Breaking News
23 Μαΐου 2020

Δύο εβδομάδες προπονήσεων συμπλήρωσαν οι Προολυμπιακές ομάδες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Οι πρωταθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και οι πρωταθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Ελισάβετ Τέρπου και Μαλαματένια Παπαδημητρίου έγιναν οι πρώτοι από το άθλημα, που μπήκαν για προπονήσεις, όταν άρχισε η σταδιακή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα. Σαφώς με την υποχρέωση να τηρούν απαρέγκλιτα όσα προβλέπονται στο Υγειονομικό πρωτόκολλο, σαφώς σε ασυνήθιστες συνθήκες και με περιορισμούς, αλλά με την ικανοποίηση ότι επανήλθαν στη δράση πολύ γρήγορα μετά την καραντίνα. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος εφαρμόζουν ακόμη ένα πρόγραμμα σταδιακής επανένταξης και η βασική τους έγνοια είναι να μην προκύψουν τραυματισμοί (στο facebook της ομοσπονδίας και το λινκ https://www.facebook.com/efoepa/videos/273748494033272/ μπορείτε να δείτε βιντεάκι με θεαματικά χτυπήματα μεταξύ του Γκιώνη και του Κωνσταντινόπουλου).

«Περάσαμε όλοι ένα είδος σοκ με τη δίμηνη απραξία, αλλά και όλα όσα βλέπαμε γύρω μας ή μαθαίναμε από την τηλεόραση. Η προπόνηση προχωράει καθημερινά με απόλυτη προσοχή στα μέτρα προστασίας και διαπιστώνουμε πολλή όρεξη και χαρά από τα παιδιά, τα οποία συνέρχονται σιγά-σιγά από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που προηγήθηκαν. Βλέπουμε επίσης με ικανοποίηση ότι και οι 8 αθλητές δούλεψαν ατομικά στην περίοδο των αυστηρών περιοριστικών μέτρων κάνοντας γυμναστική και φυσική κατάσταση», τόνισε ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής κι αμέσως μετά κλήθηκε να περιγράψει την εικόνα στην αίθουσα STIGA για την εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου.

Vatsa proponisi_me_plati«Με μάσκες μπαίνουμε στο στάδιο και με μάσκες βγαίνουμε. Στους διαδρόμους έχει παντού αντισηπτικά και βάζουμε συχνά στα χέρια, όπως έχουμε και στο προπονητήριο. Στην είσοδο της αίθουσας οι αθλητές βάζουν στο πάτωμα ειδικές πετσέτες με χλώριο και απολυμαντικά και απολυμαίνουν τα παπούτσια τους. Έχουμε συγκεκριμένο χώρο στην εξέδρα για ν’ αλλάζουμε παπούτσια και να βάζουμε αυτά που είναι για την επιτραπέζια αντισφαίριση. Τα παπούτσια, που είναι ειδικά για το άθλημα δεν τα φοράμε έξω.

Στην εξέδρα ο κάθε αθλητής έχει το δικό του κομμάτι και τηρούμε αποστάσεις περίπου στα 2,5 μέτρα, δηλαδή περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται για την προστασία μας κι αυτή την πολυτέλεια την έχουμε λόγω χώρου. Δεν χρησιμοποιούμε τα αποδυτήρια και δεν κάνουμε ντουζ.

Σε αυτό το διάστημα των προπονήσεών μας έχουν γίνει στην αίθουσα τρεις απολυμάνσεις. Ακόμη πιο πολλές φορές γενική καθαριότητα, αλλά και μυοκτονία. Μετά την προπόνηση ανοίγουμε και τις δύο πόρτες και αερίζεται η αίθουσα.

Καθαρίζουμε τα μπαλάκια, ο κάθε αθλητής έχει δικά του και βάζουμε πάνω κάποια διακριτικά με μαρκαδόρο. Στον χώρο έχουμε γάντια μίας χρήσης για την περίπτωση που χρειαστούν π.χ. σε ασκήσεις με βάρη ή με λάστιχα κι εμείς οι προπονητές φοράμε μάσκα. Στην προθέρμανση τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, ενώ όλοι οι αθλητές πήραν καινούργια στρώματα κι ο καθένας έχει βάλει όνομα στο δικό του. Το ρομπότ και τις κούτες για τις ασκήσεις με πολλά μπαλάκια τις έχουμε σε ξεχωριστά τραπέζια.

Υγειονομικός υπεύθυνος στην αίθουσα είναι ο εργοφυσιολόγος των εθνικών ομάδων Χρήστος Μπαλαμπίνης κι επιβλέπει καθημερινά ώστε να τηρούνται τα μέτρα στο ακέραιο».

Ο Βατσακλής περιμένει ανυπόμονα να ενταχθούν σιγά-σιγά στις προπονήσεις κι άλλοι αθλητές κι αθλήτριες των προεθνικών ομάδων, ενώ για τη βασική επιδίωξη στην παρούσα φάση σημείωσε: «Ο στόχος μας εμάς των προπονητών και του Χρήστου είναι να αποφύγουμε τραυματισμούς από υπερβολική ένταση ή από ζήλο των αθλητών επειδή είχαν μείνει πολύ καιρό εκτός. Το σώμα τους είχε ξεσυνηθίσει στην περίοδο της καραντίνας, γι’ αυτό βάλαμε αυτό το πρώτο «στοίχημα» και τα πάμε καλά.

Κάνουμε μονές προπονήσεις, τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση κι ελπίζουμε να μπουν σύντομα στην αίθουσα κι άλλοι διεθνείς ώστε να έχουμε περισσότερες ρακέτες στην προπόνηση και ευχέρεια για μεγαλύτερη εναλλαγή παικτών.

Δεν υπάρχουν ακόμα υψηλοί ρυθμοί, σκεφτείτε ότι οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν καινούργια υλικά, λάστιχα και ξύλα. Η αβεβαιότητα και η έλλειψη αγώνων επηρεάζουν σαφώς τα πλάνα μας και τις διαθέσεις μας, αλλά προσπαθούμε να είμαστε σε εγρήγορση. Όπως έχουμε πει στους αθλητές μας σε αυτή τη φάση θα κάνουμε πράγματα πιο πολύ σε όγκο και λιγότερο σε ασκήσεις για παιχνίδι και πόντους. Αυτά θ’ ακολουθήσουν. Τώρα θέλουμε να δυναμώσουμε και να βάλουμε νέα χτυπήματα στο παιχνίδι μας».

Ο επικεφαλής του προπονητικού τιμ ανέφερε τέλος κάτι άλλο σημαντικό ότι στις προπονήσεις δεν παίζονται καθόλου διπλά. Όχι μόνο γιατί δεν θα τηρείται έτσι ο κανόνας της απόστασης, που υπάρχει στο πρωτόκολλο, αλλά και γιατί υπάρχει σχετική οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Θυμίζουμε ότι η ETTUέχει ενημερώσει τις εθνικές ομοσπονδίες ότι μπορεί να μη γίνουν τα αγωνίσματα του διπλού στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων.
Httf.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics