Breaking News
29 Μαρτίου 2022

Καλεσμένος στο studio του crete2day και στην Αθλητική Εκπομπή "Στρογγυλή Θεά" με τον Αντώνη Σαριδάκη, o προπονητής του Πανιωνίου, Βαγγέλης Σταυρακόπουλος.

 

 

Για το μειονέκτημα του Πανιωνίου που βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟ Ρουφ μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος:

«Είναι γεγονός. Έχουμε ένα παιχνίδι που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε με τον Άρη Σούδας, και ο Ρουφ παίζει σε μια από τις καλύτερες έδρες του Ομίλου τον ΑΟΑΝ ο οποίος σίγουρα είναι αδιάφορος, αλλά είμαι βέβαιος επειδή πρόκειται για ένα πολύ ιστορικό σωματείο ότι θα παίξει για την ιστορία την αξιοπρέπεια του, και για τον κόσμο του. Στο πλαίσιο της ισονομίας του πρωταθλήματος οφείλει να το κάνει για να υπάρχει υγιής αθλητισμός»

Μετά το τέλος του αγώνα της Νεάπολης είχατε δηλώσει «εμείς ακολουθούμε τον υγιή δρόμο, και θέλουμε τα παιχνίδια να παίζονται μέσα στο γήπεδο. Γίνονται περίεργα αποτελέσματα σε δυνατές έδρες. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, δεν έχω αποδείξεις όμως όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει». Τι συμβαίνει κ. Σταυρακόπουλε;

«Αυτό συμβαίνει γενικώς στον ελληνικό αθλητισμό. Πρωταθλήματα αλλοιώνονται όσο οδεύουμε προς την λήξη τους. Το συζητάμε όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού ότι προς το τέλος του πρωταθλήματος γίνονται κάποιες συμμαχίες, και καταγράφονται αποτελέσματα που δεν τα περιμένει κανείς είτε στην κορυφή, είτε στην «ουρά». Γι’ αυτό και δικαιολογημένα κάποιες ομάδες εκφράζουν παράπονα. Το σημαντικό όμως είναι οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη των πρωταθλημάτων να διασφαλίσουν την ισονομία. Αυτό ζητάμε όλοι. Τίποτα παραπάνω. Δικαίως να χειροκροτήσουμε και τον πρώτο και αυτόν που δεν θα κρατηθεί στην κατηγορία. Ότι έχουμε κερδίσει το έχουμε κερδίσει μέσα στο γήπεδο. Όλες οι ομάδες που αγωνιστήκαμε είχαν στόχο. Ο ΠΟΑ καιγόταν για την σωτηρία του όταν παίξαμε μαζί του πριν μερικές αγωνιστικές. Το ίδιο και ΑΟΑΝ που ήταν τότε στο κόλπο της ανόδου. Έτσι πρέπει να γίνεται, όποιοι και αν είναι οι αντίπαλοι, μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να λέμε ότι έχουμε έναν υγιή αθλητισμό και ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα»

Ο ΑΟΑΝ είναι βαθμολογικά αδιάφορος. Δεν προκύπτει ως λογική σκέψη, ότι ένας αντίπαλος που δεν «καίγεται» για τη νίκη, εύλογα δεν «τρώει σίδερα» μέσα στο γήπεδο, χωρίς όμως αυτό από την άλλη να είναι επιλήψιμο;

«Σίγουρα ο ΑΟΑΝ δεν καίγεται για την νίκη. Είναι όμως μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Κρήτης, που έχει αγωνιστεί στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και δεν έχει δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα»

Είναι άχαρος ο ρόλος της ομάδας που παίζει το ρόλο του ρυθμιστή γιατί από τη μια πλευρά «ποινικοποιείται» η νίκη και από την άλλη «ποινικοποιείται» η ήττα.

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν ο ΑΟΑΝ είναι αδιάφορος, μας ενδιαφέρει όμως και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνει να παίξει για την νίκη. Ο ΑΟΑΝ έχασε πρόσφατα από την Αναγέννηση Ιεράπετρας και οι φίλοι του δεν μπορούσαν να δεχτούν μια τόσο βαριά ήττα ακόμα κι αν δεν κυνηγάει την άνοδο. Από τη στιγμή που ο ΑΟΑΝ θα παίξει για τη νίκη αυτό εμένα μου αρκεί».

Για τους λόγους που ο Πανιώνιος έμεινε πίσω στη βαθμολογία

«Ο προγραμματισμός του Πανιωνίου έγινε εν τάχει. Αρχικά ήταν να δηλώσει συμμετοχή στην Super League 2, τελευταία στιγμή όμως επειδή αποχώρησε ο επενδυτής αναγκάστηκε να δηλώσει συμμετοχή στην Γ’ Εθνική, πέντε μέρες πριν την έναρξη. Δεν μπορούσε να κάνει τις μεταγραφικές κινήσεις που είχαν συμφωνηθεί. Ουσιαστικά κατέβηκε με την ομάδα της Κ19, όπως είχε συμβεί και πέρυσι με την διαφορά όμως ότι το φετινό ήταν πράγματι ένα πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής, ενώ πέρυσι ήταν η τέταρτη σε τάξη κατηγορία. Είχε δύο άτυχα αποτελέσματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος με την ήττα από τον ΑΟΑΝ στη Νέα Σμύρνη, και την ισοπαλία με τον Αλμυρό εκτός έδρας. Με κάποιες κινήσεις της διοίκησης καταφέραμε να πετύχουμε ένα σερί νικών και αρχές του δεύτερου γύρου ήμασταν στην κορυφή. Ήρθε το αποτέλεσμα με τον ΑΟΑΝ (σ.σ. δεύτερη ήττα) να μας φέρει στην δεύτερη θέση. Από τότε ακολουθούμε κατά πόδας το Ρουφ που έχει κάνει μια εξαιρετική πορεία. Στο δεύτερο γύρο έχει κάνει μόνο δύο ισοπαλίες. Το ατυχές αποτέλεσμα στον Άγιο Νικόλαο που χάσαμε στις καθυστερήσεις μας έχει φέρει πίσω από το Ρουφ. Τότε ο αντίπαλος μας ήταν στο κόλπο της ανόδου»

Για το ότι ο Πανιώνιος δεν έχει κερδίσει κανέναν από τους συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος και αν υπάρχει έλλειμμα χαρακτήρα στην ομάδα:

«Όλα παίζουν το ρόλο τους. Μπορούμε να αξιολογήσουμε κάποια πράγματα μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Τόσο ο Ρουφ, όσο και εμείς και ο ΑΟΑΝ ενισχυθήκαμε με κάποια έμπειρα παιδιά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου τα οποία βέβαια δεν είχαν το σωστό αγωνιστικό ρυθμό. Μπορεί να ήρθαν από παραπάνω κατηγορίες αλλά δεν πρόλαβαν να προσαρμοστούν άμεσα. Μιλάμε για ένα πολύ μικρό πρωτάθλημα, όπου κάθε απώλεια είναι κομβική. Όλα παίζουν το ρόλο τους. Το γεγονός ότι ηττηθήκαμε στον Άγιο Νικόλαο θεωρώ ότι ήταν πολύ σημαντική παράμετρος στο να βρεθούμε στη δεύτερη θέση. Είχαμε καταπληκτική απόδοση, όμως από ένα σουτ που πήγε στην εστία χάσαμε. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Με τον ΠΑΟ ΡΟΥΦ ήταν δύο ντέρμπι στην κόψη του ξυραφιού. Χωρίς να θέλω να ψάξω δικαιολογία μας ακυρώθηκε ένα πεντακάθαρο γκολ και στη τελευταία φάση του αγώνα έγινε διπλό πέναλτι που δεν δόθηκε. Είναι μικρές λεπτομέρειες. Δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση ο Πανιώνιος, ούτε παραπονέθηκε για τίποτα, γιατί πρεσβεύει κάτι διαφορετικό. Άπαντες όμως θα πρέπει να σέβονται την ιστορία του Πανιωνίου και να μην την καπηλεύονται. Το λέω αυτό γιατί κάποιοι επειδή έχει βρεθεί στην Γ’ Εθνική βρίσκουν πάτημα για να ασελγήσουν στον Πανιώνιο»

Για την ψυχολογία της ομάδας:

«Η ψυχολογία είναι πολύ καλή σε ότι έχει να κάνει με την αγωνιστική της παρουσία. Δεν έχω το παραμικρό παράπονο από τα παιδιά. Μπαίνουν στο γήπεδο και κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι μέχρι να λήξει το πρωτάθλημα να διεκδικούμε τη νίκη και να περιμένουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν για την πρώτη θέση. Θα κάνουμε ταμείο στο τέλος. Το πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό και θεωρώ ότι ο 7ος Όμιλος είναι ο δυσκολότερος από όλους. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει να είναι συναρπαστικό μέχρι το τελευταίο λεπτό της επόμενης αγωνιστικής»

Για το αν επηρέασε το γεγονός της διοικητικής ανασφάλειας:

«Σε καμία περίπτωση. Υπάρχει μια Διοικούσα Επιτροπή αποτελούμενη από νεαρά παιδιά – επιχειρηματίες που από το υστέρημα τους έχουν κάνει εξαιρετική προσπάθεια από την αγάπη τους για την ομάδα. Λειτουργούν επαγγελματικά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε στο λειτουργικό ούτε στο αγωνιστικό κομμάτι. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να υπάρχουν στο χώρο, και δεν πρέπει να τους απομακρύνουμε για καμία περίπτωση. Δεν μας έχει επηρεάσει καθόλου το γεγονός που αναφέρατε, γιατί δεν μας έχει λείψει τίποτα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήλθαν για να κάτσουν μόνιμα στο σύλλογο. Έχουν κάνει πολλές ενέργειες για να βρεθεί επενδυτής. Αν ευοδωθεί η προσπάθεια να ανέβει η ομάδα στην Super League 2, νομίζω ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχή, γιατί ο Πανιώνιος είναι ένας σύλλογος που ενδιαφέρει τους υγιείς επιχειρηματίες. Ένα μεγάλο μέρος των χρεών του έχει ρυθμιστεί από την Πολιτεία».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών:

«Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση. Το σωστό είναι ο προγραμματισμός κάθε ομάδας να γίνεται το καλοκαίρι. Μεσούσης της σεζόν ο προπονητής προσπαθεί να κάνει μια ιεραρχία των στόχων του. Μιλάμε για ένα πολύ μικρό πρωτάθλημα. Κάθε εβδομάδα έπρεπε να προετοιμαζόμαστε για τον αντίπαλο και δεν υπήρχε διακοπή παρά μόνο τα Χριστούγεννα. Τα παιδιά όμως έχουν προσπαθήσει πάρα πολύ. Η εικόνα τους στο γήπεδο με ικανοποιεί απόλυτα. Αν δεν υπήρχε η ήττα με τον ΑΟΑΝ και το «στραβοπάτημα» με τον Άρη Σούδας θα μιλούσαμε για το απόλυτο. Όποιος έρχεται στο γήπεδο χαίρεται το ποδόσφαιρο που παίζει ο Πανιώνιος. Αυτό που αρμόζει όμως στο σύλλογο είναι να ξεφύγει από αυτήν την κατηγορία. Δικαιολογημένα ο κόσμος ζητάει την πρώτη θέση, ακόμα και αν δεν παίζαμε τόσο καλό ποδόσφαιρο»

Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της ομάδας:

«Επειδή υπάρχει χαμηλός μέσος όρος ηλικίας η φιλοσοφία τόσο του προηγούμενου προπονητή κ. Κοροπούλη όσο και η δική μου, είναι ότι ο ρυθμός παιχνιδιού πρέπει να είναι μόνιμα υψηλός. Νομίζω το έχουμε πετύχει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε να κυριαρχούμε στο γήπεδο με το ποδόσφαιρο κατοχής. Να δημιουργούμε ευκαιρίες, και να κάνουμε γκολ. Είναι καλά τα στατιστικά όμως αυτό που θυμάται ο κόσμος όταν λήξει ένα πρωτάθλημα είναι η θέση στη βαθμολογία και ειδικά για ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Πανιώνιος. Επειδή έχει γίνει εξαιρετική δουλειά τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο διοικητικό κομμάτι ο κόσμος το αναγνωρίζει. Έχουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο. Μας ακολουθούν εντός και εκτός έδρας και αυτό μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε την δουλειά μας που γίνεται σε επαγγελματικό επίπεδο. Σαν να βρισκόταν ο Πανιώνιος στην Α’ Εθνική»

Για το αν υπάρχει υλικό για το μέλλον σε αυτήν την ομάδα του Πανιωνίου:

«Το πιστεύω απόλυτα αυτό. Η πλειοψηφία των παιδιών αυτών κλήθηκαν πέρυσι αναπάντεχα να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα Κ19. Κατάφεραν στο περσινό πρωτάθλημα να βγουν πρωταθλητές και να παίξουν στα μπαράζ ανόδου. Φέτος στηρίχθηκε σε αυτόν τον κορμό και έγιναν λίγες προσθήκες έμπειρων παιδιών τον προηγούμενο Ιανουάριο. Η συζήτηση που είχα κάνει με τους ανθρώπους στην ομάδα ήταν ότι εφόσον ο προγραμματισμός αποδώσει καρπούς και τερματίσουμε στην πρώτη θέση, το μεγαλύτερο κομμάτι των ποδοσφαιριστών να παραμείνει και με την προσθήκη κάποιων έμπειρων μονάδων να συνεχίσει στην ίδια φιλοσοφία. Για να «βγουν» παίκτες για ανώτερη κατηγορία, και κάποιοι από αυτούς να πουληθούν. Πάντα ο Πανιώνιος στηριζόταν στα δικά του παιδιά. Ήταν σημείο αναφοράς στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει όσα χρόνια υπάρχει»

Για το χαρακτηριστικό του φετινού πρωταθλήματος:

«Σίγουρα είναι ο πιο δύσκολος όμιλος με οκτώ ομάδες από την Κρήτη που είχαν επενδύσει σε μεγάλα μπάτζετ. Ήταν πολύ δυνατός ο ΑΟΑΝ. Ο Γιούχτας είχε εξαιρετική ομάδα, όπως και ο Πόρος, ο Αλμυρός με παίκτες με επαγγελματικές παραστάσεις. Ακόμα και ο Ατσαλένιος που αποχαιρετά την κατηγορία μπορώ να πω ότι πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ότι αποχαιρετά την κατηγορία. Στενοχωριέμαι που συμβαίνει αυτό. Είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Κρήτης. Πληρώνει ίσως κάποια λάθη και κάποιους χαμένους βαθμούς στο γήπεδο του. Έχει αναβαθμιστεί το κρητικό ποδόσφαιρο. Όλες οι ομάδες ακόμα και αυτές που αποχαιρετούν την κατηγορία.

Υπήρχαν κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες που οφείλω να σταθώ. Υπήρχαν μόνο δύο ομάδες από την Αθήνα σε έναν όμιλο των δέκα και έπρεπε να ταξιδέψουμε οκτώ φορές κάτι που έχει δυσκολία.

Το δεύτερο είναι η διαφορά των γηπέδων σε σύγκριση με την Αθήνα. Στην Κρήτη οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Πιο μικρά γήπεδα σε διαστάσεις και πρέπει άμεσα να προσαρμοστείς. Αυτό δημιουργεί δυσκολίες για τις ομάδες της Αθήνας .

Το τρίτο χαρακτηριστικό είναι ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ μικρό. Το κάθε λάθος και η κάθε απώλεια βαθμών στοιχίζει. Δεν προλαβαίνεις να το αναπληρώσεις λόγω των περιορισμών των αγωνιστικών που υπάρχουν»

Διαβάστε επίσης:

Αναπτυξιακοί αγώνες στίβου «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ 2022» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 

 

 

 

 

Καθημερινά αυξάνεται το ενδιαφέρον από τους δρομείς για το Run Greece Ηράκλειο

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics