Breaking News
09 Φεβρουαρίου 2019

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Football League ολοκληρώθηκε και το SDNA κάνει μία καταγραφή των όσων συνέβησαν σε αυτόν.

 


Απ΄όλα έχει έως τώρα ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Football League που ολοκληρώθηκε. Το SDNA με αφορμή το γεγονός αυτό θυμάται τις ομάδες που έχουν ικανοποιήσει μέχρι τώρα με την πορεία τους, αυτές που έχουν απογοητεύσει και αυτές που ξεκίνησαν με όνειρα και φιλοδοξίες, με την πορεία τους όμως να μην είναι η αναμενόμενη.


Στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται ο Βόλος ο οποίος μπορεί να παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην κατηγορία, ωστόσο με την έως τώρα πορεία του αλλά και την σταθερότητα που έχει επιδείξει δείχνει πως δικαίως είναι στην κορυφή. Στα θετικά ότι το ρόστερ που οδήγησε πέρυσι την ομάδα στην άνοδο έχει υποστεί ελάχιστες αλλαγές, αλλά και ν παραμονή του Χουάν Φεράντο για 2η σεζόν στον πάγκο των «κυανέρυθρων».


Πιο πίσω και συγκεκριμένα σε απόσταση 9 βαθμών από τους Θεσσαλούς βρίσκεται η 2η της βαθμολογίας Κέρκυρα. Οι Επτανήσιοι έχοντας διατηρήσει από το περυσινό δυναμικό τους 8 παίκτες (Σπίνουλα, Ιωάννου, Ζορμπά, Κουτζαβασίλη, Κόντο, Κρητικό Νίκο και Τουράμ) ξεκίνησαν το πρωτάθλημα δείχνοντας μία εικόνα όχι και τόσο ικανοποιητική, ωστόσο στην συνέχεια έδειξαν κάπως να συνέρχονται, ενώ η ήττα από την Παναχαϊκή τους στέρησε την δυνατότητα να πλησιάσουν κι άλλο την πρώτη θέση. Από εκεί και πέρα ακολουθεί ένα γκρουπ ομάδων, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα παλέψουν μαζί με τους Φαίακες για την 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ με τον 13ο της Super League.

O Απόλλων Λάρισας αν και ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την χρονιά (με συνέπεια να είναι ακόμα και στο ρετιρέ της βαθμολογίας), πλέον τις τελευταίες αγωνιστικές έχει κάνει «κοιλιά», με συνέπεια να είναι στο -2 από την Κέρκυρα. Η Παναχαϊκή αν και ξεκίνησε την φετινή χρονιά ως ένα από τα φαβορί για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, εν τούτοις τα αποτελέσματα που είχε στις πρώτες αγωνιστικές είχαν σαν συνέπεια να κατρακυλήσει στην 9η θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο η εικόνα που έχει δείξει στα τελευταία παιχνίδια της, η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, την έχουν φέρει πλέον στην 4η θέση με 24 βαθμούς ισόβαθμη του Πλατανιά.


Οι Κρητικοί αν και το καλοκαίρι προχώρησαν σε μια ανανέωση εκ βάθρων έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν μία ικανοποιητική πορεία μέχρι τώρα. Η ομάδα του Γιάννη Τάτση (ανέλαβε μετά την απομάκρυνση λόγω προβλήματος που υπήρξε με το δίπλωμα του Πάουλο Κάμπος) έχει χάσει μέχρι τώρα μόλις 3 παιχνίδια (από Βόλο, Κέρκυρα και Παναχαϊκή εκτός), ενώ μαζί με την Παναχαϊκή είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες στην έδρα τους. Έναν πόντο πίσω από τους Χανιώτες βρίσκεται μία άλλη ομάδα από την Μεγαλόνησο ο Εργοτέλης. Οι «κιτρινόμαυροι» μετά την περυσινή τους 9η θέση ξεκίνησαν με 4 νίκες σε ισάριθμα ματς την χρονιά. Ωστόσο παρά την αγωνιστική πτώση που είχαν οι Κρητικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 6η θέση της βαθμολογίας, με τον στόχο τους να μην είναι άλλος από ένα καλύτερο πλασάρισμα σε αυτή.

Κατεβαίνοντας όλο και πιο κάτω στην βαθμολογία, τα πράγματα είναι λογικό να μην είναι και τα καλύτερα δυνατά. Στο γκρουπ που ακολουθεί υπάρχουν ομάδες που ξεκίνησαν την χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες, τις οποίες όμως δεν έχουν καταφέρει να τις πετύχουν. Η Δόξα Δράμας ξεκίνησε την τρέχουσα σεζόν αλλαγμένη από πέρυσι, κάνοντας παράλληλα βλέψεις για άνοδο στην Super League. Ωστόσο η όχι και τόσο ικανοποιητική εικόνα που εμφάνισαν οι «μαυραετοί» αλλά και οι απώλειες βαθμών που υπήρξαν είχαν σαν αποτέλεσμα, να αλλάξει αλλαγή φιλοσοφίας από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Γιάννη Μπύρο... ο οποίος έκανε στροφή σε παίκτες νέους σε ηλικία με δίψα για διάκριση με την ομάδα να βρίσκεται πλέον στην 7η θέση με 22 βαθμούς.


Έναν πόντο πιο πίσω από τους Δραμινούς είναι οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης Ηρακλής και Απόλλων Πόντου. Ο «γηραιός» ο οποίος πριν από την σέντρα του πρωταθλήματος δινόταν ως ένα από τα φαβορί που θα διεκδικούσαν την άνοδο, εν τούτοις πραγματοποίησε πολύ άσχημο ξεκίνημα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθεί στην 11η θέση της βαθμολογίας μόλις έναν πόντο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Πλέον οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται στην 9η θέση με 21 βαθμούς...Τόσους έχουν και οι Πόντιοι οι οποίοι την ύστατη στιγμή κατάφεραν να κατέβουν στο πρωτάθλημα, λόγω των πολλών επεισοδίων που υπήρξαν στο σίριαλ που είχε να κάνει με τα διοικητικά.

Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη δείχνει πλέον πως βρίσκει τα πατήματα της, με τον στόχο να μην είναι άλλος, από μία θέση μέσα στην 10αδα. Τον ίδιο ακριβώς στόχο έχει και ο ΑΟΧ Κισσαμικός. Η έτερη ομάδα των Χανίων, μετά την περυσινή 4η θέση είχε βάλει φέτος τον πήχη ψηλά. Ωστόσο η πορεία της δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς το κακό ξεκίνημα της είχε σαν συνέπεια να κατρακυλήσει στην 15η θέση της βαθμολογίας... Πλέον οι «κυανόλευκοι» μετά και την αγωνιστική τους εικόνα που παρουσιάζουν στα τελευταία παιχνίδα δείχνουν σημάδια ανάκαμψης, καθώς βρίσκονται στο +4 από την ζώνη του υποβιβασμού.


Μ΄αυτά και μ΄αυτά φτάνουμε φτάνουμε στο γκρουπ των ομάδων που βρίσκονται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και θα παλέψουν για την παραμονή τους. Η μεγάλη απογοήτευση εδώ ακούει στο όνομα Τρίκαλα. Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν την φετινή σεζόν με βλέψεις πρωταθλητισμού. Αντ΄αυτού βρίσκονται να έχουν συγκεντρώσει 14 βαθμούς και να είναι μέσα στην ζώνη του υποβιβασμού (τελευταία τους νίκη ήταν πριν από τα Χριστούγεννα στην έδρα τους κόντρα στον Αιγινιακό). Τους ίδιους βαθμούς με τους Θεσσαλούς έχει και η Σπάρτη. Η ομάδα της Λακωνίας μετά και την νίκη κόντρα στον Αιγινιακό δείχνει αποφασισμένη, να παλέψει τις όποιες πιθανότητες έχει για να μείνει στην κατηγορία. Ωστόσο τα πράγματα όμως μόνο εύκολα δεν είναι για την «Βασίλισσα του Νότου», με τις αλλαγές σ΄ότι έχει να κάνει με τα διοικητικά της από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα να είναι συνεχείς...

Αντίθετα ο Αιγινιακός χρειάζεται ένα «θαύμα», καθώς το συγκρότημα της βόρειας Πιερίας έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις 2 αγώνες μέχρι στιγμής, με συνέπεια να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας απ΄όπου πολύ δύσκολα όπως όλα δείχνουν θα ξεκολλήσει. Κλείνοντας η αναφορά μας ολοκληρώνεται με τον Ηρόδοτο και τον Αήττητο Σπάτων... Οι «κυανόλευκοι» της Νέας Αλικαρνασσού οι οποίοι επέστρεψαν στην κατηγορία έπειτα από 35 χρόνια (τελευταία χρονιά ήταν η σεζόν 1982-1983) μπορεί να ξεκίνησαν καλά στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς πλέον βρίσκονται στην 12η θέση με 16 βαθμούς... Σ΄ότι έχει να κάνει με τον νεοφώτιστο Αήττητο, μετά την νίκη επί του Απόλλωνα Πόντου οι «πράσινοι» (οι οποίοι δεν ξεκίνησαν και με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα) παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής, με το έργο τους μόνο εύκολο να μην είναι πόσο μάλλον από την στιγμή που έχουν φτωχή συγκομιδή μέσα στην έδρα τους.
sdna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics