Breaking News
15 Σεπτεμβρίου 2020


Μπέρδεμα σήμερα στους δρόμους του Ηρακλείου

 

Σύγχυση επικράτησε το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου, για το αν εξακολουθεί να ισχύει ή όχι το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του Ηρακλείου.

Σε επικοινωνία του neakriti.gr με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναφέρθηκε πως σήμερα , 15 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 6 τα ξημερώματα, τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα έληξαν στο Ηράκλειο και πως νεότερη ενημέρωση και σχετική ΚΥΑ για τυχόν χρονική επέκταση των μέτρων θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, ενόψει και της προγραμματισμένης ενημέρωσης από τον Νίκο Χαρδαλιά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η «εικόνα» προδιαθέτει ότι μάλλον πάμε για χρονική επέκταση των μέτρων.

Όπως είχε εξηγήσει και ο ίδιος την Παρασκεύη 11 Σεπτεμβρίου τα μέτρα έλαβαν παράταση (δεν διευκρινίστηκε μέχρι πότε) και για τους δύο νομούς της Κρήτης και η αξιολόγηση για το ενδεχόμενο άρσης των μέτρων θα γίνεται ανά τριήμερο και με γνώμονα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Primis Player Placeholder

Παράλληλα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως τηρείται «στάση αναμονής» και πως δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι από την αστυνομία σε Ηράκλειο και Χανιά αναφορικά με το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια εντολή φαίνεται πως είχαν και στην Δημοτική Αστυνομία.

Όπως αναφέρουν αναγνώστες, μάλιστα, που φορούσαν μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους στο κέντρο του Ηρακλείου, ενημερώθηκαν από υπάλληλο της Δημοτικής αστυνομίας πως το μέτρο έπαψε να ισχύει από τα ξημερώματα και πλέον δεν απαιτείται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους,

Παράλληλα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός, ανέφερε στο neakriti.gr πως πράγματι σήμερα τα ξημερώματα έληξαν τα επιπλέον μέτρα αλλά αναμένεται νέα ΚΥΑ που θα δίνει οδηγίες για το επόμενο διάστημα.

Τέλος, ανέφερε πως τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας δείχνουν πολύ καλή εικόνα για το κέντρο του Ηρακλείου και τήρηση των μέτρων στην πλειοψηφία των πολιτών και των επιχειρήσεων, όμως παρατηρούνται προβλήματα στην ενδοχώρα της Περιφερειακής Ενότητας του Ηρακλείου, σε τουριστικές περιοχές αλλά και σε εργασιακούς χώρους.

Το ερωτηματικό που προκύπτει από το χρονικό κενό μεταξύ της άρσης του μέτρου σήμερα τα ξημερώματα και της ενδεχόμενης νέας επέκτασης το απόγευμα, είναι κατά πόσο υπάρχει υγειονομικό πρόβλημα αν δεχτούμε προηγούμενες ανακοινώσεις της Πολτικής Προστασίας που ανέφεραν ότι η υγειονομική κατάσταση στο Ηράκλειο και τα Χανιά απαιτεί την χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.
neakriti.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics