Breaking News
01 Μαρτίου 2021

Ακυρώθηκε το στάδιο 1

 

Νέα αρνητική εξέλιξη λόγω κορονοϊού με το Europe Cup, το δεύτερο τη τάξει διασυλλογικό κύπελλο της γηραιάς ηπείρου στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Η τρέχουσα κατάσταση από την πανδημία COVID-19 οδήγησε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU) στη δύσκολη απόφαση να ακυρώσει το στάδιο 1 στο Europe Cup γυναικών 2020-2021 και να προχωρήσει κατευθείαν στο τελικό στάδιο και σε συνθήκες «φούσκας», τον Μάιο.

Αντίθετα θα διεξαχθεί η πρώτη φάση των ομίλων στο Europe Cup των ανδρών. Τα νέα δεδομένα ενδιαφέρουν απόλυτα τον Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας. Όχι απλά γιατί έχει δηλώσει συμμετοχή στο φετινό Europe Cup των γυναικών, αλλά και γιατί είχε αναλάβει να διοργανώσει τους αγώνες του δικού του ομίλου. Μετά από αναβολές η τελευταία ημερομηνία, που είχε δοθεί για τα γκρουπ ήταν 27-28 Μαρτίου, το σωματείο της ακριτικής πόλης είχε πάρει πριν λίγες ημέρες την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο υγειονομικό πρωτόκολλο της ETTU και τυπικά του απέμενε για τη διεξαγωγή των αγώνων μόνο η σχετική άδεια από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οι Σάρισες ενημερώθηκαν και με e-mail από την ETTU για την ακύρωση των γκρουπ, πλέον κοιτάζουν μόνο προς το τελικό στάδιο της διοργάνωσης, μάλιστα έδειξαν κιόλας ενδιαφέρον για να το φιλοξενήσουν!

Το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της ETTU αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο ανέλυσε την κατάσταση και διαπίστωσε ότι υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι γυναικών στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, που δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους και ως εκ τούτου έχουν αποσύρει τη συμμετοχή τους από την πρώτη φάση του ομίλου (παρεμπιπτόντως αυτό δεν συνέβη με την ιταλική Κουάτρο Μόρι και την ισπανική Αλικάντε στον όμιλο της Φλώρινας).

«Το πρώτο στάδιο συνήθως περιλαμβάνει τέσσερα γκρουπ των τριών ομάδων, με δύο ομάδες από κάθε γκρουπ να προκρίνονται για το τελικό στάδιο. Ωστόσο, οι αποσύρσεις σε ένα γκρουπ σημαίνουν ότι απομένουν μόνο δύο ομάδες κι έτσι θα προκριθούν και οι δύο αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν για να αγωνιστούν στο πρώτο στάδιο.

Το Δ.Σ. της ETTU συμφώνησε ότι θα ήταν άδικο για τις ομάδες των άλλων γκρουπ να τις υποχρεώσουν να ταξιδέψουν για τα ματς στο πρώτο στάδιο κι έτσι αποφάσισε να πάνε όλες οι ομάδες, στο τελικό στάδιο, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο», σημειώνει το ρεπορτάζ και συνεχίζει: «Το διοικητικό συμβούλιο διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της προαγωγής 8 ή μέχρι και 12 ομάδων στο τελικό στάδιο. Επιπλέον, δεν επιβεβαίωσαν όλες οι ομάδες, που προέρχονται από το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών ότι θα συμμετάσχουν στο τελικό στάδιο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Επίσης, προκειμένου να αποζημιωθούν οι σύλλογοι που θα φιλοξενούσαν γκρουπ στην πρώτη φάση του Europe Cup γυναικών, το διοικητικό συμβούλιο θα τους δώσει προτεραιότητα την επόμενη σεζόν για να διοργανώσουν ένα γκρουπ.

Για το Europe Cup των ανδρών το Δ.Σ. συμφώνησε να προχωρήσει με το στάδιο 1, καθώς εκεί υπάρχουν 4 γκρουπ των 4ων ομάδων. Δεν θα ήταν δυνατό λοιπόν, όλες αυτές οι ομάδες μαζί με τα φαβορί, που βρίσκονται απευθείας στις επόμενες φάσεις, να πάνε κατευθείαν στο τελικό στάδιο, καθώς θα ήταν μεγάλος ο αριθμός συμμετοχών για μια ασφαλή φούσκα».

Οι Σάρισες ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους και αμέσως ρώτησαν αν θα μπορούσε να γίνει στη Φλώρινα η τελική φάση. Η απάντηση ήταν ότι ακόμη δεν γνωρίζουν πως μπορεί να δοθεί η λύση, πάντως στην επίσημη ενημέρωση η ETTU αναφέρει ότι σύντομα θα στείλει έγγραφα αιτήσεων για τα σωματεία ώστε να υποβάλλουν προσφορά για να διοργανώσουν το τελικό στάδιο σε συνθήκες bubble. Οι Σάρισες θα περιμένουν τα νεότερα, θα δουν τις προϋποθέσεις και θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνουν αίτηση.

 Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: Κόκορας σκότωσε το αφεντικό του!

Στον αέρα η συμμετοχή αθλητή στους Ολυμπιακούς - Δεν παίρνει αναβολή από το στρατό

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics