Breaking News
25 Φεβρουαρίου 2021

Την ιδέα είχε η Φιλία Ορεστιάδας, η παγκόσμια ομοσπονδία ανταποκρίθηκε


Το World Table Tennis (WTT), ο νέος φορέας διαχείρισης δραστηριοτήτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF), ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τους διεθνείς αγώνες των νεαρών ηλικιών μέσα στο 2021.

Το World Table Tennis Youth Series αντικαθιστά πλέον το ITTF World Junior Circuit (ανάλογη αλλαγή έχει γίνει, ως γνωστόν και με τα World Tour ανδρών-γυναικών), η εναρκτήρια χρονιά περιλαμβάνει 32 το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο διαφορετικά επίπεδα: Το WTT Youth Contender (27) και το WTT Youth Star Contender.

Η σειρά περιλαμβάνει πλέον τις ηλικιακές κατηγορίες έως 11, έως 13, έως 15 και έως 19 ετών, αλλά επιφυλάσσει και μία πολύ σημαντική και ευχάριστη είδηση για την Ελλάδα.

Μέσα στο αναρτημένο εναρκτήριο πρόγραμμα του WTT Youth Series υπάρχει και όπεν στην Ορεστιάδα για το χρονικό διάστημα από την 1η έως τις 7 Οκτωβρίου 2021!

Την ιδέα είχε και προχώρησε ο Γυμναστικός Σύλλογος Φιλία Ορεστιάδας.

Έκανε τη σχετική αίτηση στο WTT, σε συνεννόηση βέβαια με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και θα είναι ο ίδιος διοργανωτής υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και με τη στήριξη του δήμου.

Μετά την ανταλλαγή των απαραίτητων εγγράφων το τουρνουά εγκρίθηκε και πρόκειται να διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς».

Tο τουρνουά της Ορστιάδας είναι της βαθμίδας Youth Contender και περιλαμβάνει 4 ηλικιακές κατηγορίες στο απλό(Under 13, Under 15, Under 17, Under 19).

Επίσης, ότι από τη 1 έως τις 3 Οκτωβρίου θ’ αγωνιστούν τα κορίτσια, από τις 4 έως τις 7 Οκτωβρίου τα αγόρια κι ότι το συνολικό χρηματικό έπαθλο για τα δύο φύλα θα είναι από 800 ευρώ.

Η Φιλία Ορεστιάδας (σωματείο με καλή δραστηριότητα στο άθλημα εδώ και πολλά χρόνια και ανδρική ομάδα με σταθερή παρουσία στην Α1 εθνική κατηγορία) άρχισε από τον Νοέμβριο τις κινήσεις της γι’ αυτό το εγχείρημα.

Αν καταστεί δυνατό θα μεταβούν κάποια στιγμή στην ακριτική πόλη άνθρωποι του WTT ώστε να ελέγξουν όλες τις προδιαγραφές (κάτι που επίσης προβλέπεται, γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο δημιουργεί δυσκολίες η πανδημία Covid -19), πάντως φυσιολογικά το τουρνουά θα γίνει.

Εκφράζεται ασφαλώς και η ελπίδα να ξεπεραστεί έως τότε η υγειονομική κρίση και να μην υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Το γεγονός θ’ αποκτήσει και ιστορική διάσταση, αφού σε επίπεδο νεαρών ηλικιών δεν έχει γίνει άλλο event παγκόσμιας εμβέλειας στην επιτραπέζια αντισφαίριση στην Ελλάδα.

Το γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» έχει φιλοξενήσει στο κοντινό παρελθόν αγώνες της Α1 κατηγορίας ανδρών, όπως και προπονητικό καμπ για αθλητές της Φιλίας.

 Διαβάστε επίσης:

Τοξοβολία: Μπήκε στο πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Αγώνων 2023

ΕΠΟ: «Συνεχίζεται η Γ' Εθνική - Όποιος δεν κατέβει, υποβιβάζεται»

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics