Breaking News
11 Μαΐου 2021

Ο Κώστας Βαρουχάκης θα τρέξει από τη μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη, για να στηρίξει τα ΕΕΕΚ του νησιού και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο έτσι ώστε να σκύψει πάνω από αυτά τα παιδιά. Τι δηλώνει στο Newsbomb.gr ο υπεραθλητής από την Κίσσαμο Χανίων για το νέο μεγάλο εγχείρημά του.

 

«Μοναδικός μου στόχος δεν είναι οι νίκες αλλά η ευαισθητοποίηση, η προσφορά και η στήριξη των Ειδικών Σχολείων και όλων αυτών των παιδιών που η κοινωνία μας τα αναγκάζει να επιστρέψουν στο στενό τους οικογενειακό περιβάλλον χωρίς καμία περαιτέρω παροχή φροντίδας».

Αυτή η φράση ανήκει στον Κώστα Βαρουχάκη και την λέει από την πρώτη ημέρα που αποφάσισε να συνδυάσει τον αθλητισμό με τη στήριξη αυτών των παιδιών που έχουν ανάγκη τη φροντίδα όλων.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο Κρητικός υπεραθλητής, εξήγησε πως πήρε την απόφαση να αρχίσει εδώ και μια τριετία αυτές τις φιλανθρωπικές δράσεις αλλά και την ανταπόκριση που βλέπει τόσο από την τοπική κοινωνία στα Χανιά και στην υπόλοιπη Κρήτη όσο και σε όλη την Ελλάδα.

Ο Κώστας Βαρουχάκης, που υπήρξε ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια έγινε αθλητής τριάθλου και είναι μέλος του σωματείου «Άνεμος Χανίων», με όπλο τη δύναμη ψυχής, την αλληλεγγύη και φυσικά τον αθλητισμό, θέλει να κάνει την κοινωνία μας περισσότερο ανθρώπινη και να την οδηγήσει στο να σκύψει πάνω από τα προβλήματα που υπάρχουν στα Ειδικά Σχολεία και γενικότερα στην καθημερινή διαβίωση αυτών των παιδιών.

Έχοντας συμμετάσχει σε 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα IronMan, σε αρκετούς Μαραθωνίους και τριάθλα, ο Κώστας Βαρουχάκης πριν από δυο χρόνια πέτυχε ένα ακόμα σπουδαίο αθλητικό κατόρθωμα. Ολοκλήρωσε στη Λιθουανία έναν αγώνα διάρκειας 34 ωρών, κάτι που έχουν πετύχει ελάχιστοι στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα τα έχουν καταφέρει μόνο δυο, ενώ στην Κρήτη είναι μοναδικός. Η αθλητική του ικανότητα, λοιπόν, τον βοηθά έτσι ώστε μέσα από διάφορα απαιτητικά και σκληρά αγωνίσματα, να τραβά τα βλέμματα και να αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές της κοινωνίας.

Το 2018 ξεκίνησε η φιλανθρωπική δράση με έναν κολυμβητικό διάπλου 11 χιλιομέτρων στον κόλπο της Κισσάμου. Συνεχίστηκε το 2019 με τον αγώνα υπερτριάθλου των 34 ωρών που είχε ως σύνθημα «ο δικός μου αγώνας έχει διάρκεια μόνο 34 ώρες», εννοώντας πως ο αγώνας για ζωή που δίνουν τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων δεν σταματά ποτέ.

Πέρσι, ο Κώστας Βαρουχάκης ολοκλήρωσε μια κολυμβητική διαδρομή 25 χιλιομέτρων και με τα χρήματα που συγκέντρωσε κατασκευάστηκε μια καινούρια αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης του Ειδικού Σχολείου στα Κουτουφιανά Κισσάμου. Φέτος, η δράση ευαισθητοποίησης για την ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία μας είναι ακόμα πιο απαιτητική. Ο Κρητικός υπεραθλητής θα τρέξει από τη μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη, σταματώντας σε κάθε πόλη που υπάρχει Ειδικό Σχολείο.

«Μια ζωή ήμουν αθλητής. Έπαιζα ποδόσφαιρο και τώρα κάνω τρίαθλο. Τις δράσεις για τα Ειδικά Σχολεία τις ξεκίνησα το 2018 όταν μετά από προτροπή της αδερφής μου επισκέφθηκα ένα σχολείο και όταν είδα την κατάσταση είπα «κάτι πρέπει να γίνει». Τότε έκανα τον διάπλου των 11 χιλιομέτρων, για να ευαισθητοποιήσω κόσμο», είπε αρχικά ο κ. Βαρουχάκης.

«Το 2019 έκανα το υπερτρίαθλο με σύνθημα «ο δικός μου αγώνας είναι μόνο 34 ώρες» και πέρσι κάναμε το κολύμπι αγάπης, τα 25 χιλιόμετρα για να φτιάξουμε μια αίθουσα του Ειδικού Σχολείου στα Κουτουφιανά, που βοήθησε πολύ τα παιδιά. Πέρσι λοιπόν, μαζέψαμε 26.365 ευρώ», πρόσθεσε.

Ο τερματισμός του Κώστα Βαρουχάκη στον αγώνα των 34 ωρών στη Λιθουανία

Το θετικό είναι πως ο κόσμος, σύμφωνα με τον κ. Βαρουχάκη, έχει «αγκαλιάσει» όλες αυτές τις πρωτοβουλίες. «Από την πρώτη δράση, του 2018, έχω δει μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου. Τότε μαζέψαμε περίπου 3.000 ευρώ για το σχολείο μας στα Κουτουφιανά. Φέτος, μαζί με τον Δήμο Κισσάμου και τη Νεολαία Κισσάμου, θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Αυτή η δράση θα είναι αφιερωμένη στους απόφοιτους των ΕΕΕΕΚ, και σε όλα τα παιδιά που η κοινωνία τα αναγκάζει να γυρίζουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον χωρίς καμία περαιτέρω φροντίδα», λέει χαρακτηριστικά ο Κρητικός «IronMan» και συνεχίζει τονίζοντας:

«Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα από τη μια μεριά της Κρήτης μέχρι την άλλη, ότι τα παιδιά με ιδιαιτερότητες πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα άλλα παιδιά. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχε ενδιαφερθεί κανένας. Για εμένα, αυτές οι δράσεις είναι τροφή για σκέψη και προβληματισμό. Τι γίνονται αυτά τα παιδιά μετά την αποφοίτηση; Θέλουμε το μήνυμα να φτάσει σε όλη την Ελλάδα».Α

onsports.gr
Διαβάστε επίσης

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics