Breaking News
10 Δεκεμβρίου 2021

Στη Βίλα Νόβα ντε Γκάια της Πορτογαλίας ολοκληρώθηκε χτες, μετά από μία βδομάδα πλούσιας αγωνιστικής δράσης, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, το οποίο αφορούσε στις ηλικιακές κατηγορίες Under 19 και Under 15 ετών.


Η Ελλάδα, που από χρόνια δημιούργησε μία αξιοσημείωτη συμμετοχή στον θεσμό με αγόρια και κορίτσια, δεν είχε εκπροσώπηση αυτή τη χρονιά, όμως τουλάχιστον για την Ευρώπη η διοργάνωση είχε ζωηρό ενδιαφέρον για έναν απλό λόγο: Ακολούθησε το πολύ πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και η γηραιά ήπειρος μετά τις επιτυχίες της στο Χιούστον και την τόνωση του πρεστίζ της ήθελε να δείξει αισθητή πρόοδο και στις νεαρές ηλικίες. Και το κατάφερε. Στα συνολικά 14 αγωνίσματα κατέκτησε 22 μετάλλια και τα τρία από αυτά ήταν χρυσά. «Ολόκληρα» αυτά της Ρωσίας στο ομαδικό παίδων και το διπλό εφήβων κι ένα «μισό» του Γάλλου Φέλιξ Λεμπρούν στο διπλό U15 όπου είχε συμπαίκτη τον Ιάπωνα Σόρα Ματσουσίμα. Η παντοδύναμη Κίνα δεν είχε συμμετοχή στις μικρότερες ηλικίες, αλλά αυτό δεν μειώνει τον εξαιρετικό απολογισμό της Ευρώπης, η οποία όρθωσε ανάστημα σε όλες τις ασιατικές δυνάμεις.

Οι Ρώσοι πραγματικά εντυπωσιάζουν με τις νέες διακρίσεις μετά τις επιδόσεις τους στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών και Νέων ανδρών-Νέων γυναικών το φθινόπωρο. Αναδείχτηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στο ομαδικό παίδων (με τους Αλεξέι Σαμόκιν, Ίλια Κονιούκοφ, Ρομάν Βινογκράντοφ) και στο διπλό U19 με τον Βλαντιμίρ Σιντορένκο και τον Μαξίμ Γκρέμπνεφ (στο στιγμιότυπο από το photo gallery της ΙΤΤF οι Ρώσοι πρωταγωνιστές). Θυμίζουμε ότι ο Γκρέμπνεφ είναι ο αθλητής, που νίκησε τον περασμένο μήνα στον τελικό, στο Βέλγιο, ο Γιάννης Σγουρόπουλος για ν’ αναδειχτεί πρωταθλητής Ευρώπης Under21, ενώ ο Σιντορένκο είναι συμπαίκτης του Ελευσίνιου άσου στη γερμανική Ουλμ. Επίσης, συνολικά 10 ευρωπαϊκές χώρες πήραν τουλάχιστον ένα μετάλλιο στη Βίλα Νόβα ντε Γκάια: Η Πολωνία (είχε μάλιστα, δύο ασημένια σε τελικούς απλού), η Γαλλία, η Ρωσία, η Γερμανία, η Ρουμανία, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Ουαλία, η Ουκρανία και η οικοδέσποινα Πορτογαλία! Στο βάθρο ανέβηκαν και εκπρόσωποι από την Αμερική, αλλά κι από την Αφρική!

Πριν δούμε επιγραμματικά όλους τους νικητές να σημειώσουμε ότι σε κεντρικό πρόσωπο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μετατράπηκε η Γιαπωνέζα Μίγια Χαριμότο. Η 13χρονη αδερφή του διάσημου τοπ αθλητή στο διεθνές στερέωμα αδερφή του Τομοκάζου Χαριμότο τα πήρε όλα στην Πορτογαλία, σήκωσε τέσσερα τρόπαια στα ισάριθμα αγωνίσματα των κορασίδων! Είναι σαφές ότι μιλάμε για γονίδια, άλλωστε και οι δύο γονείς τους ήταν διακεκριμένοι αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Κίνα.

Στο απλό αθλητών U19 αναδείχτηκε νικητής ο Κινέζος Σιανγκ Πενγκ. Στον τελικό επιβλήθηκε του Πολωνού Σάμουελ Κουλζίτσκι με 4-0 σετ. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Τζέιν Πάγιας από την Ινδία και ο Κινέζος Ζενγκ Πεϊσούν, τον οποίο απέκλεισε ο Κουλζίτσκι.

Στο απλό αθλητριών U19 επικράτησε η Κινέζα Μαν Κουάι. Στον αμφίρροπο τελικό έκαμψε τη Γιαπωνέζα Μίγιου Κιχάρα με 4-3 σετ. Η 3η θέση πήγε στη Χαρούνα Όγιο από την Ιαπωνία και τη Βου Γιανγκτσέν από την Κίνα.

Στο απλό αγοριών U15 έγινε πρωταθλητής κόσμου ο Ιάπωνας Σόρα Ματσουσίμα. Στον καθοριστικό αγώνα νίκησε τον Πολωνό Μίλος Ρετζίμσκι με 4-1 σετ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Γάλλος Φέλιξ Λεμπρούν και ο Κουέκ Γιονγκ Ιζάκ από τη Σιγκαπούρη.

Στο απλό κοριτσιών U15 πέτυχε τη μεγαλύτερη από τις διακρίσεις της η Μίγια Χαριμότο. Στον τελικό η Γιαπωνέζα κατέβαλλε τη Χάνα Γκόντα από την Αίγυπτο με 4-2 σετ. Την 3η θέση πήραν η Ινδή Σουχάνα Σαϊνί και η Σερ Λιν Κιάν από τη Σιγκαπούρη.

Στο διπλό αθλητών κάτω των 19 ετών έφτασαν στον παγκόσμιο τίτλο οι Ρώσοι Βλαντιμίρ Σιντορένκο/Μαξίμ Γκρέμπνεφ. Στο καθοριστικό ματς νίκησαν με 3-2 σετ τους Ιβόρ Μπαν/Σάμπα Άντρας από την Κροστία και την Ουγγαρία αντίστοιχα. Ακολούθησαν οι Έντουαρντ Ιονέσκου/Ντάριους Μοβιλεάνου (Ρουμανία) και οι Κάρλος Φερνάντεζ Τάιβο Μάτι (Περού/Νιγηρία).

Στο διπλό αθλητριών κάτω των 19 ετών φόρεσαν το χρυσό μετάλλιο στον λαιμό τους οι Κινέζες Μαν Κουάι/Βου Γιανγκτσέν. Στον τελικό λύγισαν τις πολιτογραφημένες Αμερικανίδες Έιμι Βανγκ/Ρέιτσελ Σουνγκ με 3-1 σετ. Την 3η θέση πήραν οι Γιαπωνέζες Χαρούνα Όγιο/Μίγιου Κιχάρα και οι Κάι Φονγκ Εν/Σου Γι Τσεν από την Ταϊπέι.

Στο διπλό μικτό U19 αναδείχτηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Χιρότο Σινοζούκα/Μίγου Κιχάρα από την Ιαπωνία. Στον συναρπαστικό τελικό ξεπέρασαν με 3-2 σετ τους Σιανγκ Πενγκ/Μαν Κουάι από την Κίνα. Στο χάλκινο μετάλλιο έφτασαν οι Σάμουελ Κουλζίτσκι/Πριτίκα Παβάντε (Πολωνία/Γαλλία) με τους Κινέζους Ζενγκ Μπεϊσούν/Βου Γιανγκτσέν.

Στο διπλό αγοριών U15 πρώτευσαν ο Σόρα Ματσουσίμα και ο Φέλιξ Λεμπρούν από την Ιαπωνία και τη Γαλλία αντίστοιχα. Στον τελικό νίκησαν τους Ρώσους Ίλια Κονιούκοφ/Ρομάν Βινογκράντοφ με 3-1 σετ. Στο 3ο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκαν οι Ρουμάνοι Ιούλιαν Τσιρίτα και Αλεξάντρου Μπουγιόρ και οι Γιου Αν Τσανγκ/Κουέκ Γιονγκ Ιζάκ (Ταϊπέι/Σιγκαπούρη).

Στο διπλό κοριτσιών U15 πήραν την πρωτιά οι Μίγια Χαριμότο/Χάνα Γκόντα από την Ιαπωνία και την Αίγυπτο αντίστοιχα. Στον τελικό κατέβαλλαν τις Γερμανίδες Μία Γκρίεζελ/Ανέτ Κάουφμαν με 3-0 σετ. Την 3η θέση κατέλαβαν οι Άννα Χάρσεϊ/Ματίλντ Πίντο (Ουαλία/Πορτογαλία) και οι Σουχάνα Σαϊνί/Βερόνικα Ματιούνινα (Ινδία/Ουκρανία).

Στο διπλό μικτό U15 η Ιαπωνία πήρε κι άλλο χρυσό μετάλλιο με τους Σόρα Ματσουσίμα/Μίγια Χαριμότο. Στον τελικό επιβλήθηκαν των Ρουμάνων Ιούλιαν Τσιρίτα/Μπιάνκα Μέι Ρόζου με 3-1 σετ. Οι Που Σουάν Τσενγκ/Γιου Αν Τσανγκ από την Ταϊπέι και οι Μίλος Ρετζίμσκι/Μία Γκρίεζελ (Πολωνία/Γερμανία) πήραν την 3η θέση.

Στο ομαδικό εφήβων κυριάρχησε η Κίνα. Στον τελικό νίκησε 3-0 τη Ρωσία, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στη Γερμανία και την Ιαπωνία.

Στο ομαδικό νεανίδων η Κίνα είχε άλλη μία πρωτιά. Στον τελικό ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 3-0. Ακολούθησαν στην κατάταξη η Ιαπωνία και η Ρουμανία.

Στο ομαδικό παίδων αναδείχτηκε πρωταθλήτρια κόσμου η Ρωσία. Στον τελικό έκαμψε τις ΗΠΑ με 3-1. Η Πορτογαλία και η Γαλλία κατέλαβαν την 3η θέση.

Στο ομαδικό κορασίδων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο η Ιαπωνία. Στον τελικό επιβλήθηκε της Ρωσίας με 3-0. Η Ινδία και οι ΗΠΑ αρκέστηκαν στην 3η θέση.

Διαβάστε Επίσης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (10/12)

 

 

 

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics