Breaking News
17 Οκτωβρίου 2017

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος ως... ουδέτερος κατέθεσε την άποψη του μέσω του Liganews.gr για το επερχόμενο Πρωτάθλημα

 

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος ήταν τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην τεχνική ηγεσία του Κισσαμικού, εκ των οποίων τα δύο στη Football League.
Το καλοκαίρι βρέθηκε στον πάγκο του Παναιγιάλειου, αλλά αποχώρησε πρόωρα, ενώ παλιότερα διετέλεσε ως προπονητής τόσο της Αναγέννησης Γιαννιτσών (2011-12) όσο και της Επανομής (2012-13) στη Β' εθνική.
Ακόμη και ως ποδοσφαιριστής έπαιξε για δέκα χρόνια στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.
Επομένως, γνωρίζει τα... κατατόπια της Football League.

«Δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν»

Ο 46χρονος τεχνικός κατέθεσε την άποψη του μέσω του Liganews.gr για το πώς βλέπει το επερχόμενο Πρωτάθλημα, άσχετα αν η σέντρα θα καθυστερήσει.
«Ως πρώτο συμπέρασμα, μπορούμε να καταγράψουμε ότι το φετινό Πρωτάθλημα θα είναι δύο ταχυτήτων. Κάποιες ομάδες ενισχύθηκαν, είναι δυνατές κι ως όνομα, αλλά κι ως αγωνιστικό υλικό.
Υπάρχει και γκρουπ ομάδων, που δημιουργήθηκε την τελευταία στιγμή ή απαρτίζεται από νεαρούς ποδοσφαιριστές, που θα παλέψουν για τη σωτηρία. Οι ποδοσφαιριστές αυτών των ομάδων θα έχουν δίψα και θέληση. Θα γίνει 'μάχη', αφού υποβιβάζονται έξι ομάδες. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν. Αν το κάνεις, θα το πληρώσεις. Θέλει προσοχή απ' όλους...», υπογράμμισε.

«Το 'ψωμί' του ποδοσφαιριστή είναι το παιχνίδι»

Ο πρώην τεχνικός του Παναιγιάλειου και του Κισσαμικού ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά την υπόθεση ανόδου. «Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ακόμη και οι ομάδες, που είναι φαβορί για τον προβιβασμό, θα κάνουν 'περίπατο'.
Από εκεί και πέρα, είναι πολύ σημαντικό το ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα. Επίσης, μία παράμετρος είναι η καθυστέρηση στην έναρξη, με συνέπεια η προετοιμασία να γίνει μεγαλύτερη για πολλές ομάδες. Το 'ψωμί' του ποδοσφαιριστή είναι εξάλλου το παιχνίδι. Τα φιλικά κάποια στιγμή κουράζουν».

Η... μάχη του προβιβασμού

Ασφαλώς υπάρχουν και οι ομάδες, που ξεχωρίζουν. Ο Μπαξεβάνος αναλύει μία προς μία τα ηχηρά ονόματα για την άνοδο, καθώς και ορισμένες ομάδες, που ο ίδιος πιστεύει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αμελητέες ποσότητες. Τι ακριβώς απάντησε;

ΑΡΗΣ: «Εύκολο δεν θα είναι, ωστόσο διαθέτει καλή ομάδα. Εχει φέτος παίκτες, που ξέρουν την κατηγορία, όπως και ο προπονητής. Η Football League είναι τελείως διαφορετική από τη SuperLeague. Δεν έχουν καμία σχέση. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες, ωστόσο ο φετινός Αρης έχει παίκτες και προπονητή, που ταιριάζουν στην κατηγορία».

ΟΦΗ: «Εχει δυνατή ομάδα με καλό υλικό και παιδιά, που βρίσκονται μαζί από πέρσι. Υπάρχει κορμός, ενώ και ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι καλός προπονητής. Αλλαξαν αρκετά εκεί, ωστόσο ο ΟΦΗ έχει μεγάλη δυναμική».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: «Είναι ομάδα, που θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες για άνοδο. Κράτησε το περσινό υλικό, έχει προπονητή με εμπειρία, έκανε συγκεκριμένες κινήσεις το καλοκαίρι, υπάρχει φιλοσοφία και το σημαντικό επίσης είναι ότι προβλήματα δεν υπάρχουν».

ΑΟΤ: «Εκανε ενίσχυση στο μέγιστο, αλλά το δύσκολο για τον Σωτήρη Αντωνίου, που είναι και φίλος μου, έχει να κάνει με τη διαχείριση του μεγάλου ρόστερ και συνάμα των ισάξιων παικτών. Αναγκαστικά, κάποιοι θα μείνουν έξω».

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: «Απέκτησε έμπειρους ποδοσφαιριστές. Δημιουργήθηκε, ωστόσο την τελευταία στιγμή, αλλά σίγουρα διαθέτει καλούς και έμπειρους παίκτες. Είναι υπολογίσιμη δύναμη».

Οσο για κάποιες από τις υπόλοιπες ομάδες; «Την Παναχαϊκή δεν μπορείς να την αμελήσεις. Είναι ισχυρός πόλος, ενώ και «η Σπάρτη πήρε κι αυτή καλούς παίκτες», είπε αρχικά ο Σπύρος Μπαξεβάνος για να συνεχίσει: «Ο Απόλλων Λάρισας έκανε στοχευμένες κινήσεις. Δεν θα είναι αμελήτεα ομάδα». Οσο για τον Παναιγάλειο; «Εχει δυναμική και καλό ρόστερ. Αν γίνει καλό ξεκίνημα, ο κόσμος πιστεύω ότι θα στηρίξει». Για την πρώην ομάδα του, τον Κισσαμικό, υποστήριξε ότι «είναι οργανωμένη ομάδα. Εχει νεαρούς παίκτες και θα το παλέψει...».
liganews.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics