Breaking News
10 Μαρτίου 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα άκρως πολυάσχολο διήμερο για την ελληνική ξιφασκία έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Στους

 


αγώνες έλαβε μέρος και ο ΚΑΣ ΔΑΜΟΚΛΗΣ το Σάββατο 7/3/2020 στο γήπεδο Χρήστος Αγγουράκης στο Χαιδάρι. Τόσο το παγκόσμιο κύπελλο με την ονομασία «Κύπελλο Ακρόπολης» στην σπάθη γυναικών όσο και οι αγώνες Φιλίας που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της ΕΟΞ , στο γήπεδο Χρήστος Αγγουράκης και αφορούσαν Παμπαίδες & Παγκορασίδες στις κατηγορίες u10 & u13, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων της ξιφασκίας. Με εντυπωσιακό τρόπο εκπροσωπήθηκε ο ΚΑΣ ΔΑΜΟΚΛΗΣ. Συγκεκριμένα, με εξαιρετική εμφάνιση, κάνοντας υπερήφανους γονείς και παράγοντες ο Άρης Τριβυζάς κατέκτησε την 3η θέση ανάμεσα σε 33 αθλητές και δικαίως τιμήθηκε με χάλκινο μετάλλιο! Στην ίδια κατηγορία ο Ιβάν Γκοντσαροβ με υπέροχη εμφάνιση κατέλαβε την έβδομη θέση.

Οι δυο προαναφερθέντες αθλητές έπαιξαν στα νοκ άουτ μεταξύ τους και επέδειξαν απαράμιλλο ήθος και ευγενή αθλητική συμπεριφορά. Ο Σπυρος Σπιτιέρης με καταπληκτική εμφάνιση τελείωσε στην πρώτη θέση της κατηγορίας στον πρώτο γύρο και τελικά κατετάγη ένατος μετά τα νοκ άουτ. Η Παγκορασίδα Κατερίνα Προβατά στην κατηγορία u13 , με πολύ καλή εμφάνιση προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο και φτάνοντας στο δεύτερο νοκ άουτ , κατετάγη 12η στις 33 αθλήτριες. Η Σοφία Καραγιαννίδη κατέλαβε την 20η θέση στην ίδια κατηγορία.

Οι αθλητές του κερκυραϊκού συλλόγου, εισέπραξαν συγχαρητήρια και διθυραμβικά , επαινετικά σχόλια από εξέχοντες παράγοντες της ελληνικής ξιφασκίας καθώς με την αγωνιστική επίδοσή τους απέδειξαν την άνοδό τους στην αγωνιστική κατάταξη. Με τον σπουδαίο Στάθη Γεροσίδερη στο πλευρό τους εκπροσώπησαν τον Μοναδικό Σύλλογο Ξιφασκίας στην Κέρκυρα αναγνωρισμένο από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας. Συγχαρητήρια στην Μαρία και τον Κώστα Βερονίκη όπως και στον γυμναστή του συλλόγου Στάθη Μποντή για την συλλογική δουλειά, οι καρποί της οποίας φαίνονται σε κάθε αγώνα με αποτελέσματα.

Το ΔΣ βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να συγχαρεί και να δηλώσει την ευγνωμοσύνη του σ αυτά τα παιδιά, το μέλλον της ελληνικής ξιφασκίας που μας έκαναν υπερήφανους για τα αποτελέσματα, την ωριμότητα, την συγκροτημένη αθλητική συμπεριφορά και το ομαδικό πνεύμα. Στο γενικό πνεύμα ευφορίας και χαρμόσυνων , αισιόδοξων μηνυμάτων για την Ελληνική Ξιφασκία θα πρέπει να αναφερθεί και να δοθεί ιδιαίτερη μνεία στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Δώρα Γκουντούρα στο Γκραν Πρι Ξιφασκίας «Ακρόπολις». Επίτευγμα που καθιστά την Πρωταθλήτριά μας στην σπάθη, την πρώτη ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά μετάλλιο στην βαρυσήμαντη αυτή διοργάνωση. Τιμώμενη με αυτήν την διάκριση, βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Ελένη Κορωνάκη
enimerosi.com

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics