Breaking News
11 Ιουλίου 2018

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται προς Λουζνίκι μεριά, όπου μια εκ των Κροατία ή Αγγλία (21:00, ΕΡΤ1) θα συμπληρώσει το ζευγάρι του μεγάλου τελικού. Αμφότερες ψάχνουν να πετύχουν την μεγάλη υπέρβαση.

 


Μετά από σχεδόν μια δεκαετία Κροατία και Αγγλία συναντιούνται ξανά. Από το 1996, όποτε και διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά, οι δυο αντίπαλοι έχουν κονταροχτυπηθεί έξι φορές, με την Αγγλία να διατηρεί ένα ισχνό προβάδισμα με τέσσερις νίκες έναντι δυο των Κροατών. Μάλιστα οι δυο αυτές νίκες ήταν αρκετές για να αφήσουν τα «λιοντάρια» εκτός του Euro 2008, ενώ η μοναδική τους αναμέτρηση σε μεγάλη διοργάνωση ήταν στο Εuro 2004 όταν στην φάση των ομίλων η Αγγλία επικράτησε με 4-2.


Η Κροατία δεινοπάθησε για να υπερβεί εν τέλει τον εμπόδιο της διοργανώτριας Ρωσίας και να πάρει την δεύτερη πρόκρισή της από την διαδικασία των πέναλτι σε αυτήν την διοργάνωση. Μέσα σε όχι και τόσο ευχάριστο κλίμα, ελέω και του ντόρου που έχει δημιουργηθεί από τα περιβόητα βίντεο του Ντομαγκόι Βίντα, οι Κροάτες επιδιώκουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να φτάσουν στον τελικό, κάτι που δεν κατάφεραν το 1998. Σε αυτή τους την προσπάθεια θα στερηθούν των υπηρεσιών του Σίμε Βρσάλικο, αφού ο δεξιός μπακ της Ατλέτικο τραυματίστηκε στο γόνατο και θα μείνει εκτός για περίπου 10 μέρες.

Στην Αγγλία κανείς δεν περίμενε ότι η ομάδα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τέτοια πορεία. Τα «λιοντάρια» έδειξαν πως έχουν μέταλλο, ξεπέρασαν και το εμπόδιο της Σουηδίας χωρίς μάλιστα να απειληθούν ιδιαίτερα. Πλέον το «it's coming home» ακούγεται απ'άκρη σ'άκρη και όλοι ονειρεύονται ξανά μέρες 1966. Πλήρης θα παραταχθεί η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος είδε τον Χέντερσον να ξεπερνάει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και τον υπολογίζει κανονικά.

Η αναμέτρηση θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λουζνίκι, ενώ διαιτητής θα είναι ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Κριοατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Τσόρλουκα, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Λίνγκαρντ, Άλι, Χέντερσον, Γιανγκ, Στέρλινγκ, Κέιν
sdna.g

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics