Breaking News
31 Ιανουαρίου 2021

Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στο ομαδικό σπριντ βάζει προπόνηση κι αναμένει πότε θα αρχίσει η δράση
Δημήτρης Ντζάνης  

 

Το… ταξίδι μας με το ποδήλατο στην Ισπανία, με τον Χρήστο Βολικάκη στη Μαγιόρκα και την Βαρβάρα Φασόη στη Λεόν, επιστρέφει στην πατρίδα και κάνει στάση στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Εκεί ο Κωνσταντίνος Λιβανός προσπαθεί να προσαρμοστεί ξανά στις συνεχιζόμενες ιδιαίτερες συνθήκες που έχει φέρει η πανδημία του κορονοϊού.

Είτε κάνοντας κομμάτια στην πίστα του «Velodrome», είτε ποδηλατώντας με τις ώρες υπομονετικά στο καρούλι, ο νεαρός πρωταθλητής γνωρίζει πως η αγωνιστική δράση έχει «παγώσει», άγνωστο για πόσο.

Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι που καλείται να διαχειριστεί 20χρονος από τα Περιβόλια Χανίων τόσο σε σωματική, όσο και σε πνευματική προετοιμασία.

«Για αγώνες έχουμε μέλλον και όχι τίποτα σημαντικό, έτσι για να βρούμε λίγο το γκάζι, που λέμε εμείς» δηλώνει στο Sports3, ο Κωνσταντίνος Λιβανός.

«Να βρούμε λίγο το γκάζι», ο αγωνιστικός ρυθμός, με απλά λόγια, που είχε πριν από 2,5 μήνες όταν μαζί με τους Σωτήρη Μπρέτα και Γιάννη Καλογερόπουλο είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

«Ένα ξεχωριστό μετάλλιο» όπως μας είχε δηλώσει λίγο μετά ο ίδιος, καθώς ήταν το 1ο στην κατηγορία των ανδρών elite.

Κι αφού το 2019 είχαν έρθει: Δύο χρυσά στο παγκόσμιο εφηβικό πρωτάθλημα (200μ. σπριντ και κέιριν), άλλα τόσα στο ευρωπαϊκό (1000μ. ατομικής χρονομέτρησης, 200μ. σπριντ), ενώ στις 12 Οκτωβρίου 2020 ήταν 3ος στο σπριντ στο ευρωπαϊκό νέων ανδρών (U23).

Όμως το πιο σημαντικά λόγια εκείνες τις ημέρες τις είχε πει στο Sports3 ο ομοσπονδιακός τεχνικός κι εμπνευστής της συγκεκριμένης ομάδας Λάμπρος Βασιλόπουλος.

«Είχαμε τον 1ο, τον λεγόμενο πρωτοστροφά, (Καλογερόπουλο), είχαμε τον 3ο (Μπρέτας), μας έλειπε το μεσαίο κομμάτι. Το βρήκαμε με τον Κώστα Λιβανό. Ο νεαρός ανταποκρίθηκε εξαιρετικά».

Οι απαιτήσεις από εκείνη τη στιγμή αυτόματα μεγάλωσαν για τον φοιτητή φυσικοθεραπείας, που βρίσκεται μόλος στην αρχή τις διαδρομής.

«Είναι μια περίεργη κατάσταση»

Κι εκεί που φτιάχνεις το πλάνο για το 2021, ο Covid-19 φρενάρει ξανά τα πάντα.

«Αρχίσαμε την προετοιμασία και έπειτα από λίγες ημέρες μάθαμε πως το ευρωπαϊκό ανδρών elite της Ολλανδίας μετατέθηκε για το καλοκαίρι,

Μετά υπάρχει το ευρωπαϊκό Κ23 που ακόμα δεν ξέρουμε πού και πότε θα γίνει, τα παγκόσμια κύπελλα, που τα έχουν ονομάσει nations cup και κάποια γκραν πρι που θέλω να μετάσχω για να ανέβω περισσότερο στη βαθμολογία στις κατηγορίες C1, C2.

Φορτώνουμε προπόνηση κι αναμένουμε, είναι μια περίεργη κατάσταση και για εμάς, δουλεύουμε στο 70%-75%» μας εξηγεί ο ποδηλάτης που γυμνάζεται με τον Παναγιώτη Μαρεντάκη.

«Πώς θα μείνει ο χορηγός με τέτοιες συνθήκες»

Οι δυσκολίες και τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο στο καλεντάρι και πώς θα εξελιχθεί.

Για έναν πρωταθλητή η πανδημία και το lockdown φέρνουν και παράπλευρες απώλειες.

«Βρίσκομαι σε αναζήτηση χορηγού, είχα κάποιους ανθρώπους που με βοηθούσαν, αλλά κι αυτοί πόσο να άντεχαν όταν το εμπόριο έχει παραλύσει.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες και οι άνθρωποι στο σύλλογό μου (Τάλως Χανίων) προσπαθούν όσο μπορούν, όμως τα πράγματα είναι κι εκεί ζόρικα» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Λιβανός.

«Η Ελλάδα προσφέρει πολλές εναλλακτικές λύσεις, αλλά…»

Κι όταν η κουβέντα στρέφεται περί υλικοτεχνικής και όχι μόνο υποστήριξης, ο Λιβανός αναρωτιέται: «Είμαστε πολύ πίσω σαν χώρα και δεν ξέρω γιατί, η ποδηλασία είναι ένα άθλημα με διακρίσεις, με καλή θέληση από τους αθλητές για ανάπτυξή της αθλήματος.

Και η Ελλάδα βοηθά, γιατί έχει πάρα πολλά μέρη που προσφέρονται για προετοιμασίες, είτε σε δρόμο, είτε στο βουνό, η χώρα μας ευνοεί τον αθλητικό τουρισμό.

Για παράδειγμα η ολυμπιακή ομάδα της Γερμανίας βρισκόταν για δύο εβδομάδες στη Ρόδο, πού θα έβρισκαν τέτοια εποχή καλύτερες συνθήκες προπόνησης στο δρόμο».
SPORTS3.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics