Breaking News
11 Δεκεμβρίου 2017

Με ωραίες συνθήκες, καλή οργάνωση και 191 παιδιά να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους μέσα από πολλά ματς ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Πεύκη τα αναπτυξιακά τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το 2017.

Σε ρόλο διοργανωτή ήταν αυτή τη φορά η Αθλητική Ένωση Αθηνά Μαγκουφάνας 2004 σε συνεργασία πάντα με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Μόλις εννέα μήνες μετά το τελευταίο της όπεν νεαρών ηλικιών, πραγματοποίησε με επιτυχία το 4ο σερί και απόλαυσε την αναγνώριση δεκάδων σωματείων από διάφορες περιοχές της χώρας. Γενικά ήταν το 5ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα στη φετινή σειρά της ομοσπονδίας και τελευταίο για το 2017. Έγινε και φέτος στο δημοτικό γυμναστήριο Πεύκης και συγκέντρωσε κοντά στα 200 αγόρια και κορίτσια από 61 σωματεία (υπήρχαν τέσσερις απουσίες της τελευταίας στιγμής). Την 1η θέση κατέκτησαν ο Κωνσταντίνος Στάμου στους νέους, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις νεάνιδες, ο Ιάκωβος Αϊβατίδης στους παίδες, η Χρυσή Φωτιάδου στις κορασίδες, ο Ηρακλής Κερασίδης στους παμπαίδες, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στις παγκορασίδες ο Χρυσοβαλάντης-Παναγιώτης Σαμπάλης στους μίνι παμπαίδες και η Βασιλική Μπουλά στις μίνι παγκορασίδες.

Magoufana 2017-2018_korasidesΟι 191 συμμετοχές χωρίζονταν σε 21 εφήβους, 16 νεάνιδες, 48 παίδες, 28 κορασίδες, 38 παμπαίδες, 21 παγκορασίδες, 10 μίνι παμπαίδες και 9 μίνι παγκορασίδες. Όλα τα ματς στις πιο μικρές ηλικίες έγιναν σήμερα. Μαζί με τα δεκάδες σωματεία της Αττικής είχαν αθλητές σύλλογοι από την Κορινθία, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Λάρισα, τη Φλώρινα, τα Χανιά, τη Χίο, την Ορεστιάδα και την Ηλεία. Η πολύωρη δράση έλαβε χώρα σε 14 τραπέζια και σε δάπεδο παρκέ. Τελείωσε απόψε γύρω στις 19:30 με καθυστέρηση στα ωράρια, από αυτές που συχνά συμβαίνουν στα αναπτυξιακά τουρνουά. Με διάφορες παροχές και προθυμία να επιλύσουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα πάντως, οι άνθρωποι της Αθηνάς Μαγκουφάνας φρόντισαν ώστε να περνούν πιο εύκολα οι ώρες για όλους στο γυμναστήριο. Οι φίλοι του αθλήματος επίσης, ενημερώνονταν on line για τα αποτελέσματα από το σάιτ των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων στη διεύθυνση http://www.ttscore.io/event/51.

Στους νέους πήρε πρώτη φορά φέτος το χρυσό μετάλλιο ο Κωνσταντίνος Στάμου. Ο αριστερόχειρας αθλητής έκαμψε σε μεγάλο ντέρμπι τον Γεράσιμο Πετρή με 3-2 σετ (11-13, 11-4, 11-7, 6-11, 11-8). Στα πέντε σετ, στην παράταση και με ανατροπή από 0-2 σετ επικράτησε στον «μικρό» τελικό ο Δημήτρης Στάμου του Ζήση Δουκέρη. Ο τελευταίος πάντως, έκανε μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση, καθώς στον όμιλο ξεπέρασε με 3-2 σετ τον Πετρή, που ήταν 2ο φαβορί και νικητής των δύο αμέσως προηγούμενων όπεν!

Αδιαμφισβήτητο φαβορί αποδείχτηκε η Ιωάννα Γερασιμάτου στις νεάνιδες. Χάνοντας μόνο ένα σετ συνολικά ανέβηκε πρώτη φορά φέτος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στον τελικό επιβλήθηκε με 3-0 σετ της Κωνσταντίνας Παντερή (11-7, 11-7, 11-4). Πολύ θετική βέβαια, η 2η θέση για την Παντερή, καθώς μάλιστα στην 8άδα απέκλεισε το 2ο φαβορί της κατηγορίας, τη Γεωργία Χατζάκη με 3-2 σετ. Επίσης στις νεάνιδες είναι αξιοσημείωτο ότι αποκλείστηκε στο γκρουπ το 4ο φαβορί, η διεθνής Βασιλική Ηλιοπούλου, χάνοντας με 3-0 σετ από τη Θεοδώρα Βασιλειάδου και με 3-1 από την Παντερή.

Magoufana open_2017-2018_paidesΤρίτη πρωτιά στα πέντε όπεν για τον Ιάκωβο Αϊβατίδη στους παίδες. Ο αθλητής του Δ.Α.Ο. Ταύρου έδωσε πολύ γερή αναμέτρηση με τον Πατρινό Παναγιώτη Αδριανό κι επικράτησε με 3-2 σετ (9-11, 11-8, 11-8, 4-11, 11-6). Στα πέντε σετ πήγε και το παιχνίδι για τις θέσεις 3-4 όπου ο Αλέξανδρος Μαδέσης νίκησε τον Σωκράτη Γιαννούτσο.

Νέα επιτυχία στην Αθήνα για την κορασίδα Χρυσή Φωτιάδου. Είχε πανηγυρίσει την πρωτιά στην Ελευσίνα, το επανέλαβε στην Πεύκη. Η αθλήτρια από τη Φλώρινα υποσκέλισε στον τελικό την Κατερίνα Φραγκάκη με 3-1 σετ (11-5, 11-4, 7-11, 11-9). Οι φιναλίστ είχαν αποκλείσει στα ημιτελικά με 3-2 τα πρώτα φαβορί της κατηγορίας, την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (η Φραγκάκη) και τη Δέσποινα Μυτακίδου (η Φωτιάδου).

Δεύτερο χρυσό στα αναπτυξιακά για τον παμπαίδα Ηρακλή Κερασίδη μετά από εκείνο στην έναρξη της σειράς στο Ρέντη. Ο αθλητής από την Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου έκαμψε στον τελικό τον Γιάννη Μαλαμούδη με 3-1 σετ (11-13, 11-9, 11-9, 11-4). Να προστεθεί ότι ένας άλλος Γιάννης, ο Μαστρογιάννης, που επίσης μπήκε στα μετάλλια, δημιούργησε έκπληξη στην 8άδα όταν κατέβαλλε με 3-2 σετ το 2ο φαβορί, τον Ραφαήλ-Παναγιώτη Δήμο.

Τρία έκανε τα χρυσά της μετάλλια φέτος και η παγκορασίδα Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη. Στον αμφίρροπο τελικό νίκησε με 3-1 σετ τη Λεμονιά Γκαϊντατζή, η οποία θυμίζουμε ότι είχε πρωτεύσει στο όπεν της Σίνδου (11-8, 12-10, 8-11, 12-10). Επίσης στις παγκορασίδες πήγε στα πέντε σετ ο «μικρός» τελικός όπου η Φωτεινή Δημητριάδη επικράτησε της Νεφέλης Καφάτου, νούμερο 1 της κατηγορίας.

Στα αγοράκια έως 10 ετών ο Χρυσοβαλάντης Σαμπάλης φάνηκε ότι είχε τον πρώτο λόγο και το επιβεβαίωσε. Στον τελικό νίκησε εύκολα τον Δημήτρη Γεωργαλλίδη με 3-0 σετ (11-1, 11-3, 11-3)

Στις μίνι παγκορασίδες τέλος, πήρε την πρωτιά σε δεύτερο σερί τουρνουά η Βασιλική Μπουλά από τη Χίο. Στον τελικό ξεπέρασε τη Θεσσαλονικιά Χριστίνα Τζενίδη με 3-1 σετ (11-2, 8-11, 11-5, 11-6).

ΝΕΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΦΕΡ ΠΛΕΪ

Κι επειδή είναι και οι ηθικές αξίες στο πνεύμα των όπεν νεαρών ηλικιών, δίπλα στα καθοριστικά ματς για τις πρώτες θέσεις μπορούν να μπουν δύο ενέργειες φερ πλέι από την πλευρά των αθλητών. Στον αγώνα των κορασίδων για τις θέσεις 3-4 η Νεφέλη Καφάτου ήταν μπροστά με 1-0 σετ και 10-9 στο 2ο και αμέσως υπέδειξε «σόρι» σε χτύπημα της Φωτεινής Δημητριάδη. Έγινε το 10-10 και μετά η Καφάτου έχασε το σετ και στο τέλος και το ματς με 3-2 σετ. Ακόμα, στο 3ο σετ του προημιτελικού του με τον Βαγγέλη Μαλλιαρό ο Σωκράτης Γιαννούτσος υπέδειξε «σόρι» του αντιπάλου του, που δεν είδε κανένας. Βεβαίως, παιδιά και προπονητές βγάζουν συχνά αυτή την ωραία εικόνα, όμως καλό είναι να υπενθυμίζουμε κάποιες φορές τέτοιες συμπεριφορές για να φανεί πόσο σωστά αντιλαμβάνονται τα παιδιά και αυτά τα μηνύματα….

Τους αγώνες τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης. Ο δήμαρχος έκανε και μικρό χαιρετισμό πριν από την απονομή των μεταλλίων (ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έπρεπε ν’ αποχωρήσει νωρίτερα). Συνεχάρη την Αθηνά Μαγκουφάνας για την πολύ καλή διοργάνωση, τόνισε ότι αναδεικνύει την Πεύκη μέσα από τη σπουδαία δράση της στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ενώ ευχαρίστησε την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την εμπιστοσύνη, που έδειξε στο σωματείο γι’ άλλη μια χρονιά Επίσης, υπογράμμισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι πάντοτε δίπλα σε τέτοιες αθλητικές εκδηλώσεις και θα της στηρίζει, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στα περατωμένα έργα ανακαίνισης του δημοτικού γυμναστηρίου.

Απονομές επάθλων έκαναν ο πρόεδρος της Α.Ε. Αθηνά Στέλιος Μανταίος στις μίνι παμπαίδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζοβολος στις μίνι παγκορασίδες, ο έφορος της Α.Ε. Αθηνά Γιάννης Καραμαντζιάνης στους έφηβους, ο γενικός γραμματέας του σωματείου Γιώργος Τζιμέας στις κορασίδες, ο αντιπρόεδρος του σωματείου Νίκος Κατσαπρακάκης στις νεάνιδες, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Λυκόβρυσης-Πεύκης Γιώργος Τσόλας στους παίδες, ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Γιώργος Καρύμπας στις παγκορασίδες και ο Αναστάσιος Μαυρίδης στους παμπαίδες.

ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΟΛΟΪ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Η συμβολή χορηγών στην επιτυχία του τουρνουά ήταν καθοριστική. Ιδιαίτερη αναφορά από την πλευρά της Αθηνάς Μαγκουφάνας έγινε για τα εξής: Τα τέσσερα παιδιά, που πρώτευσαν στις κατηγορίες εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων, πήραν δώρο από ένα ακριβό ρολόι της CASIO. Η Ε.Λ.Μ.Η. System, που αντιπροσωπεύει την CASIO στην Ελλάδα, πρόσφερε στους τέσσερις πρωταθλητές τα ρολόγια G-Shockτης CASIO.

Ακόμα η εταιρεία COCO-MAT χάρισε στα παιδιά τις υφασμάτινες τσάντες, στις οποίες οι υπεύθυνοι του σωματείου έβαλαν για τους συμμετέχοντες νερό, αναψυκτικό (αυτά ήταν χορηγία από την εταιρεία ΒΙΚΟΣ) και μπανάνα. Οι ίδιες τσάντες της COCO-MATμε άλλα αναμνηστικά δόθηκαν στους ανθρώπους της γραμματείας και τους διαιτητές. Περιείχαν παντόφλες, μαξιλαράκια λεβάντας, στυλό μπαμπού και μία καρδούλα από ύφασμα. Μάλιστα, στα αναμνηστικά δωράκια είχαν χαραχτεί η επωνυμία του σωματείου, η ημερομηνία των αγώνων και το όνομα του κάθε διαιτητή ή του εκπροσώπου της οργανωτικής επιτροπής. Τέλος, ο Γιώργος Πετρόχειλος από την GPSportsπαραχώρησε για τις ανάγκες των αγώνων 10 τραπέζια Butterfly, με παραβάν και φιλέ.

Ειδική μνεία χρειάζεται και στην καλλιτεχνική νότα του τουρνουά. Ο Αστέρας της Πεύκης, σύλλογος που ειδικεύεται στη ρυθμική γυμναστική και το τραμπολίνο, έκανε σήμερα το μεσημέρι μικρή επίδειξη με κοριτσάκια, τα οποία συνδύασαν ρυθμική και θεαματικά ακροβατικά.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Γεράσιμος Πετρής (Αετοί Πόλης)

3. Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ Ελευσίς)

4. Ζήσης Δουκέρης (Α.Ο. Διονύσου)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα)

2. Κωνσταντίνα Παντερή (Αθηνά Μαγκουφάνας)

3. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Ευαγγελία Τρωαδίτη (Γ.Ο.Π. Παλάσκας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. Παναγιώτης Αδριανός (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Αλέξανδρος Μαδέσης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

4. Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Χρυσή Φωτιάδου (Ο.Ε.Α. Φλώρινας)

2. Κατερίνα Φραγκάκη (Α.Ο. Ελληνικού)

3. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Δέσποινα Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Ηρακλής Κερασίδης (Ρουφ 80)

2. Γιάννης Μαλαμούδης (Ρουφ 80)

3. Γιάννης Μαστρογιάννης (Φαέθων Πάτρας)

4. Γιάννης Πιστόλας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός)

2. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Φωτεινή Δημητριάδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

4. Νεφέλη Καφάτου (Ολυμπιακός)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Χρυσοβαλάντης-Παναγιώτης Σαμπάλης (Σάρισες Φλώρινας)

2. Δημήτρης Γεωργαλλίδης (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

3. Γιάννης-Παναγιώτης Κιοσέλογλου (Ποσειδών Λουτρακίου)

4. Ερμής Μαυρόπουλος (Α.Σ. Το Γυμνάσιο)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Βασιλική Μπουλά (Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά Χίου)

2. Χριστίνα Τζενίδη (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

3. Κατερίνα Ιωάννου (Α.Ε. Λεχαινών)

4. Άντζελα Νουρέ (Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά Χίου)

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics