Breaking News
14 Φεβρουαρίου 2019

Την Πέμπτη παρουσίαστηκε παρουσία του Γιώργου Βασιλειάδη η διοργάνωση.

 



Μια σπουδαία διοργάνωση, η σπουδαιότερη που έχει αναλάβει η Ελλάδα για το 2019, θα διεξαχθεί στις 10-18/5 στο "Athens International Sailing Center" στην Αθήνα.

Είναι γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα FINN επιστρέφει στην Ελλάδα και είναι γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο ν΄αναλάβει και ένα από τα τρία μεγαλύτερα γκραν σλαμ του «Star Sailors league»! Επιπλέον η ΕΙΟ μαζί με την ΕΟΕ κάνουν σπουδαίες προσπάθειες να παραμείνει και μετά το 2020 στο Ολυμπιακό πρόγραμμα η κλάση του Φινν η οποία είναι η πιο παλιά στην ιστορία των Αγώνων.

Όλα αυτά και άλλα τόσα "παρουσιάστηκαν" και συζητήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΙΟ όπου η ομοσπονδία ενημέρωσε μέσω της συνέντευξης Τύπου τους δημοσιογράφους για τα πάντα.

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από τo ERTSPORTS και λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στην επόμενη συνέντευξη Τύπου.

Στο πάνελ ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ και αντιπρόεδρος του αγώνα Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της ΕΙΟ και αντιπρόεδρος της διοργάνωσης Αντώνης Δημητρακόπουλος και ο ΓΓ της ΕΙΟ Λάκης Παπαθανασίου.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας για την διοργάνωση αλλά και για την ΕΙΟ τόνισε:
"Από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε την προσπάθεια στην ΓΓΑ βάλαμε στοίχημα γι’ αυτό το «Κέντρο» να γίνει ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης και όλου του κόσμου και βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η λειτουργία του βοηθά σε πολλούς τομείς τη χώρα μας, τον αθλητισμό, τον τουρισμό. Οι δε Ελληνες ιστιοπλόοι έχουν τη ευκαιρία να προπονούνται μαζί με κορυφαίους αθλητές από το εξωτερικό. Και είναι προφανές γιατί θα γίνει εδώ το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου.

Το πρωτάθλημα ανατέθηκε στην ομοσπονδία για 4 λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί διαθέτουμε τις εγκαταστάσεις, την τεχνογνωσία και τις υποδομές. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ελληνική παράδοση στα FINN. Έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες με τους Μπουντούρη, Χατζηπαυλή, Ορτολάνο, Παπαθανασίου και τώρα με τον Μιτάκη, ο οποίος μπορεί και θα πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο τρίτος ότι μέτρησε το κύρος της ΕΙΟ στο εξωτερικό και ο τέταρτος λόγος είναι η δραστηριοποίηση του σπουδαίου ιστιοπλόου μας Αιμίλιου Παπαθανασίου, Ο προϋπολογισμός του πρωταθλήματος θα φτάσει τις 80.000 ευρώ. Τα παράβολα συμμετοχών θα είναι γύρω στις 25.000 ευρω, άρα αναζητούμε άλλα 55.000 ευρώ που θα καλυφθούν από χορηγικά προγράμματα και την ΓΓΑ, αν χρειαστεί. Αυτό που εγγυώμαστε είναι ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και θα κινηθούμε με σοβαρότητα, προσοχή και πλήρη έλεγχο των οικονομικών".

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος δήλωσε: "Αυτός ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός όχι μόνο γιατί θα τρέξουν οι καλύτεροι του κόσμου, αλλά και επειδή θα δοθούν και 4 εισιτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τα FINN είναι 60 χρόνια στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και σαν ΕΟΕ θα είμαστε δίπλα στην ομοσπονδία και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να παραμείνουν και μετά το 2024".

Ο πρόεδρος της ΕΙΟ και Β΄αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αντώνης Δημητρακόπουλος δήλωσε: «"Σας ανακοινώνω ότι η ομοσπονδία διεκδικεί ένα από τα τρία γκραν σλαμ του «Star Sailors League». Μιλάμε για μια μικρή Ολυμπιάδα με πολύ μεγάλους αθλητές που θα έχει τους δικούς της ξένους χορηγούς. Αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουμνε έσοδα, άρα θα καλύψουμε μέρος της κρατικής επιχορήγησης. Είμαστε σε καλό δρόμο γιατί διαθέτουμε το καλύτερο «Κέντρο» της Ευρώπης. Ετοιμάζουμε, μάλιστα, 10 μεταχειρισμένα σκάφη, έτσι ώστε να μπορούμε να διοργανώσουμε καλύτερα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ένα καινούργιο σκάφος κοστίζει 40 με 45.000 ευρώ και φυσικά είναι αδύνατον να βρούμε και να διαθέσουμε τόσα πολλά χρήματα για μια κατηγορία. Τα μεταχειρισμένα, όμως, είναι σε καλή κατάσταση και έχουμε ήδη αρχίσει να τα φτιάχνουμε".

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο γενικός γραμματέας της ΕΙΟ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Απόστολος Παπαθανασίου, ο οποίος αντικατέστησε τον Αιμίλιο Παπαθανασίου που λόγω ενός μικρού προβλήματος υγείας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Ο κ. Παπαθανασίου έκανε μια σύντομη αναφορά στο παρασκήνιο που παίζεται στους κόλπους της παγκόσμιας ομοσπονδίας για να βγει η κατηγορία FINN εκτός Ολυμπιακού προγράμματος και τόνισε ότι η Ελλάδα μαζί με αρκετές άλλες χώρες πρωτοστατούν έτσι ώστε να ανατραπεί μια απόφαση που υπάρχει μόνο στα λόγια.

Ο γεν. γραμματέας της ΕΙΟ είπε ακόμα: "Για το πρωτάθλημα περιμένουμε γύρω στις 100 συμμετοχές από 50 με 52 χώρες. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το νέο αθλητικό κανάλι της ΕΡΤ, ενώ ήδη μεγάλα ξένα δίκτυα, όπως το CNN και το BBC, επικοινώνησαν μαζί μας και μας ρώτησαν πώς θα καλυφθεί η διοργάνωση. Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί και το παγκόσμιο συνέδριο της κλάσης, κάτι που επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όσον αφορά το «Star Sailors League» είναι αγώνας εφάμιλλος του «America’s Cup» και του «Rolex Miami». Αν πάρουμε έναν αγώνα στα Σταρ θα λύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα και η προβολή της ελληνικής ιστιοπλοϊας και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού θα είναι τεράστια. Ευχαριστούμε θερμά την ΕΡΤ που θα καλύψει τους αγώνες. Οι δημοσιογράφοι γενικότερα έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, έτσι ώστε η ιστιοπλοΐα να μπει σε κάθε ελληνικό σπίτι και παρά το γεγονός ότι δεν έχει κερκίδα να είναι αναπτυγμένη στη χώρα μας και να μας χαρίζει πολύ μεγάλες διακρίσεις".

To ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ θα διεξαχθεί το διάστημα 10-18 Mαΐου στο «Athens International Sailing Center» και ταυτόχρονα θα αποτελεί αγώνα πρόκρισης για 4 χώρες στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Στον αγώνα θα συμμετέχουν περισσότεροι από 100 αθλητές και φυσικά ο Έλληνας Πρωταθλητής Γιάννης Μιτάκης ο οποίος μίλησε και στη συνέντευξη Τύπου και θυμήθηκε την αντίστοιχη διοργάνωση του 2002 στον Πειραιά αλλά στάθηκε και στον μεγάλο του αγώνα για να είναι στο Τόκιο.
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics