Breaking News
11 Μαρτίου 2019

Ο Ναμπί είναι ο μόνος «νέος» μεσοεπιθετικός της ομάδας που έχει κουνήσει δίχτυα και στην Κρήτη καλούνται άμεσα να αποκτήσουν επαφή με την αντίπαλη εστία, αν θέλουν να σώσουν την παρτίδα και να μείνουν στην κατηγορία

 


Μπάγερν Μονάχου – Λίβερπουλ: Στο νέο Pamestoixima.gr διαλέγεις ποια ομάδα θα προκριθεί με ενισχυμένες αποδόσεις! Όροι και προϋποθέσεις.

Advertisement
Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον ο ΟΦΗ, ο οποίος μετά το 0-0 της Ριζούπολης παρέμεινε στην 15η θέση και όσο περνά ο χρόνος, βλέπει να μειώνονται αισθητά οι ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.

Οι κρητικοί πλήρωσαν χθες την επιθετική τους δυστοκία και πρόκειται για τον τομέα που τους έχει... στοιχίσει περισσότερο. Οταν σε δύο ματς με την ουραγό «Ελαφρά Ταξιαρχία» (με όλο το σεβασμό απέναντί της) δεν βρίσκεις δίχτυα, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα σε... πάρει μαζί της. Μάλιστα όταν σε τρία σερί παιχνίδι που κρίνεται η σεζόν, εκ των οποίων τα δύο στην Κρήτη (με Λαμία, ΑΕΛ) και το άλλο σε μία έδρα που μόνο δύσκολη δεν δύναται να χαρακτηριστεί (του Απόλλωνα), σημειώνεις μόνο ένα τέρμα και αυτό με το «8αρι» σου (Σακόρ), αυτόματα η αποστολή σου γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Το παράδοξο είναι πως στο «Γεντί Κουλέ» προχώρησαν τον Γενάρη σε μεσοεπιθετική ενίσχυση, αλλά κάτι η ατυχία, σε συνάρτηση με τον παράγοντα ομοιογένεια αλλά και το άγχος, καθιστά αρνητικό το «πρόσημο» των νέων παικτών. Το ζήτημα του «δεσίματος» είναι σημαντικό, αφού π.χ. χθες οι 6 από τους 11 που ξεκίνησαν ήρθαν τον χειμώνα, ενώ τα 3/4 της γραμμής κρούσης (Βαζ, Φερέιρα, Πάρσον/Νέιρα) ήταν επίσης μεταγραφές Ιανουαρίου. Εύλογα χρειάζονται χρόνο και στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι «σύμμαχός» τους.

Ας περάσουμε λοιπόν στους αριθμούς και οι 5 καινούργιοι «μπροστινοί» του ΟΦΗ ακόμη δεν έχουν πετύχει γκολ μέσα από το αντίπαλο «κουτί». Βασικά για να ακριβολογούμε, οι 4 εξ' αυτών παραμένουν «άσφαιροι» και ο Ναμπί είναι η μόνη μεσοεπιθετική προσθήκη που έχει κουνήσει πλεκτό.

Ο 25χρονος μετρά 18 τελικές σε 7 εμφανίσεις του και σκόραρε δις κόντρα στον Παναιτωλικό με ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ και μία φορά στο Φάληρο, με ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ. Εχει δώσει και μία ασίστ (στον Σακόρ κόντρα στη Λαμία) και προβάλει ως μακράν η πλέον πετυχημένη χειμερινή μεταγραφή.

Εσχάτως φανέλα βασικού, κυρίως στα «φτερά», πήρε ο Φερέιρα, ο οποίος αποκτήθηκε με γνώμονα το μέλλον, αλλά ρίχθηκε στα «βαθιά». Ο 20χρονος σε 5 εμφανίσεις του έχει 11 τελικές και χθες άγγιξε το γκολ, αλλά τον «σταμάτησε» το δοκάρι του Χουάντερσον. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Βαζ, που επίσης είχε δοκάρι κόντρα στον Απόλλωνα. Ο 25χρονος Πορτογάλος σε 5 συμμετοχές του έχει 9 τελικές, με κορυφαία όλων τη μεγάλη του χαμένη ευκαιρία στη Λαμία, όπου πλάσαρε σε άδειο τέρμα, όμως ο Μελίσσας πρόλαβε και μπλόκαρε την εξ' επαφής προσπάθειά του.

Η ουσία όμως είναι πως ακόμη ούτε εκείνος έχει σκοράρει, όπως και ο Πάρσον,. Ο Σουηδός στράικερ ήταν από τις πρώτες κινήσεις του ΟΦΗ, ήρθε στα τέλη του 2018, αλλά δεν έχει αγωνιστεί αρκετά και σε 245 λεπτά συμμετοχής, έκανε ως τώρα μόλις 3 τελικές. Στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ απώλεσε μοναδική ευκαιρία λίγο πριν το τέλος (απέκρουσε ο Κρίστινσον), στο χάι λάιτ της ως τώρα εν Ελλάδι παρουσίας του.

Για το τέλος αφήσαμε τον μεγάλο άτυχο Γιακουμάκη, ο οποίος τραυματίστηκε και απώλεσε έδαφος. Ο 25χρονος μπορεί επίσης να μην έχει πετύχει κάποιο γκολ, αλλά με 7 τελικές μέσα από τα αντίπαλα καρέ (11 συνολικά), είναι ο «νέος» του ΟΦΗ που παρουσιάζεται πιο απειλητικός από κάθε άλλον μέσα από το «κουτί», ενώ υπάρχει και ζήτημα «τροφοδότησής» του.

Η ουσία όμως είναι πως οι 4 από τους 5 μεσοεπιθετικούς που ήρθαν τον Γενάρη για να αλλάξουν την εικόνα του ΟΦΗ παραμένουν «άσφαιροι», ο Ναμπί «σώζει» κάπως την κατάσταση, αλλά το κοντέρ τους γράφει αθροιστικά 3 γκολ σε 52 τελικές. Πλέον καλούνται να αξιοποιήσουν ακόμη και τη «μισή» φάση που θα τους παρουσιαστεί, αλλιώς το τρένο της παραμονής (ανεξάρτητα τι θα γίνει με την έφεση που κατατέθηκε μετά την πρωτόδικη απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας), θα τον... προσπεράσει για τα καλά.
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics