάουζεν (Γερμανία)-Σααρμπρίκεν (Γερμανία) 2-3

Ενεμπόν (Γαλλία)-Όρενμπουργκ (Ρωσία) 1-3

Μπογκόρια (Πολωνία)-UMMC (Ρωσία) 3-1

sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics