Breaking News
06 Ιουλίου 2020

Ο Αλέξανδρος Μαδέσης και η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στο απλό παίδων και το απλό Meramvelliotaki champion_korasidesκορασίδων αντίστοιχα, στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2019-2020. Ο 15άχρονος αθλητής του Π.Κ.Δ. Ταύρου και η 14χρονη αθλήτρια του Α.Ο.

τά από 4 μήνες. Ο Μαδέσης προχώρησε ως 1ο φαβορί και στον απόλυτα ισορροπημένο τελικό έκαμψε τον Κίμωνα Μήτκα του Φάρου Αλεξανδρούπολης (νούμερο 2) με 3-2 σετ. Η Μεραμβελλιωτάκη ήταν 2ο φαβορί και στον συναρπαστικό τελικό ξεπέρασε με 3-1 σετ τη 13χρονη Λεμονιά Γκαϊντατζή του ΑΣΕΑ Καβάλας, η οποία ήταν στην κορυφή του ταμπλό. Το αγώνισμα άρχισε από το μεσημέρι του Σαββάτου με ομίλους και παρά την έντονη ζέστη και τις ειδικές συνθήκες λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου επιφύλαξε αγώνες πολύ καλού επιπέδου. Θυμίζουμε ότι εξαιτίας των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό ακυρώθηκε για φέτος το αγώνισμα του διπλού.

Στο απλό παίδων η σημερινή τελευταία μέρα περιλάμβανε τα νοκ άουτ ματς από τον γύρο των «32». Ο Μαδέσης και ο Μήτκας αγωνίστηκαν κατευθείαν σε αυτή τη φάση και πήγαν με σταθερή απόδοση στον τελικό. Τα έδωσαν όλα σε συγκλονιστικό ματς με διακυμάνσεις και στις λεπτομέρειες επικράτησε ο Μαδέσης με 3-2 (11-9, 5-11, 9-11, 11-8, 11-9).

Pane paidon_Covid19_telikos_pontos_Madesis-MitkasΣτο 3ο σετ ο αριστερόχειρας αθλητής του Φάρου γύρισε την κατάσταση από 4-8 και πήρε το προβάδισμα. Πέρασε μπροστά και στο 4ο από το αρχικό 1-4 μέχρι που ο αθλητής από το Ηράκλειο Αττικής έκανε τη δική του ανατροπή και ισοφάρισε. Στο ψυχοφθόρο 5ο σετ ο Μαδέσης κράτησε πολλές μπάλες με κόντρες και επίθεση, ο Μήτκας έχασε κρίσιμα σπιν και το τελικό σκορ γράφτηκε στο όριο πόντων. Πέρσι ο Μαδέσης είχε ηττηθεί στον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος (αντίπαλός του ήταν ο Σωκράτης Γιαννούτσος) και πρόπερσι ήταν 3ος. Με την επιτυχία του έγραψε παράλληλα όμορφη… οικογενειακή ιστορία, καθώς τη δεκαετία του ’80 είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ελλάδας παίδων και μάλιστα τρεις συνεχόμενες χρονιές, ο πατέρας του Κώστας, που είναι και προπονητής του (γιος βεβαίως, ο Αλέξανδρος και της επίσης παλιάς πρωταθλήτριας Ελλάδας στο άθλημα Χρυσούλας Τουρσουνίδου).

Στο ταμπλό ο νέος νικητής μπήκε bye στους «16» και μετά απέκλεισε τον Κωνσταντίνο Μηλικούδη από τη Φιλία Ορεστιάδας με 3-0 σετ. Στην 8άδα λύγισε με 3-2 σετ τον Γιώργο Κατσαπρακάκη του Γυμνασίου και στα ημιτελικά με 3-1 τον Αλέξανδρο Αλεξόπουλο.

Ο Μήτκας μπήκε στον 2ο γύρο επίσης χωρίς ματς κι εκεί ξεπέρασε τον Σάββα Βατσακλή της Δόξας Πεύκης με 3-0 σετ. Στην 8άδα κατέβαλλε τον αμυντικό Βασίλη Τζιότζιο του Αίαντα Ευόσμου με 3-0 σετ και στην 4άδα τον επίσης αμυντικό Διονύση Τιμαμόπουλο με 3-1. Πρώτα μετάλλια στο απλό του θεσμού για Τιμαμόπουλο και Αλεξόπουλο (ο τελευταίος ήταν νούμερο 11 στα seeding του αγωνίσματος και στα προημιτελικά απέκλεισε το 3ο φαβορί, τον Ευστάθιο Μανωλόπουλο).

Στο απλό κορασίδων επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά για τις αθλήτριες, που θα έφταναν στο ματς για το χρυσό μετάλλιο. Ήταν τα δύο πρώτα φαβορί, η Λεμονιά Γκαϊντατζή και η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη αντίστοιχα, οι οποίες είχαν συναντηθεί και το Σάββατο στον τελικό του ομαδικού. Η αθλήτρια του Α.Ο.Ν.Φ. είχε επικρατήσει χτες με 3-0 και σήμερα κατάφερε μία ακόμη σπουδαία νίκη με 3-1 κόντρα στην κυρίαρχη των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

Pane paidon_Covid19_telikos_Meramve-LemoniaΈγινε καταπληκτικός αγώνας με σασπένς και μεγάλα ράλι. Η Μεραμβελιωτάκη βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά μετά πήρε δύο σετ στην παράταση κι αυτό έπαιξε, ψυχολογικά έστω, τον ρόλο του στην τελική έκβαση (8-11, 12-10, 14-12, 11-4). Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση τα δύο κορίτσια είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η πορεία των φιναλίστ άρχισε από το ταμπλό των «16». Η Μεραμβελλιωτάκη μπήκε χωρίς αγώνα στα προημιτελικά κι εν συνεχεία απέκλεισε τη Φωτεινή Τράκα από τον ΠΑΟ Φυλής με 3-2 σετ και τη Δήμητρα Πετσίβα με 3-0.

Η Γκαϊντατζή είχε επίσης bye στην αρχή, στα προημιτελικά επιβλήθηκε 3-0 της Δέσποινας Άμπα (Σάρισες Φλώρινας) και στα ημιτελικά 3-1 της Βασιλείας Χάλαρη. Η Πετσίβα και η Χάλαρη, που ήταν επίσης στην πρώτη 4άδα των φαβορί, κατέκτησαν το πρώτο μετάλλιο στον θεσμό στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Οι νικητές και οι νικήτριες του Πανελληνίου πρωταθλήματος:

ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Κίμωνας Μήτκας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

3. Διονύσης Τιμαμόπουλος (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

-. Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

ΑΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

2. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Βασιλεία Χάλαρη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

-. Δήμητρα Πετσίβα (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)


HTTF.GR

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics