Breaking News
13 Σεπτεμβρίου 2018

Στο τελευταίο κομμάτι της βρίσκεται η προετοιμασία των διεθνών αθλητών μας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών, που θα γίνει από τις 18 έως τις 23 του μήνα στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Οι τέσσερις αθλητές, που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση, ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου, ήταν τελευταία φορά μαζί σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Θα συνεχίσουν με προπονήσεις και αγώνες σε διαφορετικά σημεία και θ’ αναχωρήσουν την προσεχή Δευτέρα για τη χώρα της ιβηρικής. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έρχεται στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και με αυτή την πολύ δυνατή σύνθεση η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση καλείται να δείξει ετοιμότητα και να διεκδικήσει υψηλές θέσεις. Οι κληρώσεις γίνονται την Κυριακή και με δεδομένο ότι παίζουν πάντα τον ρόλο τους αναμένονται με ενδιαφέρον. Ήδη όμως, ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής, που θα κοουτσάρει όλα τα παιδιά, βάζει ψηλά τον πήχη και ξεκαθαρίζει ότι η κατάκτηση μεταλλίων είναι στόχος και στη φετινή διοργάνωση.

«Είναι σπουδαίοι αγώνες και πάντα βρίσκονται στους μεγάλους στόχους μας. Επιδιώκουμε και φέτος την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου γιατί έχουμε στη σύνθεσή μας τον Γκιώνη, έναν από τους κορυφαίους αθλητές στην Ευρώπη, αλλά και τον δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης στο απλό νέων Σγουρόπουλο, ο οποίος με το στυλ παιχνιδιού του είναι επικίνδυνος για όλους τους αντιπάλους. Από κει και πέρα ο Καλλίνικος με τις τεράστιες διακρίσεις στον θεσμό, εξακολουθεί να έχει μεγάλη όρεξη. Μπορεί τα χρόνια να περνάνε, αλλά πιστεύω ότι αν περάσει από τους ομίλους θα είναι απειλητικός για όλους τους αντιπάλους. Η Κατερίνα τέλος, είναι σε καλή κατάσταση κι έχει πολύ θετική ψυχολογία έπειτα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις της στους Μεσογειακούς Αγώνες του καλοκαιριού», τόνισε μετά την προπόνηση ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Φέτος έχουμε «χτίσει» και καλά διπλά. Τόσο στο διπλό ανδρών για τον Παναγιώτη και τον Γιάννη, όσο και στο μικτό. Θέλω να πω με αυτό ότι το μετάλλιο το κυνηγάμε και στα τρία αγωνίσματα! Σαφώς η κλήρωση θα παίξει ρόλο, αλλά τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση κι αυτό μου επιτρέπει να βγάζω αισιοδοξία. Ο Γκιώνης και ο Σγουρόπουλος άρχισαν τους αγώνες τους με τις ξένες ομάδες τους, ο Κρεάνγκα και η Τόλιου αρχίζουν το Σαββατοκύριακο και είναι ουσιαστικό που θα έχουν ήδη παιχνίδια στα χέρια τους».

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα πάει στο Αλικάντε με τρεις αθλητές, που έχουν στο ενεργητικό τους μετάλλια από Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Κρεάνγκα έχει 11 συνολικά με την Ελλάδα και σε όλα τα αγωνίσματα, ο Γκιώνης δύο σε ομαδικό και απλό και ο Σγουρόπουλος τα δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Είναι στοιχείο με ξεχωριστή σημασία αν σκεφτεί ότι η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και δεν πορεύεται σε ιδανικές συνθήκες. «Είναι στοιχείο που μας κάνει ανταγωνιστικούς. Τονώνει την ψυχολογία μας και δείχνει τον σεβασμό και την αναγνώριση, που εισπράττουμε από τους αντιπάλους μας», επισήμανε ο Κώστας Βατσακλής.

* Η Τόλιου θα μεταβεί αύριο στη Σουηδία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Στόρφορς. Ο Κρεάνγκα θα πάει την Κυριακή στο Βέλγιο για να δώσει αυθημερόν τον πρώτο αγώνα του με τη Ντίεστ, ενώ ο Σγουρόπουλος θα είναι παρών με τον Ολυμπιακό στο πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της Α1. Η Τόλιου και ο Κρεάνγκα θα πάνε στο Αλικάντε από τη Σουηδία και το Βέλγιο αντίστοιχα.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics