Breaking News
10 Δεκεμβρίου 2018

Η ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση, τη δυναμική της οποίας εξέφρασε και ο Γιάννης Σγουρόπουλος, έφυγε με τρία ακόμα μετάλλια από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων.

Στη μεγάλη ετήσια διοργάνωση, που ολοκληρώθηκε χτες στο Μπέντιγκο της Αυστραλίας, κατέκτησε ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα και τα πρόσθεσε στα δύο χάλκινα, που είχε πάρει την Τετάρτη στο ομαδικό. Τότε είχαν ανέβει στο βάθρο η Γαλλία και η Ρωσία, τώρα έφτασαν στα μετάλλια αθλητές από τις ίδιες χώρες, αλλά κι από τη Ρουμανία. Στο διπλό νέων ήταν φιναλίστ του τελικού δίδυμο από τη Ρωσία, στο απλό νέων έκανε αίσθηση η πορεία του Ρουμάνου Κριστιάν Πλετέα και γενικά η γηραιά ήπειρος τα πήγε καλά στο κορυφαίο ραντεβού της κατηγορίας. Όσο για την πρώτη δύναμη των αγώνων δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μαντικές ικανότητες για να βρει τι έγινε στο Bendigo Stadium. Η Κίνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε όλα τα ατομικά αγωνίσματα και μαζί με τις δύο πρωτιές στο ομαδικό έκανε το 7 στα 7! Πριν δούμε τους νικητές στα πέντε ατομικά αγωνίσματα να θυμίσουμε ότι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο πρωτάθλημα, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, πλασαρίστηκε στις θέσεις 9-16 τόσο στο απλό όσο και στο διπλό μικτό.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο απλό νέων αναδείχτηκε ο Σου Χαϊντόνγκ. Στον τελικό κατέβαλλε με 4-1 σετ τον Ιάπωνα Γιουκίγια Ούντα (13-11, 11-4, 8-11, 11-9, 11-8). Ο Κινέζος ήταν 3ο φαβορί στο αγώνισμα, πάντως στο ομαδικό μετείχε μόνο στον προημιτελικό κι έμεινε εκτός τριάδας στον ημιτελικό και στον τελικό. Την 3η θέση πήραν ο επίσης Κινέζος Σιαν Πενγκ και ο Κριστιάν Πλετέα. Ο Ρουμάνος σημείωσε τη μεγαλύτερη διάκριση για την ευρωπαϊκή ήπειρο πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Στο καθοριστικό ματς για τις θέσεις στα μετάλλια μάλιστα, συνέτριψε τον Κινέζο Γιου Χεγί με 4-0 σετ. Να προστεθεί ακόμα ότι ο Σου Γινγκμπίν, ο οποίος νίκησε 4-3 τον Σγουρόπουλο στη 16άδα, αποκλείστηκε στον προημιτελικό γύρο από τον Ούντα.

Στο απλό νεανίδων αναδείχτηκε νικήτρια η Κιαν Τιανγί. Στον συναρπαστικό τελικό η νούμερο 2 αθλήτρια του ταμπλό νίκησε τη συμπατριώτισσά της Σάι Σουνγιάο με 4-3 σετ (11-8, 5-11, 9-11, 11-5, 9-11, 11-9, 11-8). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν η Γιαπωνέζα Γιουμένο Σόμα και η Σου Πέι Λινγκ από την Ταϊπέι.

Στο διπλό νέων την πρωτιά κατέκτησαν οι Σιαν Πενγκ και Σου Χαϊντόνγκ. Μεγάλη επιτυχία για τους Ρώσους Μαξίμ Γκρέμπνεφ/Λεβ Κάτσμαν να φτάσουν στον τελικό κι εκεί κάμφθηκαν από το κινεζικό δίδυμο με 3-0 σετ (11-9, 11-8, 11-3). Οι Έλληνες φίλαθλοι θα θυμούνται τον 16άχρονο Γκρέμπνεφ από τη συμμετοχή του στο πρόσφατο ματς των εθνικών ομάδων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019 (τον είχε νικήσει ο Κωνσταντινόπουλος). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Λέο Ντε Νόντρες/Ιρβίν Μπερτρά από τη Γαλλία και οι Λι Χσιν Γιανγκ/Φενγκ Γι Σιν από την Ταϊπέι.

Στο διπλό νεανίδων έφτασαν στην πρωτιά οι Χουάνγκ Φαν Ζεν/Σάι Σουνγιάο. Στον τελικό νίκησαν τις Γιαπωνέζες Γιουμένο Σόμα/Μίγιου Κιχάρα με 3-0 σετ (11-7, 11-8, 11-6). Την 3η θέση κατέλαβαν οι Μίγου Ναγκασάκι/Σατσούκι Όντο από την Ιαπωνία και οι Κιαν/Τιανγί/Γκούο Γιουχάν από την Κίνα.

Στο διπλό μικτό το χρυσό μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος τους ο Σου Γινγκμπίν και η Σάι Σουνγιάο. Στον αμφίρροπο τελικό ξεπέρασαν τους συμπατριώτες τους Γιου Χεγί/Κιαν Τιανγί με 3-2 σετ (11-8, 3-11, 11-5, 9-11, 11-5). Στο χάλκινο μετάλλιο έφτασαν οι Σου Χαϊντόνγκ/Γκούο Γιουχάν από την Κίνα και οι Φενγκ Γι Σιν/Σου Πέι Λινγκ από την Ταϊπέι.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics