Breaking News
08 Νοεμβρίου 2019

Ο Εργοτέλης έχει μετατραπεί σε ποδοσφαιρικό παράδεισο για τους νεαρούς Έλληνες (αλλά και ξένους ποδοσφαιριστές), αφού στηρίζει με υπομονή και πίστη ένα πρότζεκτ που βοηθάει και συμβάλει στην εξέλιξη και ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ελάχιστες οι ομάδες που στηρίζουν ένα αθλητικό πρότζεκτ μέχρι τέλους. Συνήθως, εξαιτίας της έλλειψης υπομονής τόσο των παραγόντων όσο και των φιλάθλων, τα σχέδια μένουν ημιτελή ή υπάρχει ξεκάθαρη αλλαγή στη φιλοσοφία με στόχο το γρήγορο αποτέλεσμα. Ωστόσο, υπάρχει μία ομάδα που την τελευταία τριετία τηρεί ευλαβικά και με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια το πλάνο της.

Ο λόγος για τον Εργοτέλη, ο οποίος αγωνίζεται την εφετινή σεζόν στη Super League 2 και έχει επενδύσει σε νεαρούς Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές με σκοπό να τους αναδείξει και να τους ετοιμάσει για το υψηλότερο επίπεδο. Μπορεί ο προπονητής να αλλάζει κάθε σεζόν λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων (Τάκης Γκώνιας, Νίκι Παπαβασιλείου και πλέον Γιάννης Ταουσιάνης), αλλά το πρότζεκτ συνεχίζεται πιστά και με αμείωτη ένταση.

Το Sport24.gr παρουσιάζει την εφετινή ομάδα του Εργοτέλη, η οποία είναι ένα μείγμα ταλαντούχων Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών.

Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ HOT PROSPECTS
Για δεύτερη σερί χρονιά, ο Δημήτρης Κατσιμήτρος αποτελεί την πρώτη επιλογή κάτω από τα γκολπόστ. Ο 22χρονος τερματοφύλακας αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του Ολυμπιακού, από τον οποίο αποχώρησε το καλοκαίρι του 2017 ως ελεύθερος. Στην τριετία που φοράει τη φανέλα του Εργοτέλη, έχει πραγματοποιήσει συνολικά 40 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του σε εννιά εξ αυτών.

Ωστόσο, πέρα από τον Κατσιμήτρο, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον prospect είναι κι ο 19χρονος Γεώργιος Τζελέπης, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών έκανε ντεμπούτο στη Super League με τον Πανθρακικό σε αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Για τον Τζελέπη είχε εκφραστεί με πολύ καλά λόγια o προπονητής τερματοφυλάκων της Τζένοα και της εθνικής Ιταλίας, Τζανλούκα Σπινέλι, ο οποίος και του πρότεινε να δοκιμαστεί στην ιταλική ομάδα το καλοκαίρι του 2015.

Μπορεί η μεταγραφή να μην προχώρησε και στη συνέχεια ο Τζελέπης να πήρε μεταγραφή στην Ξάνθη, αλλά είναι ακόμα πολύ μικρός σε ηλικία και δείχνει πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Παράλληλα, πολύ καλή περίπτωση δείχνει κι ο 16χρονος Νίκος Ψιμόπουλος, ο οποίος κλήθηκε πρόσφατα στην αποστολή της Εθνικής Παίδων για τους αγώνες με τη Γερμανία, το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΗΛΙΚΙΑΣ 20,7 ΕΤΗ
Στο πρόσφατο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, ο Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε μία τετράδα στην άμυνα με μέσο όρο ηλικίας 20,7 έτη. Ένα τρομερό στατιστικό, το οποίο αποδεικνύει πως οι άνθρωποι του Εργοτέλη δεν διστάζουν να ρίξουν τα νέα παιδιά απευθείας στα βαθιά, δείχνοντάς τους απόλυτη εμπιστοσύνη. Οι τέσσερις που αγωνίστηκαν κόντρα στον ΠΑΣ ήταν οι Κωνσταντίνος Προβυδάκης, Νίκος Πέιος, ο Σλοβάκος Ντόμινικ Σπίριακ και ο Μιχάλης Μπούσης. Οι τρεις τελευταίοι, μάλιστα, είναι μόλις 20 ετών.

Ο Προβυδάκης, που είναι ο πιο μεγάλος απ' όλους (23 ετών), αποκτήθηκε από τον Ηρόδοτο το περασμένο καλοκαίρι και μετράει ήδη τρεις συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Πέιος είναι προϊόν των ακαδημιών του Ολυμπιακού, από τον οποίο αποκτήθηκε ως ελεύθερος, με τους ερυθρολεύκους να διατηρούν ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης. Ο 20χρονος στόπερ διακρίνεται για το δυναμισμό στο παιχνίδι του, είναι σκληρός στις ατομικές μονομαχίες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει με την ίδια ευκολία τόσο στο δεξί όσο και το αριστερό πόδι. Βέβαια, δεν έχει μεγάλη άνεση στο να κάνει παιχνίδι από πίσω, το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο προσόν για έναν σύγχρονο κεντρικό αμυντικό.

O Νίκος Πέιος με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Παρτενέρ του Πέιου είναι είτε ο 28χρονος Χρήστος Μπάτζιος που είναι κι αρχηγός της ομάδας και ένας από τους παλαιότερους παίκτες στο ρόστερ, είτε ο Σπίριακ, ο οποίος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Ντουνάιτσκα Στρέντα, με τον Εργοτέλη να διατηρεί οψιόν αγοράς. Μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο σλοβακικό πρωτάθλημα. Στα αριστερά, προτιμάται ο Μιχάλης Μπούσης που ήρθε ως δανεικός από την ΑΕΚ. Ο 20χρονος μπακ, που μπορεί να αγωνιστεί κι ως στόπερ, επέλεξε ο ίδιος να συνεχίσει την καριέρα του στον Εργοτέλη, καθώς έλαβε πολύ θετική εισήγηση από τον συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, Ηλία Τσέλιο, ο οποίος αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια στην ομάδα του Ηρακλείου.

Η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ΤΟΥ ΤΣΕΛΙΟΥ & Ο ΝΕΑΡΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ
Κι αφού αναφερθήκαμε στον Τσέλιο, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο 22χρονος χαφ αποτελεί τον "εγκέφαλο" της μεσαίας γραμμής του Εργοτέλη και έχει παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο σε πολλούς από τους τομείς του παιχνιδιού του, αφού παίρνει συνεχώς παιχνίδια στα πόδια του και εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο. Το είχε παραδεχθεί κι ο ίδιος, άλλωστε, σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Sport24.gr πριν από ενάμιση χρόνο. Σε δύο σεζόν με τη φανέλα του Εργοτέλη, ο μικρόσωμος μέσος, που αγωνίζεται από το "6" μέχρι το "10" με την ίδια ευκολία, έχει πετύχει έξι γκολ και έχει μοιράσει επτά ασίστ σε 56 συμμετοχές.

Ο Ηλίας Τσέλιος με τη φανέλα του Εργοτέλη

Πολύ θετικά στοιχεία έχουν παρουσιάσει -επίσης- οι Κρητικοί Αντώνης Μπουρσέλης, Γιάννης Μπουτσάκης, ενώ το next big thing της ομάδας θεωρείται ο 18χρονος Αντώνης Αλεξάκης. Ο νεαρός μέσος έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά για τη 2η αγωνιστική της Super League 2, περνώντας ως αλλαγή. Στον αγώνα του Κυπέλλου με τα Τρίκαλα ξεκίνησε βασικός και έδειξε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, αγωνιζόμενος στη θέση "8". Στην ομάδα τον πιστεύουν πολύ και θεωρούν πως είναι ο νέος "Ιατρούδης" από θέμα προσόντων και ταλέντου. Τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε στα Κανάρια στο Β' Τοπικό και στους Νέους Εργοτέλη στο Α2 Τοπικό Ηρακλείου, ενώ φέτος τελείωσε το σχολείο και πέρασε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του ΤΕΙ Κρήτης.

ΨΑΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Εκτός, όμως, από τους ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι διοικούντες τον Εργοτέλη έχουν καταφέρει να βρίσκουν αρκετούς αξιόλογους ξένους χάρη στο πολύ καλό τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας. Ο 25χρονος Γκανέζος μέσος, Άλμπερτ Μπρους διανύει την τρίτη σεζόν του στην ομάδα, αποτελώντας τον παρτενέρ του Ηλία Τσέλιου, ενώ εξαιρετική περίπτωση και ο 23χρονος Αμερικανός εξτρέμ, Τζο Έφορντ, για τον οποίο είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του αρκετές ομάδες από τη Super League. Ο ταχύτατος εξτρέμ έχει σημειώσει 22 γκολ με τη φανέλα του Εργοτέλη, ενώ έχει προσφέρει και εννιά ασίστ στους συμπαίκτες του σε 64 παιχνίδια.

O Tζο Έφορντ πανηγυρίζει το γκολ απέναντι στον ΠΑΣ

Επίσης, στην ομάδα ήρθαν την εφετινή σεζόν ο Βραζιλιάνος μπακ, Αρτούρ Μπότε, ο Πορτογάλος χαφ, Μπαράτα που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Κ23 της Μαρίτιμο, αλλά και ο 22χρονος Βέλγος (με ρίζες από την Γκάνα), Τσαρλς Κουάτενγκ. Μάλιστα, όπως φαίνεται, ο Κουάτενγκ είναι μία νέα περίπτωση Τζο Έφορντ, αφού ήδη έχει καταφέρει να μπει στο στόχαστρο ομάδων από την πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ΑΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟΥΔΗ
"Όπως κάθε νεαρός ποδοσφαιριστής, έτσι κι εγώ, θα ήθελα να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα. Πάντα με τη βοήθεια του Εργοτέλη που δείχνει έμπρακτη στήριξη στα νέα παιδιά. Προσωπικά, πρότυπό μου είναι ο Εντέν Αζάρ της Τσέλσι", είχε υποστηρίξει σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Sport24.gr ο Γιάννης Ιατρούδης τον Μάιο του 2018. Ενάμιση χρόνο αργότερα, η τύχη του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα υπέστη ρήξη χιαστού και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Γιάννης Ιατρούδης πανηγυρίζει γκολ απέναντι στον ΟΦΗ για το Κύπελλο

Ο 20χρονος επιθετικός άρχισε την καριέρα του ως επιτελικός μέσος, αλλά η ικανότητά του να βρίσκει δίχτυα και να παίζει με πρόσωπο προς την εστία, αλλά και με την πλάτη, τον μετέτρεψαν άμεσα σε έναν εξαιρετικό σέντερ φορ. Με ύψος 1.90 και εξαιρετικό κορμί, το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για τον Ιατρούδη, έστω κι αν είχε τη συγκεκριμένη ατυχία. Άλλωστε, ομάδα από το Big-4 έκανε στενό πρέσινγκ στους ανθρώπους του Εργοτέλη προκειμένου να συναινέσουν στην παραχώρησή του.

sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics