Breaking News
08 Φεβρουαρίου 2019

Ο Αστέρας νίκησε 1-0 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και έκανε βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στους Αρκάδες πέτυχε στο 50' ο Μαρτίν Ρόλε. 



Το πρώτο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Αστέρας. Η ομάδα της Τρίπολης επικράτησε 1-0 στο Παγκρήτιο του Εργοτέλη, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 50ό λεπτό με κοντινό πλασέ ο Αργεντινός Μαρτίν Ρόλε. Ανώτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι φιλοξενούμενοι. Η ρεβάνς στο "Θ. Κολοκοτρώνης" είναι προγραμματισμένη για τις 26 Φεβρουαρίου.

Ο Αστέρας είναι έτσι κι αλλιώς καλύτερη ομάδα από τον Εργοτέλη, τον μοναδικό εκπρόσωπο της Football League στα προημιτελικά του θεσμού. Το δυσάρεστο για τους Κρητικούς ήταν πως μέχρι το 26' έχασαν δύο ποδοσφαιριστές με τραυματισμό. Ο στόπερ Μπαχανάκ πέρασε εκτός αγώνα στο 18' (στη θέση του μπήκε ο Κοιλιάρας), ενώ ο επιθετικός Έφορντ αντικαταστάθηκε στο 26' από τον Καπνίδη.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είχε διαρκώς την υπεροχή, έχασε σημαντικές και πολλές ευκαιρίες για ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η αστοχία στην τελική προσπάθεια και ο γκολκίπερ Κατσιμήτρος είχαν ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 0-0 με την ολοκλήρωση του 45λέπτου. Η υπεροχή των Αρκάδων καρποφόρησε στο 50', Ο Τσιλιανίδης έβγαλε για τον Μανιά - σε οριακή θέση - αυτός "έσπασε" με τακουνάκι για τον Άνχελ, ο οποίος έκανε θέατρο για να "εκβιάσει" υπόδειξη πέναλτι από τον Παπαπέτρου. Η φάση συνεχίστηκε και ο Ρόλε με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.


Πριν από το γκολ, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 48'. Ο Καπνίδης βγήκε στην αντεπίθεση από δεξιά, πέρασε τους αμυντικούς του Αστέρα - Τριανταφυλλόπουλο και Βλάχο - αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε στα πόδια του κι απομάκρυνε τη μπάλα. Μετά το εις βάρος του γκολ ο Εργοτέλης αντέδρασε. Το σύνολο του Νίκκι Παπαβασιλείου άρχισε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε σε τελικές, τις οποίες ωστόσο δεν αξιοποίησε. Το τελικό 0-1 δίνει προβάδισμα στον Αστέρα, δίχως βέβαια να είναι ξεγραμμένοι οι "κιτρινόμαυροι", το έργο των οποίων στην Τρίπολη είναι δεδομένα δύσκολο.

Η αναμέτρηση σημαδεύτηκε και από δύο λανθασμένες επιλογές της επόπτριας Μαρίας Δέτση.

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος, Μαρία Δέτση (Αθηνών)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπαχανάκ (18' λ. τρ. Κοιλιάρας), Οικονόμου, Μαζουλουξής (71' Γροντής), Μπάτζιος, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Κουατένγκ, Ιατρούδης, Έφορντ (26' λ. τρ. Καπνίδης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Μαρτίνεθ, Βλάχος, Ρόλε (69' Μαρκ Φερνάντεθ), Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας (61' Κυριακόπουλος), Τσιλιανίδης (83' Ματρικάρντι), Καλτσάς, Μανιάς.

Γκολ: 50' Ρόλε

Κάρτες: 59' Μαζουλουξής, 70' Κοιλιάρας - 55' Καλτσάς,
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics