Breaking News
02 Ιουλίου 2021

Στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στη Βαρσοβία, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για το ομαδικό της αντίστοιχης διοργάνωσης των μικρών ηλικιών.

Μετά την περσινή ακύρωση λόγω της πανδημίας covid-19 το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων επανέρχεται φέτος πάλι στην Κροατία (στη χώρα δηλαδή, που θα το φιλοξενούσε το 2020) και συγκεκριμένα στην πόλη Βαραζντίν. Θα χωριστεί σε δύο μέρη, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος έλεγχος για την απόλυτη τήρηση των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων κι έτσι οι αθλητές έως 19 ετών (νέοι-νεάνιδες) θ’ αγωνιστούν από τις 19 έως τις 24 Ιουλίου και μετά οι αθλητές έως 15 ετών (παίδες-κορασίδες) από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου. Τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση του ομαδικού έμαθαν και οι εθνικές μας ομάδες. Σημειώνουμε ότι η Ελλάδα έχει στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (στο level 1, όπως αναφέρεται διεθνώς) την εθνική ομάδα των κορασίδων μετά την άνοδο, που είχε πετύχει το 2019 και στη 2η κατηγορία (level 2) τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των νέων, των νεανίδων και των παίδων.

Η εθνική νέων πήγε στο 5ο γκρουπ, το 1ο της 2ης κατηγορίας. Το γκρουπ είναι των 3ων ομάδων και η Ελλάδα θα συναντήσει αρχικά τη Ρουμανία (επικεφαλής) και το Σαν Μαρίνο.

Η εθνική νεανίδων κληρώθηκε στο 4ο γκρουπ της 2ης κατηγορίας, όπου θ’ αντιμετωπίσει τη Λιθουανία (επικεφαλής), τη Βόρεια Μακεδονία και τη Μάλτα.

Η εθνική παίδων βρέθηκε στο 6ο και τελευταίο γκρουπ της 2ης κατηγορίας με την Εσθονία (επικεφαλής), τη Σλοβενία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Η εθνική κορασίδων είναι στο 2ο γκρουπ του πρωταθλήματος με τη Λευκορωσία (επικεφαλής), την Ουκρανία και την Κροατία.

ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Α.ΜΕ.Α. ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ Ο ΜΟΥΧΘΗΣ

Στο μεταξύ, αμέσως μετά τις επικυρωμένες λίστες συμμετοχής για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που συμπεριλαμβάνουν και τον Μάριο Χατζηκυριάκο (κλάση 6 των ορθίων), το πρόγραμμα είχε διεθνές τουρνουά στα άτομα με αναπηρίες και υπάρχει ελληνική συμμετοχή. Στην Οστράβα άρχισε σήμερα το όπεν της Τσεχίας και παίρνει μέρος ο Γιώργος Μουχθής, δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού στην κλάση 6 το 2019 (μαζί με τον Χατζηκυριάκο).

Ο αθλητής του ΠΑΣΚΑ αγωνίστηκε στον 1ο όμιλο κι αφού επιβλήθηκε εύκολα στην αρχή του Τσέχου Κριστιάν Γέλινεκ με 3-0 σετ (11-1, 11-2, 11-2), στη 2η αγωνιστική έχασε από τον Ισπανό επικεφαλής Αλβάρο Βαλέρα με 3-0 (9-11, 5-11, 11-13). Έτσι, το ματς της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του γκρουπ ήταν καθοριστικό για την πρόκριση στα νοκ άουτ. Ο Μουχθής έδωσε γερή αναμέτρηση με τον Χιλιανό Ιγκνάθιο Τόρες, αλλά κάμφθηκε με 3-1 σε τκαι αποκλείστηκε από τη συνέχεια (7-11, 12-10, 9-11, 7-11).

Επί τη ευκαιρία να σημειωθεί ότι μετά από εισήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Χρόνη Πολίτση η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ατόμων με αναπηρίες κατέθεσε αίτημα να πάει στο Τόκιο και ο Μουχθής σαν βοηθός προπόνησης του Χατζηκυριάκου για το απλό του Παραολυμπιακού τουρνουά.

Τέλος, σήμερα ανακοινώθηκαν οι νέοι πίνακες αξιολόγησης στο Para TTκαι η βασική είδηση είναι ότι ο Χατζηκυριάκος μπήκε για πρώτη φορά στην κορυφαία τριάδα των αθλητών έως 21 ετών. Ο πρωταθλητής μας ανέβηκε στο νούμερο 3 από το 4 του Ιουνίου.


Διαβάστε επίσης:

Η Άννα Κορακάκη στην οικογένεια της UNDER ARMOUR

 

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics