Breaking News
01 Οκτωβρίου 2022

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανακοινώνει με χαρά την έναρξη συνεργασίας με τον Μιχάλη Κατσικαδέλη, MSc, Ph.D. Φυσικής Αγωγής και προπονητή Α’

Κατηγορίας του αθλήματος. Από σήμερα Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, ο έμπειρος καθηγητής και προπονητής από την Πάτρα είναι ο νέος επιστημονικός συνεργάτης της ομοσπονδίας και θα έχει ως κύριο τομέα ευθύνης την επιμόρφωση των προπονητών. Έχει οριστεί άλλωστε, διευθυντής της Σχολής Προπονητών Γ’ κατηγορίας, που θα διεξαχθεί την τρέχουσα σεζόν στην Αθήνα και για την οποία ολοκληρώθηκαν ην Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο Μιχάλης Κατσικαδέλης υπέγραψε με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο θα λήξει στις 31/12/2023.

Ο πρώην αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης θ’ ασχοληθεί με τη δημιουργία των προπονητικών σχολών, καθώς μετά από αυτή που ετοιμάζεται στη Γ’ κατηγορία, το πλάνο προβλέπει αντίστοιχη για πτυχία Β’ κατηγορίας. Θα οργανώνει δράσεις επιμόρφωσης προπονητών και θα παρέχει επιστημονική υποστήριξη και στις εθνικές ομάδες. Θα βοηθά ως συνεργάτης και την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στην οποία ήταν μέλος αλλά με τα νέα του καθήκοντα θα πρέπει ν’ αντικατασταθεί.

Ο Μιχάλης Κατσικαδέλης έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν για περισσότερα από 10 χρόνια με την ομοσπονδία, καθώς υπήρξε περιφερειακός προπονητής της στην Πάτρα, στο κλιμάκιο επιλέκτων. Για δύο χρόνια (2011-2013) είχε και τον ρόλο του υπεύθυνου επιμόρφωσης, γι’ αυτό οργάνωνε ενημερωτικές ημερίδες για τους προπονητές, δίδασκε σε σεμινάρια, όπως και στη Σχολή Γ’ κατηγορίας, που είχε γίνει πριν από 8 χρόνια.

Για ικανό χρονικό διάστημα υπήρξε πρώτα επιστημονικός συνεργάτης κι έπειτα υπεύθυνος προπονητής του αθλήματος και στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες. Με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει ακολουθήσει, μεταξύ άλλων, εθνικές αποστολές σε Ευρωπαϊκά και Βαλκανικά πρωταθλήματα νέων, ενώ από τη συνεργασία του με την Ε.Α.ΟΜ.-Α.ΜΕ.Α. ξεχωρίζει η 2η θέση στο ομαδικό ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019 (με τους αθλητές Μάριο Χατζηκυριάκο και Γιώργο Μουχθή). Έχει παρουσιάσει εργασίες του πάνω στο άθλημα σε πολλά επιστημονικά συνέδρια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF), έχει πάρει μέρος σε προπονητικά μίτινγκ της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU) όπως και σε διεθνή συνέδρια Φυσικής Αγωγής. Είναι καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης ΠΕ-11 Φυσικής Αγωγής. Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Έχει δουλέψει και σε συλλόγους της αχαϊκής πρωτεύουσας, έχει καλλιεργήσει το ταλέντο αρκετών διακεκριμένων αθλητών του σήμερα.

Μεταξύ άλλων οι σπουδές του περιλαμβάνουν:

1992-96

Πτυχιούχος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδίκευση στο αγώνισμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με άριστα.

2008-09

International Coaching Enrichment Certificate Program (I.C.E.C.P.)

University of Delaware (USA), United States Olympic Committee (USOC)

2002-04

Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών (MSc) στην κατεύθυνση της Προπονητικής Μεγιστοποίηση Αθλητικής Απόδοσης και Επίδοσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο αντικείμενο: «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής». Θέμα «Επιλογή Ταλέντων στο άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης».

Το 2004 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και το 2017 το διδακτορικό του. Το 2011 ήταν υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θράκης Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής.

Πτυχιούχος Σχολής Προπονητών Γ’ κατηγορίας στο άθλημα του σόφτμπολ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όλα τα ζώδια 30/09

 

 

 

 

Ξεκίνησε στην Αρχαία Ολυμπία το Σεμινάριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics