Breaking News
29 Μαρτίου 2021

Ο Αργεντινός μέσος σε μια εκ βαθέων συνέντευξη

 

Η ποδοσφαιρική… συνύπαρξη του ΟΦΗ με τον Μιγκέλ Μεγιάδο μοιάζει να είναι «καρμική». Ο Αργεντινός μέσος «πάτησε» Ηράκλειο (και Ευρώπη γενικότερα) το καλοκαίρι του 2018 και το… γλυκό «έδεσε» αμέσως.

Οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν στο πρόσωπο του ένα ανασταλτικό χαφ με ποιότητα, αυταπάρνηση, πάθος, μαχητικότητα και όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα λάτιν ποδοσφαιριστή.

Από την πλευρά του, ο 28χρονος άσος δείχνει να βρήκε την… Ιθάκη του σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και αγωνιστικά διανύει την πιο ώριμη 3τία της καριέρας του.

Ο Μεγιάδο σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο neakriti.gr, μίλησε για όλους και για όλους. Με επίκεντρο τη «μάχη» της παραμονής στη Super League, καθώς η άποψη του να έχει την «βαρύτητα» της.

Άλλωστε, ο Λατινοαμερικάνος μέσος είναι πλέον από τις… παλιοσειρές των αποδυτηρίων, ενώ αγωνιστικά το… κοντέρ μόνο στο πρωτάθλημα, έχει «γράψει» ως τώρα 64 συμμετοχές και 2 γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Επίσης, μιλάει για τις αλλαγές που έγιναν στο εφετινό δύσκολο… σταυροδρόμι, τη δυναμική και την απουσία των φιλάθλων, αλλά και όσα σημαίνει για τον ίδιο η παρουσία του στον ΟΦΗ.

Μιγκέλ, μια πολύ δύσκολη σεζόν για τον ΟΦΗ έχει φτάσει στην τελική ευθεία… Πως βλέπεις τη «μάχη» για την παραμονή;

«Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Πολλοί λόγοι συμβάλλουν στο να γίνει ένας καλός αγώνας. Η καθημερινή προετοιμασία, η διάθεση της ομάδας, η αντίπαλη ομάδα και πολλά άλλα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στα επόμενα παιχνίδια και θα δώσουμε τα πάντα για την παραμονή».

Μετά τον βαθμό στην πρεμιέρα των Play out με αντίπαλο τον Βόλο, ακολουθεί η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα…

«Κάθε αγώνας είναι μια δύσκολη δοκιμασία και όπως προανέφερα πολλά πράγματα έχουν σημασία. Έχουμε ως τώρα τα αποτελέσματα που όλοι ξέρουμε και θα πρέπει στους επόμενους αγώνες, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι το επόμενο σημείο της… διαδρομής».

Ποια αγωνιστικά στοιχεία θεωρείς ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια?

«Μέχρι τώρα τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, από το να δώσουμε τη μάχη με το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας. Αυτή είναι η μόνη επιλογή μας για την παραμονή στη Super League».

Μετά την περυσινή έξοδο στο Europa League, περίμενες ότι φέτος θα εξελιχθεί η σεζόν τόσο άσχημα;

«Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά από ότι πιστεύαμε, σύμφωνα με τα περυσινά δεδομένα. Αυτό δε σημαίνει, ότι πρέπει να μας επηρεάζει στην προσπάθεια μας αυτή τη χρονική στιγμή. Πρέπει να αγωνιζόμαστε με όλο μας τον εαυτό, για να φέρουμε νίκες και να πετύχουμε το στόχο της παραμονής. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική».

Τι πιστεύεις ότι δεν πήγε καλά την εφετινή αγωνιστική περίοδο?

«Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι συγκεκριμένο που δεν έχει πάει καλά, καθώς είναι ένα σύνολο πραγμάτων. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για μια ομάδα, ώστε να έχει μια καλή σεζόν ή το αντίθετο. Όπως προανέφερα, δεν έχουμε παρά να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας».

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Γιώργος Σίμος αποφάσισε να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία… Θες να μας κάνεις ένα σχόλιο;

«Με τον κ. Σίμο είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, εγώ και όλη η ομάδα. Ακολουθούσαμε σε καθημερινή βάση το πρόγραμμα προετοιμασίας και τις οδηγίες του. Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε όλοι».

Στην τεχνική ηγεσία είναι πλέον ο Νίκος Νιόπλιας, που ήταν ήδη στην ομάδα, σε διαφορετικό ρόλο…

«Έγινε αυτή η αλλαγή, λίγο πριν το τέλος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο κ. Νιόπλιας έχει αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο, συνεχίζοντας ως προπονητής. Μέρα με τη μέρα, δουλεύει μαζί μας και όλοι θέλουμε να μπούμε δυναμικά στους επόμενους αγώνες».

Ποιο είναι το «μήνυμα» σου στον φίλαθλο κόσμο, που φέτος δε μπορεί να είναι στο πλευρό σας λόγω της πανδημίας;

«Είναι δύσκολο και για εμάς, να είμαστε στο γήπεδο χωρίς τους φιλάθλους μας. Η ομάδα είναι και οι φίλαθλοι. Αυτό μας λείπει πολύ, λόγω της πανδημίας, αλλά ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα».

Τι σημαίνει για σένα η παρουσία σου στον ΟΦΗ, είναι η 3η σεζόν στην ομάδα και έχεις συμβόλαιο ως το 2024;

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να βρίσκομαι σ’ αυτή την ομάδα. Με όλους τους ποδοσφαιριστές και με τη διοίκηση του club, υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα. Η ομάδα μας έχει αγκαλιάσει όλους και αυτό πάντα σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις. Έχουν ήδη περάσει τρία χρόνια και θα δώσω το 100% για τον ΟΦΗ και για τα επόμενα. Η ομάδα έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές από διάφορες χώρες, όμως μεταξύ μας υπάρχει κάτι πολύ όμορφο. Μια ξεχωριστή συνοχή στα αποδυτήρια μας».

«Μαγεύτηκε» από την Κρήτη και... ξέχασε την Αργεντινή

Ο Μιγκέλ Μεγιάδο άφησε το καλοκαίρι του 2018 την Αργεντινή και τη γενέτειρα του το Ρίο Νέγρο, προκειμένου να έρθει στο Ηράκλειο για λογαριασμό του ΟΦΗ.

Με αφοπλιστικό τρόπο τονίζει στο neakriti.gr, ότι πέρα από την οικογένεια του, δεν του λείπει απολύτως τίποτα από την πατρίδα του.

«Κολλημένος» με το νησί μας και το Ηράκλειο, απολαμβάνει κάθε στιγμή με την οικογένεια του, ενώ δηλώνει λάτρης της… σαλάτας σε ότι αφορά τις γαστρονομικές επιλογές.

Εδώ έσμιξε με τον Χουάν Νέιρα και οι δύο τους είναι κάτι παραπάνω από «κολλητοί». Σκιά ο ένας του άλλου και όπως λένε χαριτολογώντας στο Βαρδινογιάννειο, είναι δεμένοι με… αόρατη αλυσίδα.

Η στενή φιλία τους δημιουργήθηκε (και οικογενειακά) στο Ηράκλειο, ενώ αυτό «βγαίνει» και στο γήπεδο, όπου συνεργάζονται με… κλειστά μάτια.

Μάλιστα, τον ρωτήσαμε τον γαπημένο του παοδοσφαιριστή και η απάντηση προφανής: Νέιρα!

Οι τοποθετήσεις του Μεγιάδο, για τη ζωή στη Κρήτη και τη σχέση με έτερο Αργεντινό…

Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεσαι εκτός Αργεντινής. Πως είναι η ζωή στο Ηράκλειο για σένα και την οικογένεια σου?

«Για πρώτη φορά έφυγα από την Αργεντινή. Έχω έρθει με την οικογένεια μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Απολαμβάνουμε την Κρήτη, τον καλό καιρό, τις όμορφες παραλίες, τη φύση και το καλό φαγητό. Είναι το ιδανικό μέρος για μας».

Πως είναι η καθημερινότητα σου, όταν δεν έχεις προπονήσεις ή αγώνες;

«Αυτή την περίοδο, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊο δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Περνάμε πολύ χρόνο ως οικογένεια, κάνοντας διάφορες δραστηριότητες στη φύση, αλλά και στο σπίτι. Άλλωστε, η Κρήτη προσφέρεται για τέτοιες δραστηριότητες».

Εδώ συνάντησες και το Χουάν Νέιρα, με τον οποίο «κολλήσατε» από την πρώτη στιγμή… Τον γνώριζες από την Αργεντινή;

«Τον Χουάν δεν τον είχα συναντήσει ποτέ στην Αργεντινή. Γνωριστήκαμε εδώ στον ΟΦΗ. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστές, με τον οποίο έχουμε μια πολύ καλή σχέση, τόσο ποδοσφαιρικά, όσο και προσωπικά. Εκτός από τη συνεργασία που έχουμε στο γήπεδο, σε φιλικό επίπεδο περνάμε και χρόνο με τις οικογένειες μας».

Φέτος προστέθηκε στην παρέα και ο Σολίς…

«Τον Σολίς τον ήξερα από την Αργεντινή και ήρθε φέτος στην ομάδα. Έχουμε έρθει κοντά, είναι φίλος μου και ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής».

Μεταγραφή; Ο «Μέγια» σκέφτεται το… σήμερα!

Ο Μιγκέλ Μεγιάδο θα «κλείσει» φέτος το καλοκαίρι τρεις αγωνιστικές περιόδους στον ΟΦΗ και το όνομα του έχει εμπλακεί σε μεταγραφικά σενάρια.

Ο ίδιος θεωρεί αυτή την 3ετία την πιο ώριμη της καριέρας του, ενώ είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο… σήμερα.

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής σε ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά ποτέ δεν ξέρεις τι φέρνει η ζωή, όμως επιδίωξη του είναι να εξελίσσεται καθημερινά μέσα από την ομάδα του Ηρακλείου.

Πιστεύεις ότι αυτή η 3τία στον ΟΦΗ, είναι η καλύτερη στην ως τώρα πορεία σου;

«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Η φετινή δεν είναι η καλύτερη, όμως στο σύνολο, είναι μια διαρκής προσπάθεια. Είμαι εδώ για να δουλεύω και να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα».

Σκέφτεσαι την προοπτική μεταγραφής σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα, μέσα από την παρουσία σου στην Super League;

«Για την ώρα είμαι στον ΟΦΗ και με τα υπάρχοντα δεδομένα, θα είμαι για τα επόμενα τρία χρόνια. Η κάθε πρόταση θα κριθεί όταν έρθει η ώρα. Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα φέρει η ζωή και αυτό μας το έχει αποδείξει πολλές φορές».

Ένα σχόλιο για τη διοίκηση και την επαφή που υπάρχει με το ποδοσφαιρικό τμήμα…

«Η σχέση με τη διοίκηση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τους ποδοσφαιριστές. Μπορώ να πω τα καλύτερα, γιατί οι άνθρωποι του ΟΦΗ είναι δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει μια επαφή, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και στη ζωή μας».

Από:Καλιακάκης Γιάννης

neakrit.gr

 Διαβάστε επίσης:

Σήμερα 29 Μαρτίου γιορτάζουν

Το πιο ισχυρό Golf R ντριφτάρει στον πάγο[vid]

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics