Breaking News
11 Μαΐου 2021

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Μαχλάς στην εκπομπή Sports View και στον δημοσιογράφο Μηνά Αλμπαντάκη μίλησε για όλους και για όλα κάνοντας αρκετές αποκαλύψεις και για το δικό του ποδοσφαιρικό μέλλον.

 

Ο Ν. Μαχλάς έκανε γνωστό ότι δεν αποκλείεται να επιστρέψει στον ΟΦΗ από κάποιο πόστο καθώς κάτι υπάρχει στα σκαριά με την κρητική ομάδα το οποίο θα ξεκαθαρίσει μέσα στο καλοκαίρι, ενώ από την άλλη τόνισε ότι δεν θα είχε πρόβλημα αν τον χρειαστεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ Θ. Ζαγοράκης να βρεθεί στο πλευρό του και να τον βοηθήσει στο δύσκολο έργο του.

Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε στη σχέση του με τον πρόεδρο του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια, αναφέρθηκε με ποδοσφαιρική ειλικρίνεια για τα αίτια της φετινής πολύ κακής πορείας του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα αποκαλύπτωντας ότι ο Γιώργος Σίμος είχε παραιτηθεί τέσσερις φορές μέσα στη σεζόν, ενώ έσταξε μέλι για την παρουσία του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο της ομάδας τονίζοντας έκανε το αυτονόητο και έσωσε την ομάδα ,υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να βρίσκεται και τη νέα σεζόν στον ΟΦΗ έχοντας ηγετικό ρόλο.

Τέλος σχολίασε το φετινό πρωτάθλημα της Super League 1 , ενώ αναφέρθηκε επίσης και στην Εθνική ομάδα και τον Τζον Φαν Σιπ αλλά και στην εξαιρετική παρουσία του Γιώργου Γιακουμάκη στην Ολλανδία και τις προοπτικές που ανοίγονται για τον Κρητικό επιθετικό μετά την πολύ καλή παρουσία του φέτος στην Φένλο.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του Νίκου Μαχλά στην εκπομπή Sports View του Crete2day.com:

Για τον υποβιβασμό της ομάδας και την απόφαση του τότε να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα και να ξεκινήσει την αναγέννηση της από την Γ΄Εθνική:

"Υπάρχουν πολλές στιγμές που είναι για το καλό του συλλόγου. Όταν ένας άνθρωπος έχει δώσει τα πάντα για τον σύλλογο και η ομάδα προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Έτυχα και στα καλά και στα κακά της ομάδας. Τα καλά ήταν όταν η ομάδα ανέβηκε στη Super League τα κακά ήταν όταν υποβιβάστηκε και την πνίξανε τα χρέη. Φτάσαμε και πήραμε μια απόφαση η ομάδα να πέσει στη Γ΄Εθνική ώστε με την διάλυση της εταιρείας να μπορούμε με διαφορετικό ΑΦΜ να φτιαξουμε μια καινούργια ομάδα που θα μπορούσε να επανέλθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο πολύ πιο καλή και πιο δυνατή. Η πορεία των πραγμάτων τότε δείχνει ότι η κίνηση αυτή ήταν σωστή."

Για το ότι μέχρι και πριν πέσει η ομάδα έδινε μάχη καθημερινά με τις προσφυγές και τα χρέη του ΟΦΗ:

"Μέχρι και την τελευταία στιγμή θυμάμαι όταν πήραμε την απόφαση η ομάδα να πέσει στην Γ΄Εθνική οι προσφυγές ήταν πάρα πολλές και δεν γινόταν να μείνουμε με τίποτα με αυτή την κατάσταση".

Για το αν μετάνιωσε που είχε εμπλοκή στα διοικητικά της ομάδας:

"Δεν μπορείς να λες μετάνιωσα για κάτι που αγαπάω γιατί αυτή την ομάδα από μικρό παιδί εκεί γεννήθηκα και εκεί μεγάλωσα και μου έδωσε την δυνατότητα να παίξω σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Όταν κρέμασα τα παπούτσια μου και με χρειάστηκε η ομάδα πήρα μια πολύ δύσκολη απόφαση να εμπλακώ στα διοικητικά της ομάδας που είχε μεγάλο κόστος χρηματικό, και μεγάλη πίεση να επανέλθει η ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Περάσαμε δύσκολα χρόνια. Όταν κάνεις κάτι και μπαίνεις σε ένα χώρο , πρέπει να μπεις και να τον κερδίσεις. Ήταν πολλές οι καταστάσεις που έγιναν τώρα. Χάσαμε ένα πρωτάθλημα την πρώτη χρονιά στη Β΄Εθνική με τον Πανσερραϊκό με ακυρωθέν γκολ δύο μέτρα οφσάιντ αλλά αυτό ισοδυναμούσε με 5 εκ. ευρώ. Ήταν όμως χρήματα που μπορούσαμε να τα δαπανησουμε για να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα και να ρυθμιστούν τα χρέη. Ακόμα και τότε έμεινα την επόμενη χρονιά όπου όλοι είχαν εξαφανιστεί και ανεβάσαμε την ομάδα στην Α΄Εθνική. Πως μπορείς να χαρείς όμως όταν ξέρεις ότι κουβαλάς ένα σωρό οικονομικά προβλήματα από πίσω σου και δεν μπορείς να χαρείς. Πίστευα ότι θα είχαμε ένα μεγάλο επενδυτή που θα μπορουσε να αναλάβει όπως το έκανε τώρα ο Μιχάλης Μπούσης ο οποίος βέβαια ανέλαβε με διαφορετικές συνθήκες παίρνοντας μια ομάδα χωρίς χρέη και από εκεί και πέρα εξαρτάται σε κάθε επενδυτή πόσα θέλει να επενδύσει από την τσέπη του. Το σημαντικό είναι ότι βρέθηκε ένας άνθρωπος που είναι επενδυτής".

Για το αν μπορεί να τον βοηθήσει η παρουσία του ΟΦΗ να μπολιαστεί ο ίδιος ο Μπούσης με το DNA της ομάδας και να προχωρήσει τα σχέδια του για την ομάδα:

"Τυχαίνει να τον γνωρίζω προσωπικά και να αλλάζουμε μηνύματα και να ανταλλάσουμε κάποιες σκέψεις. Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος και αν και δεν είναι από εδώ είναι σαν να είναι Κρητικός. Φέρεται και αγαπάει την ομάδα σαν να κατάγεται από τον νησί μας. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο που βρέθηκε ένας εξαιρετικός άνθρωπος όπως αυτός. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που είναι εδώ αλλά το θέμα είναι πως θα υπάρξει εξέλιξη στην ομάδα για να έχουμε μια διαφορετική πορεία απ΄ότι την φετινή χρονιά η την πρώτη σεζόν του όπου η ομάδα σώθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο."

Για το ποια είναι τα σημαντικά πράγματα που θέλει να κάνει ο Μιχ. Μπούσης με τον ΟΦΗ:

"Το σημαντικότερο που αντιλαμβάνομαι γιατί δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του κάθε ανθρώπου. Αυτός ο άνθρωπος σίγουρα δεν ήρθε για να φύγει αλλά ήρθε για να μείνει. Του αρέσει που ηγείται όλης αυτής της κατάστασης και παρόλο που έχει βάλει πάρα πολλά χρήματα, το σημαντικό είναι ότι συνεχίζει να ενδιαφέρεται και να βάζει χρήματα και να επενδύει για αυτή την ομάδα. Και πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολα και πονηρά χρόνια ώστε να βάλεις χρήματα σε μια ομάδα δεν ξέρεις που μπορεί να φτάσει."

Για το αν περίμενε ότι ο ΟΦΗ από την στιγμή που ανέλαβε ο Μιχάλης Μπούσης θα κινδύνευε με υποβιβασμό δύο χρονιές:

"Έχει πολλά στάδια αυτή η πορεία. Γιατί πέρασε η ομάδα από κάποιους άλλους που ήταν στο τιμόνι της ομάδας και ήταν 2-3 δύσκολα χρόνια για να φτάσει η ομάδα να βρίσκεται να παίζει σε επίπεδο Super League. Το αποκορύφωμα και το κυριότερο απ΄όλα είναι ότι επιτέλους βρήκαμε ένα επενδυτή που ήρθε σχετικά από το πουθενά και αυτός ο άνθρωπος είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Αν βάλουμε και όλους τους παράγοντες που έχουμε μια ομάδα πολύ δυνατή που κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία πίσω της, με ανθρώπους στο ποδοσφαιρικό τμήμα που ήταν και παίκτες στην ομάδα και αυτό ήταν μεγάλο γεγονός για την εξέλιξη της ομάδας γιατί πλέον τα πράγματα αλλάζουν και διαφοροποιούνται. Θυμάμαι τον εαυτό μου μετά από χρόνια που έφυγα από το ποδόσφαιρο ότι δεν κοιμόμουν το βράδυ έχοντας στο μυαλό μου πάντα πως αυτή η ομάδα θα σωθεί οικονομικά και αγωνιστικά και να έρθει ξανά στο προσκήνιο και όλο αυτό μου είχε κοστίσει" .

Για το αν έπαιξε σημασία η απουσία του κόσμου για την κακή πορεία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα και αν τον επηρέασε εντός έδρας:

"Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και δεν μπορούμε να το έχουμε σαν καραμέλα. Για όλες τις ομάδες ο κόσμος είναι σημαντικός. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και χωρίς τον κόσμο δεν έχει ουσία. Στην πανδημία όμως όλες οι ομάδες προσπαθούν να το διαχειριστούν και να το ξεπεράσουν. Άρα στην ουσία δεν νομίζω ότι επειδή δεν είναι ο κόσμος στο γήπεδο ότι τα παρατάμε. Ο κόσμος θα επανέλθει και πολύ γρήγορα. Το θέμα είναι που θέλουμε να φτάσουμε και σε ένα ποδόσφαιρο που ουσιαστικά το πυροβολούμε και πρέπει να το διαχειριστούμε καλύτερα απ΄ότι τώρα".

Για το που εστιάσει το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ;

"Όταν υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν μπορούν να τα βρουν οι 4 μεγάλοι σύλλογοι να τα βρουν και να είναι ενωμένοι για το προϊόν το ίδιο και να υπάρξουν περισσότερα θέματα εκεί κολλάει το θεμα. Ακόμα και ποδοσφαιριστές ποιότητας που περίμενες να έρθουν δεν έχουν έρθει. Αυτό φαίνεται και με το πόσες ομάδες βγάζουμε στην Ευρώπη. Είναι μεγάλο πράγμα οι 4 σύλλογοι που βγαίνουν στην Ευρώπη να έχουν έσοδα από την Ευρωπαϊκή τους πορεία. Γιατί αλλιώς είναι μια ομάδα να βγαίνει στην Ευρώπη , όταν υπάρχουν μεγάλες χορηγίες, σημαντικά έσοδα από τα τηλεοπτικά και κόσμος στο γήπεδο. Πρέπει να διαχειριστούμε πιο καλά το εγχώριο πρωτάθλημα ώστε να έχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αγωνιστικής πλευράς".

Για το αν είναι υπέρ μια κεντρικής διαχείρισης ώστε να μοιράζονται πιο σωστά τα τηλεοπτικά έσοδα:

"Μα υπήρχε κεντρική διαχείριση και παλαιότερα στη Super League όταν ήμουν και εγώ πρόεδρος στον ΟΦΗ. Ήξερα ότι είναι ένα σημαντικό ποσό ακόμη και αν οι μεγάλες ομάδες έπαιρναν τα μεγαλύτερα ποσά αλλά ήταν μια σημαντική ανάσα για όλες τις ομάδες. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι το πιο σημαντικό να ξαναέρθει πάλι η κεντρική διαχείριση στις τάξεις της Super League 1."

Για το αν έχει μιλήσει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να έχει κάποιον ξεχωριστό ρόλο στη νέα τάξη πραγμάτων της ΕΠΟ και αν θα το επιθυμούσε αυτό:

"Έχουμε έναν άνθρωπο στην ΕΠΟ πλέον που είναι πράγματι πολύ καλός φίλος μου και έχω πολύ καλή σχέση μαζί του αλλά στην ΕΠΟ τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Ευελπιστώ την πρώτη χρονιά του Θοδωρή να τελειώσει και την επόμενη σεζόν αν μπορεί μέσα στο συμβούλιο της ΕΠΟ να δει πράγματα και να διαχειριστεί τότε πιστεύω ότι θα ψάξει τα κατάλληλα άτομα για να τον στελεχώσουν. Όταν γίνει αυτό σίγουρα είμαι ένα άτομο που θα με ενδιέφερε να ήμουνα σε αυτό το γκρούπ".

Για το ότι δεν εκλέχθηκαν στο Δ.Σ της ΕΠΟ παλιοί συμπαίκτες του Θ. Ζαγοράκη στην Εθνική και αν αυτό του προκάλεσε εντύπωση:

"Είναι ευχάριστω το γεγονός να βλέπεις όλους αυτούς τους παλιούς ποδοσφαιριστές της γενιάς μας να επανέρχονται και να έχουν κάποιο πόστο αλλά αυτό έγινε πολύ βιαστικά και χωρίς τρόπο. Όταν υπάρχουν κάποιες Ενώσεις στην ΕΠΟ που είναι χωρισμένες σε γκρούπ είναι πολύ δύσκολο αυτούς τους ανθρώπους να τους καπελώσεις και να έρθει κάτι άλλο. Για αυτό λέω ότι ο Θοδωρής πρέπει να έχει τον πλήρη έλεγχο της ΕΠΟ για να περάσει σε ένα άλλο στάδιο. Αυτό θα του δώσει τον χρόνο να αποδείξει στις υπόλοιπες ομάδες ότι είναι ένας δίκαιος πρόεδρος που κοιτάζει να φέρεται σε όλους το ίδιο. Να μην έχουμε κάποια εύνοια για μια ομάδα , η για την διαιτησία, η για την Εθνική ομάδα. Όταν έχει τον πλήρη έλεγχο ο Θοδωρής θα μπορεί να επιλέξει και τους ανθρώπους που θέλει να έχει γύρω του. Ουσιαστικά αυτή την στιγμή είναι μόνος του στην προεδρία της ΕΠΟ. Θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να εμπιστευτούν τον πρόεδρο της ΕΠΟ και να φτιάξει την δική του ομάδα. Αυτή την στιγμή στην ΕΠΟ είναι εκλεγμένα πρόσωπα που ανήκουν στις μεγάλες ομάδες της χώρας. Χρειάζεται μια διάρκεια για να αποκτήσει την εμπιστοσύνη κυρίως των 4 -5 μεγάλων ομάδων της Ελλάδας".

Για το τι πιστεύει ο ίδιος ότι έφταιξε την φετινή σεζόν στον ΟΦΗ και έφτασε την προτελευταία αγωνιστική να παραμείνει στην κατηγορία:

"Δεν είναι ένα πράγμα. Για να υπάρξει μια τόση διαφορετική χρονιά έχουν γίνει αρκετά λάθος πράγματα. Και τώρα που τελείωσε η χρονιά και η ομάδα παρέμεινε στη Super League μπορούμε να μιλήσουμε πιο ελεύθερα. Θεωρώ ότι έφταιξε το ρόστερ της ομάδας τόσο αυτοί που ήρθαν αλλά κυρίως αυτοί οι παίκτες που αποχώρησαν που ήταν πολύ σημαντικοί στην δομή της ομάδας. Ο προπονητής την προηγούμενη χρονιά που βγήκε στην Ευρώπη ήξερε ότι είχε ένα συγκεκριμένο σύνολο με συγκεκριμένες δυνατότητες άρα καλούνταν να επιλέξει κάποιους ποδοσφαιριστές που θα κάνουν την διαφορά για να δείξει περισσότερα πράγματα η ομάδα. Αυτό το πράγμα δεν έγινε και είδαμε ότι οι παίκτες που αποκτήθηκαν δεν βοήθησαν έτσι ώστε να έχουμε μια εύκολη χρονιά η μια χρονιά ανάλογη της περσινής."

Για το αν το προσεγγίζει περισσότερο στο κομμάτι των τραυματισμών την φετινή αγωνιστική αποτυχία του ΟΦΗ:

"Ουσιαστικά η κυριότερη απουσία ήταν αυτή του Τσιλιανίδη. Ο Σεμέντο, ο Φιγκεϊρέντο και ο Μάνος που έπαιξαν σημαντικό ρόλο πέρσι έφυγαν και υπήρξε και το θέμα με τον Ναμπί που ήταν εκπληκτικός στα στημένα τραυματίστηκε. Είδαμε και πέρυσι όπου η ομάδα βγήκε στην Ευρώπη όταν έχασε 1-2 βασικούς παίκτες είτε από τραυματισμούς είτε από κάρτες η ομάδα δεν είχε την ίδια απόδοση. Άρα εκεί πέρα υστερούσαμε έναντι των άλλων ομάδων. Όταν φτάσαμε να έχουμε και άλλους τραυματισμούς συν την ποιότητα που σου έλειπε ήρθαν τα πράγματα στραβά. Το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ο Σίμος που τον εκτιμώ αφάνταστα που για μένα ανέδειξε το επιθετικό κομμάτι και είναι μεγάλο πράγμα αυτό, δεν αντιλήφθηκε ότι η ποιότητα του ρόστερ του δεν ήταν καλή και έπρεπε να παίξει ώστε να σώσει την παρτίδα. 'Ήταν πολλές οι συνεχόμενες ήττες που δεν παλευόταν άλλο η κατάσταση και ενδεχομένως η αλλαγή του προπονητή θα έπρεπε να γίνει και πιο νωρίς."

Για το αν πιστεύει ότι αν είχε γίνει η αλλαγή προπονητή στις πρώτες μαζεμένες ήττες του Γ. Σίμου και είχε αναλάβει τότε ο Ν. Νιόπλιας ο ΟΦΗ δεν θα έφτανε να μάχεται μέχρι τέλους για την σωτηρία του:

"Για εμένα υπήρχαν δύο πράγματα έπρεπε να γίνουν . Η να καταλάβει ο προπονητής ότι πρέπει να αλλάξει την φιλοσοφία του να παίξουμε πιο σφιχτά και να παίρνουμε τα αποτελέσματα έστω και με 1-0 και η ομάδα να μην εκτίθεται όταν παίζει πολύ ανοιχτά. Έπρεπε να κάνει αυτό που έκανε ο Νιόπλιας ο Γιώργος ο Σίμος και εκεί στοίχησε τόσο στην ομάδα όσο και στον ίδιο και σε όλους όσους ήταν στο σύλλογο. Μόλις άλλαξε ο προπονητής έκανε αυτή την αλλαγή και άλλαξε και η εικόνα της ομάδας αμέσως".

Για το αν το κλειδί για την παραμονή ήταν η μεγάλη βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι του ΟΦΗ με τον Νιόπλια στον πάγκο:

"Εκεί είναι η διαφορά ενός έμπειρου προπονητή και ενός άπειρου. Αν ο Σίμος είχε αντιληφθεί και όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα ότι η ποιότητα της ομάδας δεν ήταν για να παίζει πλέον ανοιχτά με τους παίκτες που είχε θα είχε σωθεί νωρίτερα. Το κλασικοτερο παράδειγμα είναι με την Λάρισα που ήταν ένα ματς που αν το έπαιρνε θα έσωζε την χρονιά ο ΟΦΗ. Ήρθε η Λάρισα και σε κάθε επίθεση της έλεγες ότι ο ΟΦΗ θα δεχθεί γκολ. Έβλεπα έναν ΟΦΗ που δεν μπορούσε καν να τρέξει. Τα δύο αμυντικά χαφ δεν μπορούσαν να κουνήσουν. Αντίθετα στα πλέϊ άουτ έκανε το αυτονόητο ο Νιόπλιας , έστησε την ομάδα έτσι όπως έπρεπε να την στήσει και με τα αποτελέσματα που έφερε κέρδισε την Λάρισα χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα αμυντικά. Το μεγάλο λάθος ήταν ότι μέσα στην ομάδα δεν αντιλήφθηκαν γρήγορα ότι η ποιότητα της ομάδας δεν ήταν τέτοια φέτος για να πάει για μεγάλα πράγματα αλλά για να μείνει όσο πιο γρήγορα γίνεται."

Για το αν περίμενε ότι όταν ανέλαβε ο Νίκος Νιόπλιας θα μπορούσε να σώσει την παρτίδα:

"Όσοι δημοσιογράφοι με πήραν εκείνη την εποχή και με ρώτησαν το ίδιο πράγμα τους είπα ότι είμαι σίγουρος ότι θα σώσει την ομάδα. Τον ξέρω πολύ καλά και είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Το ποδόσφαιρο το έχει φάει με το κουτάλι και ξέρει ακριβώς την ψυχοσύνθεση του ποδοσφαιριστή έχει περάσει από αυτό το στάδιο να παίξει μπαράζ. Είναι ένας από τους λίγους Έλληνες προπονητές που έχουν πάρει νταμπλ και είναι ένας άνθρωπος που δυστυχώς μέσα στην ομάδα ήταν στο περιθώριο. Αντί να είναι πρώτο στέλεχος στην ομάδα δεν είχε ουσιαστικά κανένα ρόλο. Φτάνοντας στο σημείο να αναλάβει την ομάδα έδειξε ποιός είναι και τον χαρακτήρα του , και την αγάπη του για την ομάδα. Εγώ δεν θέλω να σταθώ ότι ο Σίμος δεν είναι καλός προπονητής αλλά παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία. Κάθε άνθρωπος μέχρι να φτάσει σε ένα υψηλό σημείο πρέπει να μάθει κάποια πράγματα. Νομίζω ότι θα κόστιζε πάρα πολύ στον ΟΦΗ να έπεφτε κατηγορία. Όλη η κατάσταση θα ήταν μάταιη."

Για το αν πιστεύει ότι έκανε κακό στον ΟΦΗ τελικά η έξοδος στην Ευρώπη και επηρέασε στη συνέχεια την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα:

"Όχι δεν επηρεάζει καθόλου ένας αποκλεισμός. Ίσα ίσα που είναι ευχαριστώ το ότι η ομάδα βγήκε στην Ευρώπη αν και όπως βγήκαμε φύγαμε. Όπως αναφέρθηκα πριν για απειρία του Γιώργου Σίμου το ίδιο ισχύει και για την διοίκηση της ομάδας όταν κλήθηκε να επιλέξει παίκτες για τη νέα σεζόν . Το λέω αυτό γιατί όταν έχεις παίκτες κλειδιά που φεύγουν από την ομάδα και δεν τους αναπληρώνεις με ανάλογους παίκτες αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Χάθηκαν ο Φιγκεϊρέντο, ο Σεμέντο , ο Μάνος και δεν αναπληρώθηκαν και χάνεις και τον Τσιλιανίδη δεν μπορείς να περιμένεις πράγματα μεσοαμυντικά όταν και ο Νέιρα και ο Μεγιάδο δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση και η απόδοση τους πέφτει. Δεν σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι που είναι τώρα στην διοίκηση δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο η δεν είναι καλοί σε αυτό που κάνουν. Αλλά όταν δεν έχουν τρυφτεί με την ομάδα μεγάλο διάστημα για να μπορούν να κρίνουν τι παίκτες χρειάζεσαι δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά."

Για το αν θεωρεί ότι απέτυχε σε μεγάλο βαθμό ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού:

"Δεν θέλω να σταθώ ατομικά σε κάποια παιδιά όπως ο Βούρος. Ο Βούρος πράγματι είναι ένας πάρα πολύ καλός αμυντικός, ήρθε όμως και ένας άλλος στόπερ ο Σελίμοβιτς που είχε πολλές κόκκινες κάρτες και πέναλτι και δεν υπήρχε μια ισορροπία στην ομάδα. Αν ήταν ο Αναστόπουλος για παράδειγμα σε αυτή την ομάδα θα ήξερε πως μπορεί να διαχειριστεί το αμυντικό κομμάτι. Ο Σίμος έχει μια φιλοσοφία που είναι σε άλλο επίπεδο και θα μπορούσε να αναλάβει μια ομάδα στην Ολλανδία για παράδειγμα και να τα πάει πολύ καλά. Περιμέναμε κυρίως με κάποιες ενέργειες του Νέιρα η του Ντε Γκούζμαν να δημιουργήσεις. Αλλά και πάλι ήρθε ένας Ντε Γκούζμαν που σε σχέση με αυτό που τον ξέρω έπαιξε το 40 με 50% των δυνατοτήτων του στα πλέϊ άουτ και πάλι έκανε την διαφορά. Δεν σας κινεί το ενδιαφέρον γιατί πήρε αυτό τον παίκτη με αυτό το βιογραφικό ο ΟΦΗ και όχι άλλες μεγαλύτερες ομάδες. Κάτι συμβαίνει λοιπόν αλλά δεν σημαίνει ότι ήταν λάθος η μεταγραφή του Ντε Γκούζμαν αλλά πρέπει να σταθείς και τυχερός στο κομμάτι των μεταγραφών αλλά ούτε κανείς περίμενε ότι θα πιάσουν στην ομάδα παίκτες όπως ο Σεμέντο, ο Τσιλιανίδης και ο Φιγκεϊρέντο που έδειξαν αμέσως την ποιότητα τους. Εγώ έβλεπα τον ΟΦΗ πέρυσι και έμεινα με ανοιχτό το στόμα και φέτος βλέπαμε έναν ΟΦΗ να παραπαίει. Κερδίσαμε κάποια ματς από τύχη και νομίζαμε ότι ήταν όλα καλά , ενώ δεν ήτανε. Ας παίζαμε πιο σφιχτά και να παίζαμε πιο καλά στην κόντρα επίθεση. Δεν κάνω κριτική σε κανέναν απλά λέω τα πράγματα όπως τα είδα".

Για το αν θεωρεί ότι ο Νίκος Νιόπλιας θα πρέπει να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας για να στήσει μια δική του ομάδα από την αρχή της σεζόν :

"Aπ΄ότι ξέρω τέσσερις φορές παραιτήθηκε ο Γιώργος Σίμος και τον στήριξαν από την ομάδα. Για εμένα σε όποιο και αν μείνει στην ομάδα ο Νιόπλιας θα πρέπει να έχει ένα ηγετικό ρόλο. Δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είναι κρυμμένος κάπου. Το λέω αυτό γιατί ο ΟΦΗ μπορεί να κερδίσει πολλά πράγματα από εκείνον. Αν επιλέξουν η διοίκηση και ο κ. Μπούσης να είναι προπονητής η να έχει κάποιο άλλο πόστο στην ομάδα αυτό πρέπει να το έχουν σκεφτεί ήδη. Ο Νιόπλιας πρέπει να μείνει με κάθε κόστος".

Για το αν δεν μείνει ο Νιόπλιας αν θα πρέπει να επιλέξει ο ΟΦΗ έναν έμπειρο τεχνικό η έναν νέο τεχνικό όπως τον Σίμο που θα έχει τα φόντα να εξελιχθεί:

"Μπορούν να συνδυαστούν και τα δύο. Υπάρχουν νέοι , ταλαντούχοι και καλοί προπονητές. Πρέπει να υπάρχει προπονητής στον ΟΦΗ να ταιριάζει με το DNA της ομάδας και των ανθρώπων που την διοικούν. Άρα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπορεί να συνυπάρχει μαζί τους, να είναι έξυπνος. Δεν θα μου άρεσε στυλ Μπόλονι για παράδειγμα. Αν δεν μείνει ο Νίκος Νιόπλιας μπορούν να βρουν έναν τέτοιο προπονητή που να έχει μια σωστή νοοτροπία που να καταλάβει ότι έρχεται σε μια ομάδα που αγαπάει το επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά και να έχει την εμπειρία να διαχειριστεί πράγματα και καταστάσεις".

Για το τι πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει ο ΟΦΗ για να μην έχει θέμα παραμονής:

"Όλα ξεκινάνε από το ρόστερ, την ποιότητα που θα έχεις και την διαχείριση που πρέπει να κάνεις στην ομάδα. Νομίζω ότι εκεί πρέπει να δώσει μεγάλη βάση. Τώρα νομίζω ότι φάνηκαν σε ποιες θέσεις έχει πρόβλημα στην ομάδα. Πρέπει να έρθουν παίκτες που να μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας αυτής της ομάδας, γιατί ο ΟΦΗ δεν έχει μάθει να παίζει στα πλέϊ άουτ , ούτε να πανηγυρίζει που σώθηκε. Το μέλημα της είναι να βρίσκεται ψηλά να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο να το ευχαριστιέται ο κόσμος. Πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι παίκτες και να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα είναι όπως την χρονιά που βγήκε στην Ευρώπη και όλοι μιλάγαμε για αυτήν. Περιμέναμε μετά την Ευρώπη την θετική εξέλιξη της ομάδας και ήρθε η αρνητική. Άρα νομίζω ότι πλέον δεν χωράνε άλλα λάθη και στις θέσεις που πονάει η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί."

Για το αν υπάρχει περίπτωση να τον δούμε ξανά στον ΟΦΗ από κάποια θέση και αν είναι κάτι που θα το ήθελε:

"Κάτι έχει γίνει πάνω σε αυτό αλλά θα ξεκαθαρίσουν όλα το καλοκαίρι. Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα πάνω σε αυτό. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία".

Για το ότι έμεινε μακριά από το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια λόγω και του προβλήματος υγείας που είχε ο γιός του:

"Αυτός ήταν ο λόγος που δεν ενεργοποιήθηκα κάπου ποδοσφαιρικά τα τελευταία χρόνια. Όλη η σκέψη μου ήταν στον γιό μου και το πρόβλημα υγείας του. Ευτυχώς τα πράγματα ήρθαν έτσι όπως θέλαμε και πλέον μπορώ να μιλάω με μεγάλη ανακούφιση και χωρίς να έχω αυτό το άγχος. Για αυτό και θα σκεφτώ να συζητήσω με κάποιους ανθρώπους για να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο είτε μέσω του ΟΦΗ, είτε μέσω της ΕΠΟ η κάπου αλλού σε κάποια άλλη δουλειά που μπορώ να ασχοληθώ."

Για το πως είδε το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα και την ποιότητα του:

"Έχει ανέβει το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βλέπουμε πολύ ωραία ματς και οι ομάδες προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και δεν παίζουμε τόσο πολύ αμυντικά. Σίγουρα ο Ολυμπιακός , ο ΠΑΟΚ και ο Άρης ξεχώρισαν . Δεν έχω ξαναδεί καλύτερο Άρη όσο θυμάμαι εγώ από μικρή ηλικία. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είχαν κάποιες καλές στιγμές αλλά περίμενες περισσότερα πράγματα από αυτούς. Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε δίκαια πρωταθλητής και ο ΠΑΟΚ δίκαια είναι ως τώρα δεύτερος. Ακολουθούν ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας που είναι μια καλή επαρχιακή ομάδα, όπως και ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Βόλος που ήταν δύο πολύ καλές ομάδες που είχαν καλούς προπονητές και παίκτες. Ο Δουβίκας ήταν ένας εξαιρετικός σέντερ φορ. Του χρόνου θεωρώ ότι θα είναι ακόμα καλύτερο το πρωτάθλημα".

Για το αν πιστεύει ότι θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του πρωταθλήματος και η ενίσχυση των ομάδων από το ποσοστό του στοιχήματος:

"Aυτό είναι πολύ σημαντικό και έγινε χάρη στην προσπάθεια που κατέβαλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού ο Λευτέρης Αυγενάκης και του αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό. Οι ομάδες έτσι μπορούν να πάρουν ακόμη πιο ποιοτικούς παίκτες και να δούμε ένα ακόμη καλύτερο πρωτάθλημα".

Για το πως βλέπει την παρουσία του Φαν Σίπ στην Εθνική ομάδα:

"Βλέπετε ότι η Εθνική ομάδα άρχισε να αποκτάει ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Είδαμε μια Εθνική να κρατάει την μπάλα, να έχει την κατοχή και να κάνει περισσότερες επιθέσεις. Είναι μια μεγάλη αλλαγή για τα δεδομένα τα δικά μας σαν Εθνική. Δεν μπορούν όμως να γίνουν αυτές οι αλλαγές τόσο γρήγορα και θεαματικά, χωρίς κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος προπονητής για την Εθνική, είναι ένας δάσκαλος και μπορεί να προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα που πλέον γνωρίζει τους περισσότερους παίκτες που παίζουν και στο εγχώριο πρωτάθλημα και στο εξωτερικό είναι πιο εύκολο και για τον ίδιο να επιλέγει τα παιδιά που θέλει για να χτίσει την Εθνική ομάδα. Θεωρώ πως σε κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές διαπίστωσε ότι έκανε λάθος. Είναι η αρχή και πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή ώστε η Εθνική ομάδα την επόμενη τετραετία να γίνει όπως την γνωρίζουμε και την ξέρουμε. Παρότι είμαστε μια μικρή χώρα έχουμε την δυνατότητα να πετύχουμε αρκετά πράγματα".

Για την παρουσία του Γιώργου Γιακουμάκη στην Ολλανδία και το αν το περίμενε ότι θα κάνει τέτοια σεζόν:

"Η μεγάλη αλλαγή που έκανε ο Γιώργος ήταν που έφυγε στο εξωτερικό και πήγε στην Πολωνία. Πρώτα απ΄όλα τα προσόντα τα έχει είναι ψηλός, έχει το σκοράρισμα και είναι γρήγορος. Στην Πολωνία κατάλαβε τις δυνατότητες του και με τα γκολ που σημείωσε έδειξαν το ενδιαφέρον αρκετές ομάδες και τελικά κατέληξε στη Φένλο. Εκεί πραγματικά τον εμπιστεύτηκαν τον αγόρασαν και νομίζω ότι του αξίζουνε πολλά συγχαρητήρια για αυτά που έχει πετύχει γιατί είναι ένα παιδί που δεν είχε πολλές εμπειρίες είτε με την Εθνική ομάδα είτε σε συλλογικό επίπεδο. Για παράδειγμα εγώ γνώρισα έναν προπονητή όπως ο Ευγένιος Γκέραρντ πήγαμε στην Ευρωπη, έπαιξα Μουντιάλ με την Εθνική ομάδα. Άρα ο Γιώργος αυτό που έχει πετύχει με την μικρή εμπειρία που έχει στο εξωτερικό είναι πολύ μεγάλο και απ ότι διαβάζω στα Ολλανδικά μέσα τον ζητάνε πολλές ομάδες για να συνεχίσει την καριέρα του. Συν του ότι είναι ένα παιδί από το Ηράκλειο και την Κρήτη μου κινεί το ενδιαφέρον να τον παρακολουθώ και σε κάθε κουβέντα μου να λέω πάντα τα καλύτερα γιατί του αξίζει".

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics