Breaking News
02 Μαρτίου 2021

Ο 43χρονος πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ανακοίνωσε την απόφασή του

 

Μία δόξα του πολύ κοντινού παρελθόντος, μία εξέχουσα προσωπικότητα του χώρου, αποφάσισε να μπει μπροστά στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Ο θρυλικός πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας Κώστας Παπαγεωργίου, δευτεραθλητής Ευρώπης στο ομαδικό ανδρών το 2013, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Ο 42χρονος σήμερα, οκτάκις πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών, ένας άνθρωπος που χαίρει εκτίμησης και αναγνώρισης και στο εξωτερικό, ολοκλήρωσε την καριέρα του τον Μάιο του 2018.

«Ύστερα από πολλή σκέψη, αμφιταλαντεύσεις, διλήμματα και αμφιβολίες», όπως τονίζει στη δήλωσή του, αποφάσισε να αφιερωθεί στο άθλημα μέσα κι από το ανώτερο διοικητικό αξίωμα, έχοντας τις ευλογίες του νυν προέδρου, Μανώλη Κολυμπάδη.

Αναλυτικά η γραπτή ανακοίνωση του Κώστα Παπαγεωργίου

«Κυρίες και Κύριοι, Φίλες και Φίλοι, Συναθλητές και Συναθλήτριες,

Το όνομά μου σας φέρνει στο νου τον αθλητή Κώστα Παπαγεωργίου, σαν τέτοιο με γνωρίσατε και με τιμήσατε, γεγονός για το οποίο είμαι εσαεί ευγνώμων.

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να μιλάω για τον εαυτό μου, δεν πιστεύω ότι έχει αξία εξάλλου.

Χορτάτος νιώθω από δόξα και τιμές αλλά ταυτόχρονα αισθάνομαι συν- υπεύθυνος για το μέλλον του αθλήματος. Η εξουσία ουδέποτε αποτέλεσε αυτοσκοπό μου.

Μετά από πολλή σκέψη, διλήμματα, αμφιβολίες και αφού συζήτησα με την οικογένειά και τους συνεργάτες μου, τους οποίους ευχαριστώ που και πάλι δέχονται να αφιερωθώ στο άθλημά μας, στερώντας ώρες από αυτούς και την εργασία μου, αποφάσισα να τολμήσω να εκτεθώ, θέτοντας υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Δεν είμαι ο “σωτήρας”, δεν είμαι η “αυθεντία”, δεν είμαι ο “σοφός παντογνώστης”, δεν είμαι ήρωας, αλλά ούτε αφελής και γνωρίζω ότι η πορεία μου ως αθλητής δεν εξασφαλίζει την επιτυχία μου σε αυτή την θέση.

Είμαι όμως μέρος μιας δυνατής ομάδας ανθρώπων του χώρου, ελεύθερης από πολιτικές αγκυλώσεις, κομματικές ή οπαδικές εξαρτήσεις.

Γνωρίζω ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και η ανηφόρα μεγάλη, εξάλλου έτσι είναι η ζωή.

Πήρα κουράγιο και δύναμη από την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου ο πρόεδρος Μανώλης Κολυμπάδης , από την αποδοχή και την σύμπνοια όλης της ομάδας, από την ξεχωριστή παρότρυνση του επιστήθιου φίλου μου του Παναγιώτη του Γκιώνη, και του θρύλου Καλλίνικου Κρεάνγκα, με τους οποίους μας δένει μακρόχρονη αγωνιστική συμβίωση και γνωρίζω ότι θα είναι δίπλα μου σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα .

Δεν θα μάθω να διοικώ την Ομοσπονδία “στου κασίδη το κεφάλι”, γιατί πλαισιώνομαι από έμπειρους και σοβαρούς ανθρώπους.

Θα είμαι απλά ο πρώτος μεταξύ ίσων αν και θα προτιμούσα να είμαστε όλοι πρόεδροι και όλοι μέλη, μόνο που αυτό είναι ένα ιδεατό σχήμα διοίκησης.

Εξάλλου εμείς οι αθλητές για να αντέξουμε την πίεση του πρωταθλητισμού, πρώτα και κύρια μαθαίνουμε να πατάμε γερά τα πόδια μας στη γη.

Σας δηλώνω ευθαρσώς ότι εάν εκλεγώ πρόεδρος δεν θα είμαι “αχυράνθρωπος”, ουδέποτε μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο, ουδέποτε τέθηκε ακόμη και ως αστείο και ουδέποτε θα δεχόμουν έναν τέτοιο ρόλο.

Εύχομαι, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, η οικογένεια του αθλήματός μας να καταφέρει με επιτυχία να αντιμετωπίσει το μέλλον, ενωμένη σαν μια γροθιά, γιατί μόνο έτσι θα επιβιώσουμε και θα προκόψουμε.

Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσμονών όσων τιμήσουν την ομάδα μας με την ψήφο τους και προσωπικά να κατακτήσω την αποδοχή όλων, είτε με ψηφίσουν, είτε δεν με ψηφίσουν».

Σας ευχαριστώ,

Κώστας Παπαγεωργίου
Διαβάστε επίσης:

Πονάει ο Τεντόγλου αλλά πάει στο Τορούν

Ρωσία: Αναπτύσσει εμβόλιο με ανοσία 13-17 χρόνων

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics