Breaking News
19 Μαρτίου 2021

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής 

Ανάμεσα στο άρθρο αυτό, υπάρχει ειδική αναφορά στην Alpine, η οποία όντας μέλος του γαλλικού ομίλου, αποκτά ξεχωριστή οντότητα

, καθώς κάτω από αυτή την ονομασία, θα βρίσκονται οι δραστηριότητες των Alpine Cars (αυτοκίνητα παραγωγής), Renault Sport Cars και Renault Sport Racing. Αυτή η νέα επιχειρηματική μονάδα έχει ως στόχο να αποτελέσει μια μάρκα νέας γενιάς, με 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εκτός βέβαια από τη Formula 1, της οποίας η συμμετοχή με το όνομα Alpine F1 Team είναι με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Επίσης, η Alpine θα συμμετέχει στην κατηγορία LMP1, του FIA FEC Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής, υπό τον τίτλο Elf Matmut Alpine Endurance Team.

Η ιστορία της Alpine ξεκίνησε το 1955 από τον Jean Rédélé, πρωτότοκο γιό του Emile Rédélé, μηχανικού, νικητή του πρώτου Grand Prix de la Sarthe στο Le Mans το 1906 και πρώτου δοκιμαστή αυτοκινήτων στο εργοστάσιο των αδελφών Renault, ο οποίος, στη συνέχεια, δημιούργησε την πρώτη έκθεση Renault στη Διέππη. Ο Jean Rédélé, κληρονομώντας το ταλέντο του πατέρα του, ήταν ένας νέος με πάθος για τους αγώνες αυτοκινήτου, με αγαπημένο πεδίο δράσης τις Άλπεις. Μετά από συνεχείς νίκες στους αγώνες της εποχής με Renault, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του μάρκα αυτοκινήτων.


Η Alpine απογειώθηκε από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η αυθεντική A110, το 1962. Η αυξημένη ζήτηση που ξεπέρασε τις προσδοκίες και τη δυναμική της μονάδα παραγωγής του, οδήγησε τον Rédélé στη συνεργασία του με τη Renault, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στη ιστορία της. Στις αρχές του 1970 η Alpine βρισκόταν στην κορυφή των ράλι. Το 1971 η Alpine ήταν μόνιμα ανεβασμένη στο βάθρο των νικητών του διάσημου ράλι Monte Carlo, πριν το κερδίσει ξανά το 1973, χρονιά που κατέκτησε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι κατασκευαστών. Παράλληλα, το όνομά της συνδέθηκε με σπορ εκδόσεις θρυλικών μοντέλων, όπως του Renault 5 Alpine.

Εξάλλου, η Alpine κέρδισε στους πιο σκληρούς αγώνες αντοχής του κόσμου, όπως το 24ωρο Le Mans, και το rallycross.

sport24.gr

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα 19 Μαρτίου γιορτάζουν

Τα γκολ και οι φάσεις των ρεβάνς του Europa League (vid)

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics