Breaking News
20 Σεπτεμβρίου 2020

Την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο ΟΦΗ, ο οποίος πέρασε από τη Λαμία, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 2-1 και πήρε την καλύτερη δυνατή ψυχολογική ένεση, μετά τον αποκλεισμό από τον Απόλλωνα Λεμεσού από τα προκριματικά του Europa League.

Ο Λουκάς Βύντρα έκανε ένα… δώρο στους Κρητικούς χάρη στο αυτογκόλ του στο 35’, ενώ το παρθενικό γκολ του Σαρδινέρο στο ελληνικό πρωτάθλημα στο 72’ διαμόρφωσε το 2-0, για να έρθει η μείωση του σκορ από τον Ρόμανιτς με πέναλτι στο 93′.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά νωχελικό, με δεδομένο πως αμφότερες οι ομάδες πρόσεχαν κατά κύριο λόγο να καλύψουν τα όποια αμυντικά κενά είχαν. Η Λαμία ως γηπεδούχος είχε έναν τυπικό έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η απόφαση του Σίμου να παρατάξει τον ΟΦΗ με τρία σέντερ μπακ ήταν ευεργετική στο α’ ημίχρονο. Η πρώτη αξιοσημείωτη ενέργεια ήταν από τη Λαμία στο 23’, όταν ο Σαραμαντάς σέντραρε από αριστερά και ο Ρόμανιτς που είχε κινηθεί ως κρυφός φορ στη μεγάλη περιοχή, άγγιξε τη μπάλα, όμως αυτή έφυγε μακριά από το δοκάρι του Σωτηρίου. Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που ευτύχησε να πετύχει το γκολ με ένα περίεργο τρόπο. Στο 35’ ο ΟΦΗ προσπάθησε να επιτεθεί, οι γηπεδούχοι όμως έλεγξαν τη φάση και ο Επασί βγήκε να μαζέψει τη μπάλα, όμως αυτή κατά την πτώση της έπεσε πάνω στο πέλμα του Βύντρα, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα.

Στο β’ ημίχρονο η Λαμία ήταν πολύ πιο επιθετική και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, χάνοντας ουκ ολίγες ευκαιρίες στα πρώτα 20’, τόσο με τον Ρόμανιτς όσο και με τον Βιγιάλμπα, ο οποίος από κοντά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από συρτή σέντρα. Η Λαμία όχι μόνο δεν κατάφερε να στείλει στη μπάλα μετά από τόσες ευκαιρίες, αλλά είδε και τον ΟΦΗ να «κλειδώνει» τη νίκη στο 72’, όταν μετά από σέντρα του Κοροβέση από αριστερά, ο Σαρδινέρο έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο τελευταίο 20λεπτο, με τη Λαμία να παίζει πιο ανοιχτά, προσπαθώντας να μειώσει και να μπει στον αγώνα, την ώρα που και ο ΟΦΗ έχανε ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενος τα όποια αμυντικά κενά. Στο 89′, η ομάδα της Φθιώτιδας κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Ρόμανιτς και έλεγχο από το VAR και ο 22χρονος Σέρβος ευστόχησε, μειώνοντας σε 2-1. Μάλιστα, η Λαμία θα μπορούσε να κάνει και το 2-2, όταν ο Κωστίκας δεν βρήκε στόχο, αρχικά μετά από εκτέλεση κόρνερ και δική του κεφαλιά στο 99′, αλλά και στο 111′ με το σουτ που δοκίμασε από δεξιά να φεύγει πάνω από τα δοκάρια, με το σκορ να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στο 2-1.

Λαμία – ΟΦΗ: 0-2
Γκολ: Ρόμανιτς 90’+3′, Βύντρα (ΑΓ) 35’, Σαρδινέρο 72’
Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας
Κίτρινες: Νέιρα, Μπεχαράνο
Κόκκινες: –

Λαμία (Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας (Προβυδάκης 66’), Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Νιασέ, Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα (Μπιανκόνι 64’), Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης (Κωστίκας 77′), Καραμάνος (Χατζηστραβός 46’)

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Βάις, Σελίμοβιτς, Διαμαντής (Σολίς 60’), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Στάικος (Σαρδινέρο 60’), Σακόρ (Μεγιάδο 60’), Νέιρα, Ναμπί (Βούρος 90’+8′), Γκαργκαλατζίδης (Γρίβας 77’)
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics