Breaking News
14 Δεκεμβρίου 2019

Ο Αρης προηγήθηκε με γκολ του Ιντέγε στο 12', αλλά ο ΟΦΗ παρά την απουσία των Μεγιάδο – Ναμπί και τον τραυματισμό του Σεμέντο, “γύρισε” το ματς στο β΄ ημίχρονο και εδραιώθηκε στην πρώτη εξάδα.

 

Αμέτρητες επιλογές για Live στοίχημα στη winmasters |+21

Νίκη με ανατροπή για τον ΟΦΗ απέναντι στον Άρη, με τους Κρητικούς να επικρατούν 3-1 και να ανεβαίνουν έστω και προσωρινά και πάλι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας δείχνοντας να μη θέλουν να χάσουν με τίποτα το εισιτήριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιώργος Σίμος, παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-2-3-1. Ο Σωτηρίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μαρινάκης ήταν στα δεξιά, ο Κοροβέσης στα αριστερά της άμυνας. Στα στόπερ ήταν ο Γιαννούλης με τον Κουτρουμπή. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σακόρ και Νέιρα, με δεκάρι τον Τσιλιανίδη. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Βαζ, ενώ αριστερό ο Σεμέντο. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Φιγκεϊρέδο.

Από την άλλη, ο Μίκαελ Ενίνγκ κατέβασε τον Άρη με κλασικό 4-4-2. Ο Κουέστα επέστρεψε κάτω από τα γκολπόστ, έχοντας μπροστά του τους Ρόουζ, Βέλεθ στα στόπερ, τον Σούντγκρεν στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Σάσα στο αριστερό. Ο Μπα και ο Ματίγια ήταν οι αμυντικοί μέσοι, ο Φετφατζίδης ήταν δεξί εξτρέμ, ο Γκάμα αριστερό, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Λάρσον, Ιντέγε.

Μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε ο Άρης, ισορρόπησε και ισοφάρισε ο ΟΦΗ

Το παιχνίδι άρχισε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και το γεγονός αυτό τους έφερε μια ανάσα από το γκολ μόλις στο 2'. Τότε ήταν που ο Ιντέγε βρέθηκε απέναντι στον Σωτηρίου, τον πέρασε και γύρισε στον Λάρσον ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ των Κρητικών έσωσε και κράτησε το μηδέν.

Δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο όμως και στο 12', όταν ο Ιντέγε από το δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Όμως από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο ΟΦΗ κατάφερε να ισορροπήσει την αναμέτρηση και να απειλήσει δυο φορές με τον Βαζ, με την δεύτερη ευκαιρία να είναι η μεγαλύτερη και τον Κουέστα να μπλοκάρει. Τελικά ο άσος του ΟΦΗ βρήκε δίχτυα στο 30', όταν μετά από μπαλιά του Κοροβέση από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ έφτασε κοντά και στο 1-2, όταν πρώτα ο Τσιλιανίδης σούταρε και ο Κουέστα έσωσε και στη συνέχεια ο Σεμέντο με νέο σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Στο φινάλε του πρώτου μέρους οι ποδοσφαιριστές του Άρη ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Κουτρουμπή πάνω στον Μπα, αλλά ρέφερι και VAR δεν έδειξαν κάτι με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στα πρώτα 45 λεπτά.

Ολική ανατροπή και δύο γκολ σε δύο λεπτά!

Με χαμηλό ρυθμό άρχισε το δεύτερο ημίχρονο στο Ηράκλειο, με τις δύο ομάδες να μην προσφέρουν το θέαμα του πρώτου ημιχρόνου μέχρι και το 66'! Από εκεί και πέρα οι φάσεις επέστρεψαν στο ματς, με τον Άρη να απειλεί πρώτα με τον Ιντέγε και τον Σωτηρίου να αποκρούει και στη συνέχεια με σουτ του Λάρσον που κόντραρε.

Αυτή ήταν όμως και η τελευταία καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο ματς, με τον ΟΦΗ από εκεί και πέρα να κυριαρχεί! Η κυριαρχία αυτή μετατράπηκε και σε γκολ, αρχικά στο 71' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και τραγική έξοδο του Κουέστα, ο Σακόρ βρήκε τον Φερέιρα ο οποίος προ κενής εστίας έκανε το 2-1 για την ομάδα του.

Δύο λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ... κλείδωσε τη νίκη, όταν ο Τσιλιανίδης βρήκε τον Φιγκεϊρέδο ο οποίος τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Κουέστα για το 3-1. Οι Κρητικοί λίγο έλειψαν να δώσουν και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, όταν και πάλι ο Φιγκεϊρέδο βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Άρης δεν αντέδρασε σε καμία στιγμή από εκεί και πέρα, με το 3-1 να μένει μέχρι τέλους και τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη.

MVP: Βαζ. Ο επιτελικός μέσος του ΟΦΗ ήταν θαυμάσιος για τους Κρητικούς. Από τα πόδια του ήρθε η ισοφάριση στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ήταν και ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο 45λεπτο για την ομάδα του Σίμου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φιγκεϊρέδο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός του ΟΦΗ, ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας του στο δεύτερο μέρος μαζί με τον Τσιλιανίδη. Είναι εκείνος που... κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του όταν έκανε το 3-1, ενώ είχε και δοκάρι αμέσως μετά το τρίτο τέρμα που σημείωσε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μπα. Ο μέσος του Άρη είχε πολλά προβλήματα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε αρκετές φορές τον Τσιλιανίδη κι αυτό βοήθησε τον ΟΦΗ ώστε να φτάσει στη νίκη.

ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Κουέστα, ο οποίος κάνει μια πραγματικά τραγική έξοδο στη φάση από την οποία έρχεται το 2-1 για τον ΟΦΗ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κομίνης και οι βοηθοί του έκαναν κάποια λαθάκια στο παιχνίδι σε κάποιες υποδείξεις ή μη οφσάιντ, κυρίως ο πρώτος βοηθός, ενώ συζήτηση θα υπάρξει και για μια φάση που δεν χρησιμοποιήθηκε καν το VAR. Συγκεκριμένα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Κουτρουμπής φαίνεται να ανατρέπει τον Μπα εντός περιοχής, ο Κομίνης αν και ήταν αρκετά κοντά στη φάση έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με το VAR να μην λέει κάτι στον Έλληνα ρέφερι για την φάση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ακόμα μια σπουδαία νίκη για τον ΟΦΗ που έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο για άλλη μια φορά. Οι Κρητικοί, έδειξαν χαρακτήρα ακόμα κι όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να πάρουν μια νίκη που τους κρατά ακόμα πιο γερά στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Από την άλλη ο Άρης, αν και βρέθηκε να προηγείται στο παιχνίδι, δεν κατάφερε να κρατήσει αυτό το προβάδισμα, κάνοντας μια αρκετά μέτρια εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας κι άλλο έδαφος στη μάχη της εξάδας.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Σακόρ, Τσιλιανίδης, Νέιρα, Φιγκεϊρέδο (89' Μάνος), Βαζ (77' Στάικος), Σεμέντο (37' Φερέιρα)

Άρης (Μίκαελ Ενίνγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Μπα, Σάσα, Ματίγια (88' Τόνσο), Φετφατζίδης, Ιντέγε, Γκάμα (68' Μαντσίνι), Λάρσον (79' Ντιγκινί)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics