Breaking News
11 Μαΐου 2021

Τόκιο 2020 - Ορεινή Ποδηλασία: Η Ελλάδα τσεκάρει στο Νόβε Μέστο το ένα ολυμπιακό εισιτήριο ανδρών
Δημήτρης Ντζάνης

 

Οι αγώνες στα Παγκόσμια Κύπελλα Ορεινής Ποδηλασίας άρχισαν ξανά έπειτα από διακοπή 14 μηνών. Η δράση επέστρεψε από το Άλμπσταντ της Γερμανίας. Θα συνεχιστεί στο Νόβε Μέστο της Τσεχίας (15-16/5), οπότε θα κλείσουν και οι θέσεις που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας (UCI), μετά την εμφάνιση της πανδημίας και το «πάγωμα» των αγώνων τον Μάρτιο του 2020, όρισε αυτά τους δύο αγώνες, τους τελευταίους στο δρόμο για το Τόκιο.

Στην ιστοσελίδα της UCI η βαθμολογία (ranking), που δίνει την πρόκριση σε χώρα και όχι σε αθλητή, έχει μείνει στην τελευταία ανανέωση της 03/03/2020. Από τότε δεν έγινε άλλος αξιολογημένος αγώνας, πέρα του διημέρου στο Άλμπσταντ. Το αποτέλεσμα από την κούρσα των elite ανδρών δεν έχει περαστεί, αλλά δεν αλλάζει κάτι για τη θέση της Ελλάδας. Και ούτε πρόκειται να αλλάξει, υπό φυσιολογικές συνθήκες, στο Νόβε Μέστο. Η Ελλάδα θα κρατήσει την 19η και προνομιούχα θέση, που χαρίζει πρόκριση για έναν αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι την 21η θέση υπάρχει ολυμπιακό εισιτήριο.

Η κατάταξη που σας παραθέτουμε ήταν πριν από τον αγώνα στο Άλμπσταντ και μοιάζει σχεδόν αδύνατο να αλλάξει τη θέση της χώρας μας. Η Ελλάδα δεν προλαβαίνει τη Ν. Ζηλανδία (είχε 6η και 37η θέση, δηλαδή 162β.). Αλλά το κυριότερο δεν κινδυνεύει από τις χώρες που ακολουθούν. Οι Περικλής Ηλίας, Δημήτρης Αντωνιάδης και Χαρούν Μόλα, που αγωνίστηκαν στην κούρσα των elite ανδρών στο Άλμπσταντ θα είναι και στο Νόβε Μέστο. Όπως και οι Τάσος Τσορτουκτσίδης και Κατερίνα Ελευθεριάδου, που μετείχαν στην κούρσα U23 ανδρών και γυναικών.

Όπως φαίνεται και στη βαθμολογία η Ελλάδα είχε 2.601β. πριν από τον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πώς μεταφράζετε η παραπάνω συγκομιδή; Σύμφωνα με τα στοιχεία της UCI ως εξής: Δημήτρης Αντωνιάδης (1095β)-φωτό-., Περικλής Ηλίας (1032β.), Ηλίας Τσορτουκτσίδης 301 και Χαρούν Μόλα 171. Θα στο όνομα του αθλητή που θα αποφασίσει η ΕΟ Ποδηλασίας να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Πώς μοιράζονται τα 38 εισιτήρια

Τριάντα οκτώ συνολικά αθλητές θα δώσουν το «παρών» στην ορεινή ποδηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτές οι θέσεις χωρίζονται ως εξής

*Ιαπωνία (Διοργανώτρια χώρα) 1

*Χώρες 1-2 στο Ranking της UCI (από 3 αθλητές) 6

*Χώρες 3-7 στο Ranking της UCI (από 2 αθλητές) 10

*Χώρες 8-21 στο Ranking της UCI (από 1 αθλητή) 14

*Πρωτάθλημα Αφρικής 2019 (Νότια Αφρική) 1

*Παναμερικανικοί Αγώνες 2019 (Καναδάς) 1

* Πρωτάθλημα Ασίας 2019 (Κίνα) 1

* Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Elite 2019 2

* Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23 2019 2
onsports.gr
Διαβάστε επίσης

Γ’ Εθνική: Τέσσερα πέναλτι σε ένα ημίχρονο [vid]

 

Ο καιρός σήμερα 11/05/2021

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics