Breaking News
15 Οκτωβρίου 2022

Η νέα πρόκληση, η νέα διαδρομή των εθνικών μας ομάδων για την πρόκριση σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση, περνάει από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Για την ακρίβεια έχει ως αφετηρία το οικείο τάραφλεξ της ομοσπονδιακής μας αίθουσας, καθώς αύριο 15 και μεθαύριο 16 Οκτωβρίου διεξάγονται εκεί τα γκρουπ της Ελλάδας, σε άνδρες και γυναίκες, για το προκριματικό στάδιο 1 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2023. Οι αγώνες αφορούν στη Β κατηγορία της διοργάνωσης. Η εθνική ανδρών υποδέχεται το Σάββατο για το 1ο γκρουπ τη Λιθουανία και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Η αντίστοιχη ομάδα των γυναικών αντιμετωπίζει, επίσης το Σάββατο, για το 4ο το Μαυροβούνιο και την Ουαλία. Θεωρητικά οι ομάδες μας κρατάνε στο χέρι τους την πρώτη δυάδα των γκρουπ, που δίνει πρόκριση στο προκριματικό στάδιο 2, αλλά με τη συμπαράσταση των Ελλήνων φιλάθλων (που ανυπομονούν να τις ξαναδούν από κοντά μετά από σχεδόν 4 χρόνια) θέλουν να κάνουν ξεκίνημα στη σεζόν μόνο με νίκες και να κατακτήσουν την 1η θέση. Γενικά οι φίλοι του αθλήματος απ’ όλη τη χώρα θα ‘χουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν τις προσπάθειες των διεθνών μας από τη ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ μέσα από το κανάλι της ΕΦΟΕπΑ στο youtube (το λινκ https://www.youtube.com/watch?v=H6cy0D7eoHQ) Τα τελικά του θεσμού θα διεξαχθούν στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής ανακοίνωσε ότι υπολογίζει στους Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, Τάσο Ρηνιώτη, Γιώργο Σταματούρο, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο και Δημήτρη Κορδούτη. Αξιοσημείωτο ότι με βάση και την απουσία του προερχόμενου από τραυματισμό Παναγιώτη Γκιώνη πρώτη φορά μετά από δεκαετίες κανένας από την τριάδα των δευτεραθλητών Ευρώπης 2013 (Κρεάνγκα, Γκιώνη, Παπαγεωργίου) δεν θα είναι στη σύνθεση εντός έδρας αγώνων της Ελλάδας.

Στις γυναίκες ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Καρύτσας τόνισε σήμερα ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στην Ελισάβετ Τέρπου, η οποία ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από τραυματισμό. Θα στηριχτεί στις Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Αλίκη Κιούφη και Ιωάννα Γερασιμάτου, αλλά θα έχει κοντά στην ομάδα και την Τέρπου.

Στη WEB TV της ΕΦΟΕπΑ έκαναν δηλώσεις για τους αγώνες οι προπονητές Κώστας Βατσακλής, Γιώργος Καρύτσας και οι διεθνείς Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Κωνστατινόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Κατερίνα Τόλιου και Κωνσταντίνα Παρίδη. Το βίντεο των ανδρών είναι στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=2a6JDGesTLM και το αντίστοιχο των γυναικών στο https://www.youtube.com/watch?v=D_rD_SyeZh4.

Η Λιθουανία βασίζεται στους Navickas Ignas, Vilkas Matas, Martinkus Valdas, Zeimys Kestutis, ενώ στον πάγκο θα είναι ο Orlovas Arturas. Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη θ’ αγωνιστεί με τους Nikola Mihailović, Luka Mihailović, Edi Konjić, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο Vladimir Ivanek.

Στις γυναίκες η Ουαλία θα παρατάξει τις Stephen Jenkins, Anna Hursey, Lara Whitton, ενώ προπονήτρια δηλώθηκε η Charlotte Carey. Το Μαυροβούνιο γνωστοποίησε στην ΕΦΟΕπΑ τα στοιχεία του ταξιδιού του, αλλά όχι και τα ονόματα των αθλητριών του. Σε όλους τους ομίλους της Β κατηγορίας οι εθνικές ομάδες αναμετρώνται συγκεντρωτικά σε ένα Σαββατοκύριακο και σε έναν γύρο με το σύστημα πουλ. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ θα περάσουν στο προκριματικό στάδιο 2.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Γκρουπ Β1 ανδρών:

15/10 στις 11:00 Ελλάδα-Λιθουανία

15/10 στις 19:30 Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

16/10 στις 11:00 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Λιθουανία

Γκρουπ Β4 των γυναικών:

15/10 στις 11:00 Ελλάδα-Μαυροβούνιο

15:10 στις 19:30 Ελλάδα-Ουαλία

16/10 στις 11:00 Ουαλία-Μαυροβούνιο

Το event αποτελεί παράλληλα το νέο σημαντικό ευρωπαϊκό γεγονός του αθλήματος, που θα διοργανώσει η ΕΦΟΕπΑ, μετά από το ατομικό EuropeTop 16 Cup του Σεπτεμβρίου του 2021, στη Θεσσαλονίκη. Φιλοδοξία της ομοσπονδίας είναι να πετύχει και οργανωτικά και να εξασφαλίσει πολύ καλές συνθήκες σε συμμετέχοντες και θεατές. Οι αγώνες θα καλυφθούν, όπως προαναφέραμε από τη WEB TV της ΕΦΟΕπΑ, ενώ θα υπάρχει live scoring από το ΣΕΦ, με την εξέλιξη των σκορ να δημοσιεύεται στη σχετική ενότητα του σάιτ της ETTU (https://www.ettu.org/en/ στο liveticker).

Η είσοδος των θεατών γίνεται με την επίδειξη εισιτηρίου. Η απόφαση πάρθηκε κυρίως λόγω της ανάγκης ν’ αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός από τους φίλους του αθλήματος και βγήκαν συνολικά 200 εισιτήρια μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η αγορά γίνεται μόνο στο λινκ https://www.viva.gr/tickets/sportstraining/european-team-qualification-stage1/ και κάθε εισιτήριο ισχύει για το διήμερο. Οι τιμές είναι 5 ευρώ για τους ενήλικους και 2,5 ευρώ για τους ανήλικους. Σημειώνεται επίσης ότι γι’ αυτούς, που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την ηλεκτρονική διαδικασία, θα υπάρχει η δυνατότητα για έκδοση εισιτηρίου στην είσοδο, πριν από τον εκάστοτε αγώνα, εφόσον βέβαια υπάρχει διαθεσιμότητα.

Για την εθνική ανδρών, που επί σειρά ετών ήταν στην Α κατηγορία της Ευρώπης, θεωρείται η αναμέτρηση με τη Λιθουανία η πιο δύσκολη. Οι γυναίκες, που έχουν μεγάλη εμπειρία από προκριματικά στη Β κατηγορία υλοποιώντας μάλιστα, τους στόχους της πρόκρισης, ετοιμάζονται να δώσουν με την Ουαλία την πιο κρίσιμη αναμέτρηση για την πρωτιά στο 4ο γκρουπ. Επιδιαιτητής των αγώνων έχει οριστεί από την ETTU ο Άγγλος Hary Jutle. Όλα τα συγκροτήματα ολοκληρώνουν το βράδυ της Παρασκευής την προετοιμασία τους στο ΣΕΦ, όπου έχουν διαμορφωθεί πια ο χώρος για τους αγώνες και την προθέρμανση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όλα τα ζώδια 15/10

 

 

 

 

Με 9 αθλητές η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό άρσης βαρών Εφήβων - Νεανίδων και Κ23

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics