Breaking News
24 Ιουλίου 2021

Τόκιο 2020: Το χάλκινο μετάλλιο στο Μεξικό
Αγγελική Βύζικα 

 


Αν οι Κινέζοι είναι κυρίαρχοι στις καταδύσεις των Ολυμπιακών Αγώνων βρήκαν το alter ego τους, στην τοξοβολία με τους Νοτιοκορεάτες, που φαντάζουν απόλυτοι κυρίαρχοι. Οι Σαν Αν και Τσέ Ντέοκ Κιμ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο μικτό ομαδικό, επικρατώντας στον τελικό (που πραγματοποιήθηκε στο Yumenoshima Final Field) του ολλανδικού διδύμου των Γκαμπριέλα Σλέσερ-Στιβ Βάιλερ με 5-3. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το Μεξικό (Αλεχάντρα Βαλένσια, Λουίς Αλβάρεζ), που επικράτησαν της Τουρκίας (Γιασεμίν Αναγκόζ, Μέτε Γκαζόζ) με 6-2.

Στον τελικό οι Ολλανδοί μπήκαν πολύ δυνατά και με δύο βολές στο κέντρο, πήραν τα δύο πρώτα set points. Οι αθλητές της Ν. Κορέας, ωστόσο, «απάντησαν» γρήγορα και σε έναν οριακό γύρο που κρίθηκε με έναν βαθμό διαφορά (37-36) ισοφάρισαν σε 2-2.

Η συνέχεια άνηκε στους Νοτιοκορεάτες που ήταν σαρωτικοί στον επόμενο γύρο, πήραν και τα δύο set points και ουσιαστικά έστρωσαν το δρόμο για ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο.

Στον τελευταίο γύρο η Ν. Κορέα πήρε το ένα set point που χρειαζόταν και «σφράγισε» και τυπικά την επικράτησή της και την πιο υψηλή θέση στο βάθρο του μεικτού ομαδικού της τοξοβολίας.

Η τελική κατάταξη στο μικτό

Ν. Κορέα (Σαν Αν, Τσε Ντέοκ Κιμ)
Ολλανδία (Γκαμπριέλα Σλέσερ-Στιβ Βάιλερ)
Μεξικό (Αλεχάντρα Βαλένσια, Λουίς Αλβάρεζ)
Τουρκία (Γιασεμίν Αναγκόζ, Μέτε Γκαζόζ)
Γαλλία (Λίσα Μπαρμπελίν, Ζαν Σαρλ Βαλαντόντ
Ινδία (Ντιπίκα Κουμάρι, Πράβιν Τζαντχάβ)
Ινδονησία (Ντιαμάντα Κοϊρουνίσα, Ρία Έγκα Σαλσαμπίγια)
Βρετανία (Σάραλ Μπιτλς, Πάτρικ Χιούστον)
sports3,gr

 Διαβάστε επίσης:

Τόκιο 2020: Δεν άντεξε ο Τζωρτζάκης

 

 

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics