Breaking News
14 Μαΐου 2022

H Άννα Ντουντουνάκη αναδείχθηκε νικήτρια στα 50 μ. πεταλούδα του Acropolis Swim Open 2022 με μία καλή κούρσα που άφησε άπαντες άφωνους κλάσματα δευτερολέπτου πριν την εκκίνηση.


Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια ανέβηκε στο βατήρα έλαβε θέση μετά το παράγγελμα του αφέτη και στιγμιαία κουνήθηκε, ακαριαία κατάλαβε τι έκανε, ακινητοποιήθηκε ξανά αυτομάτως και μετά τον ήχο του πιστολιού έφυγε σαν σφαίρα για να πάρει άνετα τη νίκη.

Όλα αυτά συνέβησαν χθες το απόγευμα στο κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, όπου η ατμόσφαιρα θύμισε παλιές καλές στιγμές Ολυμπιακών Αγώνων.

Λίγο μετά τον τερματισμό συναντήσαμε την «χρυσή» πρωταθλήτρια Ευρώπης στην εξέδρα, όπου πήγε να βρει τον προπονητή της, Τάσο Καράμπελα και δεν μάσησε τα λόγια της...


«Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό που έκανα ήταν ανεπίτρεπτο. Η τελευταία φορά που μου είχε συμβεί πρέπει να ήταν πριν από δέκα χρόνια. Φοβάμαι πώς αν ήμουν σε αγώνες στο εξωτερικό μπορεί να είχα ακυρωθεί. Είχα τρομερό άγχος στην εκκίνηση με αποτέλεσμα να κουνηθώ... Έχει να κάνει και το γεγονός ότι δεν είχα καθόλου την ευκαιρία να δουλέψω εκκινήσεις σε αυτήν την πισίνα»

Τον λόγο πήρε ο Τάσος Καράμπελας, ο οποίος σημείωσε: «Άλλη φορά θα ερχόμαστε μία βδομάδα νωρίτερα για να δουλεύεις τις εκκινήσεις. Δεν είχε κανένα νόημα αυτό που έκανες. Επί της ουσίας μόνο έχασες. Σφίχτηκες, χαλάρωσες και ξανασφίχτηκες πριν φύγεις. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένη. Τέλος καλό όλα καλά».

 H κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού τερμάτισε σε 25.89, σημείωνοντας ρεκόρ αγώνων, ακολούθησε η Γεωργία Δαμασιώτη του Αθλητικού Ομίλου Ωκεανός με 27.02 και τρίτη η Ουγγαρέζα Ντομίνικα Βάργκα με 27.13.

Στα 100μ. πρόσθιο των γυναικών, το next big thing της κολύμβησης η 16χρονη Εσθονή Ένελι Γεφίμοβα επικράτησε με 1:06.81., βελτιώνοντας το δικό της ρεκόρ αγώνων που σημείωσε στα πρωϊνά προκριματικά με 1:07.74.

Και όπως είπε μετά την απονομή: «Το πρωί οι αγώνες μου φάνηκαν πιο δύσκολοι. Χαίρομαι όμως και για τις δυο κούρσες που έκανα. Πάντα το απόγευμα αγωνίζομαι καλύτερα. Στόχος μου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενη που συμμετείχα σε ένα πολύ σπουδαίο μίτιγκ, άρτια οργανωμένο».

 Τη Γεφίμοβα ακολούθησε η Κάρα Χάνλον (Μ.Βρετανία) 1:08.41 και η Κέιτ Ρόμπερτσον (Μ.Βρετανία) 1:10.71.

Στα 100μ. πρόσθιο των ανδρών, νίκησε επίσης με ρεκόρ αγώνων ο Μπερκάι Ομέρ Εγκρετίρ (Τουρκία) 1:00.52. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση στο μίτινγκ ήταν του Ρωμανού Αλυφαντή με 1:00.96 από τις 7/5/2006.

Δεύτερος τερμάτισε ο Κώστας Μερετσόλιας (ΑΟΠ Φαλήρου) 1:00.83 και τρίτος ο Σάββας Θώμογλου (Αρης Θεσ.) με χρόνο 1:01.10.

Ο Μερετσόλιας τόνισε ότι, «Είμαι ικανοποιημένος από την επίδοσή μου. Διοργανώσεις όπως το Ακρόπολις βοηθάνε όλους τους Έλληνες αθλητές που έχουν την ευκαιρία μέσα από έντονο συναγωνισμό, να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους».

Το αυριανό πρόγραμμα (Σάββατο, 14/5) θα ξεκινήσει στις 09:30.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
sdna.gr

Διαβάστε επίσης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

Γερές «κόντρες» στο ΣΕΦ για την ανάδειξη των Κυπελλούχων Ελλάδας 2022

 

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics