Breaking News
28 Ιουνίου 2022

Μία ακόμα πολύ σημαντική στιγμή, μία ακόμα ιστορική διάκριση απολαμβάνει από το βράδυ της Δευτέρας 27/06 η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Η εθνική ομάδα των ανδρών νίκησε στον «μικρό» τελικό 3-1 την Ισπανία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες, στο Οράν της Αλγερίας. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, δύο θαυμάσιοι εκπρόσωποι της νέας γενιάς, δόξασαν τη χώρα και διαφήμισαν το άθλημα. Ήταν εξαιρετικοί, ήταν συγκινητικοί στην προσπάθειά τους, καθώς έβγαλαν μόνοι τους το αγώνισμα από την αρχή ως το τέλος και οδήγησαν το άθλημα στο πρώτο του μετάλλιο στο ομαδικό ανδρών στα χρονικά του θεσμού. Στη δεύτερη μέρα του Μεσογειακού τουρνουά η δυάδα του Κώστα Βατσακλή έδειξε από την αρχή των νοκ άουτ πολύ ικανή και αποφασιστική, καθώς στα προημιτελικά πέτυχε σπουδαία νίκη με 3-2 κόντρα στο 2ο φαβορί του αγωνίσματος, την Αίγυπτο. Στα ημιτελικά έκανε μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην Πορτογαλία ώσπου κάμφθηκε με 3-1. Χωρίς αναπληρωματικό ξόδεψε φυσιολογικά πολλές ακόμα δυνάμεις, αλλά στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε κι έφερε αποτέλεσμα, που γίνεται καμάρι και περηφάνια όχι μόνο για τα στελέχη της εθνικής και την ελληνική ομοσπονδία, αλλά και για όλους τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Συνέχεια από την Τρίτη 28/06 με το αγώνισμα του απλού για τους δύο αθλητές και την Κατερίνα Τόλιου.

Στους άνδρες η Ελλάδα έχει δύο χρυσά μετάλλια στους σύγχρονους Μεσογειακούς, το 1997 με τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και το 2009 με τον Παναγιώτη Γκιώνη στο απλό ανδρών, έχει κι ένα ασημένιο με τον Κρεάνγκα το 1991 στο ίδιο αγώνισμα, όμως πρώτη φορά πανηγύρισε θέση στο βάθρο και στο ομαδικό ανδρών.

Στον καθοριστικό αγώνα με την Ισπανία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε το προβάδισμα με νέα σούπερ εμφάνιση του Γιάννη Σγουρόπουλου (νούμερο 174 στον κόσμο). Έκαμψε με 3-1 σετ τον αριστερόχειρα Αλβάρο Ρόμπλες, πρώην δευτεραθλητή κόσμου στο διπλό ανδρών και Νο 61 στη διεθνή κατάταξη.

Mesogeiakoi Agones_odigies_VatsaΑκολούθως ήρθε η ισοφάριση όταν ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Νο 730) κάμφθηκε με 3-2 σετ σε γερή «μάχη» με τον Κάρλος Καμπαλέρο. Στη συνέχεια το διπλό κύλησε ιδανικά με τους δύο πρωταθλητές μας να είναι πολύ σταθεροί και αποτελεσματικοί από την αρχή ως το τέλος. Νίκησαν με 3-0 σετ και άνοιξε ο δρόμος για την επικράτηση γιατί αμέσως μετά ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης Σγουρόπουλος είχε τον πρώτο λόγο με τον Καμπαλέρο και το επιβεβαίωσε απόλυτα στα τρία σετ. Στις πανηγυρικές στιγμές με την εθνική μας συμετείχαν αμέσως ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρώην πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος ήταν στο γυμναστήριο μαζί με τη σύζυγό του Μαρία, ενώ ο κόουτς Βατσακλής εμφάνισε την ελληνική σημαία, που έχει πάντα μαζί του στις μεγάλες διοργανώσεις.

Η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Ισπανία 3-1:

Γιάννης Σγουρόπουλος-Αλβάρο Ρόμπλες 3-1

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος Κάρλος Καμπαλέρο 2-3

Σγουρόπουλος/Κωνσταντινόπουλος-Ρόμπλες/Καμπαλέρο 3-0

Σγουρόπουλος-Καμπαλέρο 3-0

Το απόγευμα στην 4άδα η Ελλάδα είχε γνωρίσει την ήττα με 3-1 από την Πορτογαλία ύστερα από αμφίρροπο ματς. Προηγήθηκε 1-0 όταν ο Σγουρόπουλος κατέβαλλε με 3-2 σετ τον αριστερόχειρα συμπαίκτη του φέτος στον Ολυμπιακό Ζοάο Μοντέιρο (Νο 72), ο οποίος μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους σε ομαδικό, διπλό ανδρών και διπλό μικτό.

Στη συνέχεια ο Κωνσταντινόπουλος κάμφθηκε στα τέσσερα σετ από τον επίσης αριστερόχειρα Ζοάο Ζεράλδο (Νο 42) και στο κρίσιμο διπλό οι Πορτογάλοι χρησιμοποίησαν και τρίτο παίκτη, τον Ντιόγκο Τσεν και πήραν το προβάδισμα. Μεγάλη ευκαιρία για δεύτερη ατομική νίκη σε αγώνα ομαδικού έχασε ο Σγουρόπουλος αμέσως μετά. Βρέθηκε μπροστά με 2-0 στα σετ και 7-4 στους πότους κόντρα στον Ζεράλδο, αλλά δέχτηκε την ανατροπή και γράφτηκε το τελικό 3-1 για τους Ίβηρες.

Η Ισπανία στον ημιτελικό γύρο έχασε 3-0 από τη Σλοβενία.

Η εξέλιξη του αγώνα Πορτογαλία-Ελλάδα 3-1:

Ζοάο Μοντέιρο-Γιάννης Σγουρόπουλος 2-3

Ζοάο Ζεράλδο-Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος 3-1

Ντιόγκο Τσεν/Ζεράλδο-Σγουρόπουλος/Κωνσταντινόπουλος 3-1

Ζεράλδο-Σγουρόπουλος 3-2

Στα προημιτελικά η εθνική μας είχε σημειώσει μεγάλη νίκη εναντίον της Αιγύπτου. Ύστερα από συναρπαστικό αγώνα τριών ωρών κατέβαλλε το 2ο φαβορί του τουρνουά με 3-2 και μπήκε στα ημιτελικά. Εντυπωσιακός ο Γιάννης Σγουρόπουλος νίκησε αρχικά με 3-1 σετ τον Ομάρ Ασάρ. Ο κορυφαίος Αιγύπτιος, νούμερο 21 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε μπει πέρσι στην 8άδα του απλού στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αργότερα ο Ελευσίνιος άσος έκαμψε και τον Μοχάμεντ Ελ Μπεϊαλί με 3-1 σετ και ισοφάρισε το σκορ ομάδων σε 2-2. Στο καθοριστικό πέμπτο επί μέρους ματς «καθάρισε» με σπουδαίο παιχνίδι ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (νούμερο 730 σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη) επικρατώντας του Ελ Μπεϊαλί με 3-1 σετ. Είχε τον απόλυτο έλεγχο στον καθοριστικό αγώνα, μάλιστα προηγήθηκε με 2-0 σετ και 7-2 στους πόντους. Ο Αιγύπτιος έκανε την ανατροπή σε αυτό το σετ, αλλά στο επόμενο ο αριστερόχειρας διεθνής μας… επανέφερε την τάξη.

Η εξέλιξη του αγώνα Αίγυπτος-Ελλάδα 2-3:

Ομάρ Ασάρ-Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος 3-0

Μοχάμεντ Ελ Μπεϊαλί-Γιάννης Σγουρόπουλος 1-3

Ασάρ/Ελ Μπεϊαλί-Κωνσταντινόπουλος/Σγουρόπουλος 3-1

Ασάρ-Σγουρόπουλος 1-3

Ελ Μπεϊαλί-Κωνσταντινόπουλος 1-3

Διαβάστε επίσης

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Πέτυχε τον αρχικό της στόχο η Ελλάδα στο ομαδικό ανδρών των 19ων Μεσογειακών Αγώνων.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics