Breaking News
09 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΟΦΗ πραγματοποίησε έναν εντυπωσιακό α' γύρο, όμως στην πορεία αναδείχθηκαν κάποιες σοβαρές αδυναμίες του, τις οποίες καλείται να διορθώσει ο προπονητής των Κρητικών, Γιώργος Σίμος.


Αν έλεγες στον πιο αισιόδοξο φίλο του ΟΦΗ στην αρχή της σεζόν ότι η ομάδα του θα βρίσκεται στο τέλος του α’ γύρου στην 4η θέση του πρωταθλήματος, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο λαμβάνοντας τα εύσημα από αντιπάλους και παραμένοντας στο παιχνίδι για τα play-off, τότε δύσκολα θα σε πίστευε. Το πλάνο των Πουρσανίδη και Γιάννη-Γιώργου Σαμαρά έχει μπει σε ισχύ κάτι περισσότερο από ένα χρόνο και ήδη τα βήματα που έχουν γίνει είναι πάρα πολλά. Η ομάδα της Κρήτης από την μιζέρια και τις δύσκολες καταστάσεις, έχει περάσει στην αποθέωση. Υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Σίμου έχει απογειωθεί, αφού ο Γιαννιώτης τεχνικός έχει φέρει πράγματα στον ΟΦΗ, ακόμη νωρίτερα απ’ όσο περίμεναν οι ιθύνοντες της ομάδας.

Ωστόσο, ο δρόμος παραμένει ακόμη μεγάλος και μακρύς. Αυτό φάνηκε με τον πιο σκληρό τρόπο στο παιχνίδι με τη Λαμία, όπου ο ΟΦΗ ηττήθηκε με 2-1 στο Δ.Α.Κ. Οι Κρητικοί εμφανίστηκαν στο γήπεδο μόλις για 20 λεπτά. Έφτιαχναν παιχνίδι από πίσω, ξετύλιγαν τις επιθετικές τους αρετές, ενώ με μάχες στο κέντρο προσπαθούσαν να ανακτήσουν άμεσα την μπάλα, όταν είχαν την κατοχή οι γηπεδούχοι. Ο τραυματισμός του Ναμπί στην εκτέλεση πέναλτι για το 1-0 έφερε τα πάνω-κάτω. Το μυαλό των Κρητικών «πειράχθηκε» ο ΟΦΗ δεν έπαιξε το παιχνίδι που θέλει να παίζει, έδωσε την κατοχή στη Λαμία και σε συνδυασμό με ένα καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο επήλθε η ήττα.

Δεν είναι μούσι: Το απόλυτο event της Αθήνας… τρίμαρε τους πάντες!
«Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είδαμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίζουμε. Θα πρέπει να μένουμε προσηλωμένοι στο ποδόσφαιρο» δήλωσε ο Γιώργος Σίμος μετά το τέλος του αγώνα και περιέγραψε στο 100% την κατάσταση. Ο ΟΦΗ χάνει τα παιχνίδια, όταν δεν παίζει σύμφωνα με το αγωνιστικό πλάνο του, όταν παρασύρεται από τον αντίπαλό του και ακολουθεί τον τρόπο παιχνιδιού του. Όταν το κάνει αυτό, μοιάζει χαμένος και εκτός των νερών του και ό,τι «όπλο» διαθέτει στην επίθεση (Σεμέντο, Τσιλιανίδης, Μάνος) αχρηστεύεται. Παρόμοια κατάσταση υπήρξε και στην ανατροπή από την ΑΕΛ στο ματς της 9ης αγωνιστικής. Παρά το προβάδισμα με 2-0, αδυνατούσε να ελέγξει το κέντρο, έδωσε την κατοχή στους «βυσσινί» και το 3-2 ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία.

Είναι, όμως, απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στη συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη νίκη του ΟΦΗ απέναντι στην ΑΕΚ, ο τεχνικός των Κρητικών είχε δηλώσει ότι η ομάδα του δεν περνάει δύσκολες καταστάσεις και αυτό θα γίνει αντιληπτό στο τέλος. Τα λόγια του αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι Κρητικοί. Στόχος του ΟΦΗ φέτος δεν είναι τα play-off, ούτε τα αποτελέσματα σε μεγάλο βαθμό. Σκοπός του είναι να μάθει να παίζει σύγχρονο, επιθετικό ποδόσφαιρο και να θέσει τις βάσεις αυτής της ταυτότητας τη φετινή σεζόν. Σε μία διδακτική διαδικασία, λοιπόν, δεν υφίσταται ευθύγραμμα κατάσταση, άρα είναι φυσικό να υπάρχουν πισωγυρίσματα, όπως με την ΑΕΛ και τη Λαμία, καθώς ένα δύσκολο πλάνο είναι λογικό να έχει και πολλά εμπόδια στην πορεία για την επίτευξή του.

Στον ΟΦΗ, παρατηρείται, ακόμη ένα πρόβλημα στο οποίο πρέπει να βελτιωθεί. Οι Κρητικοί δείχνουν αδυναμία να διαχειριστούν καταστάσεις αναφορικά με το ρόστερ τους. Φάνηκε έντονα στον σοβαρό τραυματισμό του Μεγιάδο. Η ομάδα αποσυντονίστηκε, έχασε ένα πολύτιμο «κομμάτι» του παζλ στον άξονα και δυσκολεύθηκε να βρει τον αντικαταστάτη του, γεγονός που έφερε μόλις τρεις πόντους τον Νοέμβριο. Στις τελευταίες αγωνιστικές φαίνεται ότι αυτός μπορεί να γίνει ο Σακόρ, κάτι όμως που ήρθε όταν ο Νορβηγός πήρε αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του. Κάτι παρόμοιο συνέβη κόντρα στη Λαμία. Ο τραυματισμός του Ναμπί και η είσοδος του Στάικου, έφερε σύγχυση στον χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να χάσει την «μάχη» σε αυτό το σημείο από τους γηπεδούχους.

Φαίνεται ότι ο ΟΦΗ έχει σοβαρό πρόβλημα στο βάθος του, καθώς δεν υπάρχουν άμεσες αξιόπιστες λύσεις ανάγκης. Επομένως, στόχος των Κρητικών, είναι να δουλέψει με όλο το φάσμα του ρόστερ του και να εντάξει πιο δυναμικά στην εξίσωση και άλλους ποδοσφαιριστές που έρχονται από τον πάγκο, όπως οι Σακόρ, Στάικος, Κουτρουμπής και Φερέιρα, καθώς με 12-13 ποδοσφαιριστές δεν είναι λογικό να βγει μία σεζόν. Φυσικά, σε όλα τα παραπάνω είναι δυνατόν να βοηθήσουν ποιοτικές κινήσεις στη μεταγραφική αγορά του χειμώνα, όμως η νέα φιλοσοφία του ΟΦΗ επιβάλλει να δουλεύει πρώτα απ’ όλα με τα εργαλεία που διαθέτει.

Τέλος, με την έναρξη της νέας σεζόν, η ομάδα του Γιώργου Σίμου θα πρέπει να δουλέψει στα εκτός έδρας της παιχνίδια. Μακριά από το «Γεντί Κουλέ», ο ΟΦΗ δύσκολα βγάζει την ποδοσφαιρική ταυτότητα που θέλει και κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα αρνητικά αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως στην βαθμολογία των εκτός έδρας παιχνιδιών οι Κρητικοί βρίσκονται στην 12η θέση με 4 βαθμούς (νίκη κόντρα σε Παναθηναϊκό, ισοπαλία με Άρη), ενώ στο Ηράκλειο πετάει «φωτιές» και βρίσκεται στην 3η θέση με 15 βαθμούς (ήττα μόνο με ΠΑΟΚ).
sdna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics