Breaking News
23 Μαΐου 2020

Για το πως επέστρεψε στην καθημερινότητα της μετά την άρση των μέτρων μίλησε η Κατερίνα Στεφανίδη

 

Αναλυτικά η συνέντευξη της Κατερίνας Στεφανίδη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ:
Για το πόσο την έχει επηρεάσει η κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό: «Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι με έχει επηρεάσει τόσο, καθώς την μη αγωνιστική περίοδο, περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας στο σπίτι. Σαφώς μείναμε λίγο πίσω στις προπονήσεις, αλλά όχι και τόσο, ευτυχώς. Γενικότερα είναι όντως μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Έχουμε φίλους τους οποίους του πέτυχε η καραντίνα σε διάφορα σημεία του πλανήτη και έπρεπε να μείνουν κάπου πολύ περισσότερο από όσο ήθελαν. Ευτυχώς, όμως, εμείς και οι κοντινοί μας άνθρωποι έχουν μείνει υγιείς».

Για το πώς πέρασε αυτές τις μέρες: «Όχι πολύ διαφορετικά από ότι συνήθως. Με παζλ, επιτραπέζια και πολύ netflix (γέλια)».

Για το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις έπαυσαν τα περιοριστικά μέτρα: «Για να πω την αλήθεια δεν ήταν κάτι που μας είχε λείψει ιδιαίτερα, εκτός από τα άλματα. Έτσι πήγαμε κατευθείαν στο στάδιο»

Για το αν βοήθησε το γεγονός ότι πέρασε τον εγκλεισμό με τον σύζυγο και προπονητή της: «Σίγουρα. Πιστεύω ότι η καραντίνα ήταν σίγουρα πιο δύσκολη γι αυτούς που μένουν μόνοι. Εγώ ήμουν με την οικογένειά μου και δεν ήταν τόσο δύσκολο. Γίναμε και όλοι λίγο πιο... fit, καθώς δεν είχαμε τι να κάνουμε και κάναμε συνέχεια, κάτι σαν προπόνηση»!

Για την επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό που αποκόμισε από τη συζήτηση: «Για να πω την αλήθεια, αυτό που αποκόμισα είναι ότι δεν μπορεί να έχεις 30 άτομα σε μία κλήση μιας ώρας. Αυτό δίνει στον καθένα 2 λεπτά να μιλήσει και δεν έχει και πολύ νόημα. Το καλό ήταν ότι αφού μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό και εκείνος συνέχισε με άλλες υποχρεώσεις, οι περισσότεροι από εμάς μείναμε στην κλήση και μιλήσαμε για διάφορα θέματα του αθλητισμού. Κυρίως για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον σχολικό αθλητισμό, δηλαδή το μάθημα της γυμναστικής».

Για το ότι στέκεται στο πλευρό ανθρώπων που το έχουν ανάγκη: «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Εγώ και ο άντρας μου είμαστε αρκετά ενεργοί στη φιλανθρωπία, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους (κάποια μαθαίνονται, κάποια όχι) στο παρελθόν κι αυτή η φορά δεν ήταν κάτι το διαφορετικό. Ήταν μια ωραία ενέργεια από την ΓΓΑ, ώστε να συμβάλλουν πολλοί νέοι και παλιοί αθλητές».

Για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων: «Δεν υπήρχε άλλη λύση. Ήταν το σωστό, όχι μόνο για την υγεία όλων μας, αλλά και γιατί είχαν αρχίσει να δημιουργούνται αδικίες μεταξύ αθλητών διαφόρων χωρών, όπου τα περιοριστικά μέτρα ήταν πολύ διαφορετικά και σε κάποιες περιπτώσεις όπως η Σουηδία ανύπαρκτα».

Για το αν ονειρεύεται ένα δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Από τη μία είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με αυτά που έχω πετύχει μέχρι τώρα. Έχω πάρει μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις από το 2014, χωρίς να χάσω χρονιά. Από την άλλη κάνω καθημερινά προπόνηση θέλοντας να γίνω καλύτερη και θέτοντας νέους στόχους. Σαφώς και θα ήθελα ένα δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο. Αλλά αυτοί οι στόχοι πολλές φορές είναι λάθος. Οι στόχοι μας είναι να πάει καλά η προετοιμασία μέχρι τότε. Να μην έχω τραυματισμούς και να συνεχίσουμε να αγαπάμε και οι δύο μας την καθημερινότητα μας, όπως και τώρα. Τα υπόλοιπα έρχονται όταν είσαι σωστά προετοιμασμένος».

Για το πόσο θα την επηρεάσει η πρωτοφανής αποχή από την αγωνιστική δράση: «Ήμουν τυχερή, καθώς πριν λίγες ημέρες έκανα ένα διαδικτυακό αγώνα με δύο συναθλήτριες μου από την Αμερική και τον Καναδά. Αυτό σίγουρα βοήθησε λίγο, να έχω ένα παραπάνω κίνητρο τις 2-3 βδομάδες πριν τον αγώνα, αλλά και μετά. Σίγουρα θέλω να ξεκινήσουν οι αγώνες. Σκόπευα ο πρώτος μου αγώνας να ήταν στις 22 Μαΐου. Νομίζω όμως, μέσα από το κακό που μας βρήκε, προέκυψαν και κάποια θετικά. Είχα τον χρόνο να κάνω την σωστή αποθεραπεία στο πόδι μου και να μην έχω πλέον πρόβλημα. Έχουμε πολύ χρόνο να δοκιμάσουμε διάφορα πράγματα, που συνήθως δεν προλαβαίναμε, όπως κοντάρια με μεγαλύτερο μήκος. Πλέον έχουν ανακοινωθεί κάποιοι αγώνες τον Αύγουστο και Σεπτέμβρη και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να καταφέρουμε να πάμε έστω σ' αυτούς τους αγώνες»

Για το ότι ήταν η τελευταία λαμπαδηδρόμος της ολυμπιακής φλόγας: «Σίγουρα όταν μου ανατέθηκε αυτό τον Ιανουάριο, είχα σχηματίσει μια διαφορετική εικόνα εκείνης της ημέρας. Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και ολυμπισμού, όπως έχουμε συνηθίσει. Σαφώς τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, με μόλις 30 άτομα στο Παναθηναϊκό στάδιο. Αλλά και πάλι ήταν μια μεγάλη τιμή και μια αξέχαστη εμπειρία»

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο: «Θα ήθελα να πω στον κόσμο ένα μπράβο γι αυτό που έχουμε καταφέρει. Ελπίζω ότι όλοι μας θα συνεχίσουμε να προσέχουμε ώστε να μην ξαναϋπάρξει έξαρση του ιού».
onsports.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics