Breaking News
22 Μαΐου 2020

Το στέλεχος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΔΟΕ, Τζον Κόατες, τόνισε πως ήδη όλοι όσοι εμπλέκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εξετάζουν διάφορα σενάρια για τη διεξαγωγή τους.



Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο μεταφέρθηκαν από το καλοκαίρι του 2020 σε εκείνο του 2021 λόγω του κορονοϊού. Ωστόσο, δεν αποκλείεται οι Αγώνες της ιαπωνικής πρωτεύουσας να είναι εντελώς διαφορετικοί με ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο Τζον Κόατες.

Ο Αυστραλός, στέλεχος του εκτελεστικού συμβουλίου και επικεφαλής της επιθεώρησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Αγώνες του Τόκιο έκανε αναφορά στα δεδομενα που υπάρχουν μέχρι τώρα.

Αρχικά, τόνισε: "Έχουμε πραγματικά προβλήματα επειδή έχουμε αθλητές που θα προέρχονται από 206 διαφορετικά έθνη. Χθες, υπήρξαν 10.000 νέα κρούσματα στη Βραζιλία. Πολύ λίγες χώρες είναι τόσο προχωρημένες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όσο η Αυστραλία.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας (Σίνζο) Άμπε λέει ότι οι Αγώνες μπορούν να γίνουν μόνο το 2021. Δεν μπορούμε να τους αναβάλουμε ξανά και πρέπει να υποθέσουμε, να έχουμε ως επιλογή, ότι δεν θα υπάρξει εμβόλιο ή, εάν υπάρχει εμβόλιο, δεν θα να είναι αρκετό για κοινή χρήση σε όλο τον κόσμο".

Στη συνέχει επεσήμανε ότι ο Οκτώβριος θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός αφού τότε θα έχουν ολοι μία καλύτερη εικόνα για την πανδημία: "Μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι περιορίζεται αλλά δεν εξαλείφεται, τότε θα αρχίσουμε να δουλεύουμε, ήδη από τώρα προετοιμάζουμε τα διαφορετικά σενάρια με τα οποία θα μπορούσε να συμβούν στους Αγώνες.

Καραντίνα στο Ολυμπιακό Χωριό; Όλοι οι αθλητές όταν φτάνουν εκεί πηγαίνουν σε καραντίνα; Περιορίζουμε την ύπαρξη θεατών στους χώρους; Διαχωρίζουμε τους αθλητές από τη μικτή ζώνη όπου βρίσκονται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Θα έχουμε μια ολόκληρη σειρά σεναρίων που θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε φέτος, με βάση το ότι οι Αγώνες θα γίνουν τον επόμενο χρόνο. Αλλά θα μπορούσαν να είνα πολύ διαφορετικοί Αγώνες από αυτούς που έχουμε συνηθίσει".
sport24.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics