Breaking News
27 Ιουνίου 2021

Η 47χρονη πρωταθλήτρια της τοξοβολίας, μιλά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, τους στόχους της, την οικογένειά της και το όραμα μιας έβδομης συμμετοχής στη διοργάνωση του Παρισιού


Ζέτα Θεοδωρακοπούλου 


Το ξανθό κορίτσι που συνάντησα τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 -στους αγώνες τοξοβολίας που είχαν ήδη ξεκινήσει- είχε κιόλας διανύσει διαδρομή πίσω του και είχε ζήσει την ολυμπιακή εμπειρία. Την εμπειρία της διοργάνωσης του Σίδνεϋ, όπου τότε, πρωτάρα, πήρε το βάπτισμα του πυρός, απαρχή για όλα τα επόμενα στην μακρά καριέρα της. Η Ευαγγελία Ψάρρα, την ανατριχίλα των στιγμών του αγώνα μέσα στο Καλλιμάρμαρο, εκ των πραγμάτων, δεν την ξανάζησε-πώς να ζήσεις ξανά αυτήν την μοναδικότητα!

 

Ήταν πάντως μια ανατριχίλα που συνδυάστηκε με την εξαιρετική έβδομη θέση στους μαγικούς Ολυμπιακούς της χώρας μας…Τότε ήταν σχεδόν τριάντα και όλα ανοίγονταν μπρος της, τα αθλητικά αλλά και της τα της ζωής. Την επόμενη χρονιά λοιπόν απέκτησε την κορούλα της, μαζί με τον προπονητή και σύζυγό της Αλέξανδρο Νασούλα, έκανε το break της, καθώς και τέσσερα χρόνια αργότερα ακολούθησε ο γιος της, χωρίς όμως αυτά όλα να την απομακρύνουν ουσιαστικά από την τοξοβολία, αλλά και την μακρά σειρά συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι «χάντρες» αυτής της αλυσίδας έγιναν έξι- ιστορικός αριθμός καθώς μόνο δυο ακόμη Έλληνες αθλητές έχουν μετάσχει στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη έξι φορές: Η Άγη Κασούμη της σκοποβολής και ο Τάσος Μπουντούρης της ιστιοπλοΐας. Η Ευαγγελία Ψάρρα, στα 47 της χρόνια, πήρε την πρόκριση στον αγώνα «ζωής και θανάτου», του προολυμπιακού του Παρισιού και πλέον φτιάχνει βαλίτσες για την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Και, καθώς τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και καθώς οι Ολυμπιακοί του Παρισιού (μοιραία πόλη;) είναι σε τρία «μόλις» χρόνια μια έβδομη και απόλυτα ιστορική συμμετοχή δεν φαντάζει καθόλου αδιανόητη. Για να δούμε τη συνέντευξη-zoom της Ευαγγελίας Ψάρρα, επί της οθόνης, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον άθλο της πρόκρισης:
sports3.gr
Διαβάστε επίσης:

Τένις: Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 14 η Πρωιμάκη

 

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics