Breaking News
27 Μαΐου 2023

Κράτησε τον τίτλο της στις παγκορασίδες η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, πρωταθλητής Ελλάδας στο ομαδικό παμπαίδων ο ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης

 

Pampaides omadiko_aponomi_kaliΟ ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης στους παμπαίδες και η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης στιςPagorasides aponomi_oloi παγκορασίδες έφτασαν το μεσημέρι του Σαββάτου 27/05 στα Τρίκαλα στους τίτλους του ομαδικού στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Κ13. Το αθηναϊκό σωματείο προχώρησε ως 3ο φαβορί και κατέκτησε τον πρώτο του πανελλήνιο τίτλο στη μικρή ιστορία του. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 το 2ο φαβορί, τον ΑΟ Παγώνα Πάτρας. Η ΧΑΝΘ έκανε το back to back στην κατηγορία μετά την περσινή πρωτιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο καθοριστικό παιχνίδι για το χρυσό μετάλλιο το 1ο φαβορί νίκησε με 3-1 τον ΑΣΕΑ Καβάλας, ο οποίος είχε αρχίσει την πορεία του ως νούμερο 7 στα seeding. Το ομαδικό στα παιδιά έως 13 ετών ήταν το δεύτερο αγώνισμα, που ολοκληρώθηκε στη μεγάλη αθλητική εκδήλωση, στο κλειστό γυμναστήριο Κατσιμήδου, μετά το απλό στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ11. Οι αγώνες συνεχίζονται με τα ατομικά αγωνίσματα σε παμπαίδες και παγκορασίδες και τελειώνουν αύριο 28/05 με τους συνολικά 5 τελικούς. Υπεύθυνη είναι η ελληνική ομοσπονδία με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, τον Δήμο Τρικκαίων και τον Φιλόδοξο Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Τρικάλων.

Θυμίζουμε ότι η δράση στα 12 τραπέζια καλύπτεται με συνεχές live streaming, το οποίο κανόνισαν οι ντόπιοι διοργανωτές μέσα από το κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube. Στο λινκ 1 https://www.youtube.com/watch?v=B5W7Jfzc8E0 και το λινκ 2 https://www.youtube.com/watch?v=9inPZQg5LrE βγαίνουν οι δύο ζωντανές ροές σήμερα Σάββατο.

Στο ομαδικό παμπαίδων διεκδίκησαν την πρωτιά ο ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης και η Παγώνα Πάτρας. Οι περισσότεροι ανέμεναν γερή αναμέτρηση, ωστόσο όταν ο Γεωργαλλίδης έκαμψε τον 1ο αθλητή των Αχαιών, τον Αν. Φουσέκη, τότε η ομάδα του απέκτησε τον πρώτο λόγο. Αυτό μέτρησε και στην πορεία, όπως φάνηκε, για να γραφτεί το τελικό 3-0 για τη Λυκόβρυση Πεύκη, η οποία ήταν στα μετάλλια της διοργάνωσης (χάλκινα) και τις δύο προηγούμενες χρονιές. Στη σύνθεση της ομάδας είναι και ο Γιώργος Κούβελας και προπονήτρια η Λουκία Γιανναδάκη. Η Παγώνα είχε στη σύνθεση της τα αδέρφια Φουσέκη. Ο μικρότερος, ο Αλέξανδρος, δεν αγωνίστηκε στον τελικό. Τεχνικό δίδυμο είχε η ομάδα και το αποτέλεσαν ο Γιώργος Βασκαντήρας και ο Παναγιώτης Αδριανός.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Παγώνα Πάτρας-ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης 0-3:

Αναστάσιος Φουσέκης-Δημήτρης Γεωργαλλίδης 0-3 (9-11, 4-11, 9-11)

Σπύρος Φουσέκης-Απόστολος Βατσακλής 0-3 (6-11, 5-11, 10-12)

Σπ. Φουσέκης/Αν. Φουσέκης-Γεωργαλλίδης/Βατσακλής 1-3 (11-8, 7-11, 4-11, 9-11)

Ο ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης είχε πάρει αρχικά την 1η θέση στο 3ο γκρουπ. Είχε νικήσει τον Τελαμώνα Σαλαμίνας με 3-1, τη ΧΑΝ Αθηνών και τον ΑΣ Μακέδνος με 3-0. Το Σάββατο στην 8άδα απέκλεισε το Πέρα Αθηνών με 3-0 και στην 4άδα τον Ποσειδώνα Λουτρακίου με 3-1. Ο Ποσειδώνας ήταν 1ο φαβορί και πρωταθλητής Ελλάδας της κατηγορίας τα δύο τελευταία χρόνια. Στον συναρπαστικό ημιτελικό έπαιξαν καθοριστικό ρόλο οι νίκες του Γιώργου Κούβελα και του Δημήτρη Γεωργαλλίδη επί του Μιχάλη Μπιτχαβά με 3-2 κι από 1-2 σετ πίσω. Ενδιάμεσα ο Γεωργαλλίδης και ο Απόστολος Βατσακλής νίκησαν 3-0 τους Γιάννη Κιοσελόγλου/Μπιτχαβά στο διπλό, αλλά με όλα σετ να λήγουν στο όριο!

Στην πορεία της μέχρι τον τελικό η Παγώνα Πάτρας επικράτησε πρώτα στο 2ο γκρουπ νικώντας με 3-1 τον ΑΣ Πέρα Αθηνών, τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και τον ΑΣΕΑ Καβάλας. Σήμερα στα προημιτελικά απέκλεισε το Ρουφ 80 με 3-0 και στα ημιτελικά τον Τελαμώνα Σαλαμίνας επίσης με 3-0.

Η ομάδα του Λουτρακίου και ο Τελαμών Σαλαμίνας κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Ο Ποσειδών παρέταξε τους Κιοσελόγλου, Μπιτχαβά και Νίκο Καραγεώργο και είχε στην τεχνική καθοδήγηση τους Χρήστο Τσαρσιταλίδη και Τάκη Τσαρσιταλίδη.

Ο Τελαμών Σαλαμίνας αγωνίστηκε με τους Γιώργο Σασσάνη, Δημήτρη-Μάριο Αλεξανδρίδη, Γιάννη Σαρηγιάννη και είχε στο κοουτσάρισμα τον Άρη Τσακίρογλου.

Στο ομαδικό παγκορασίδων η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί. Μπορεί να μην είχε στη σύνθεσή της το νούμερο 2 του πίνακα αξιολόγησης των παγκορασίδων, την Άννα-Φανουρία Μήτκα (έλειπε γιατί έδινε εξετάσεις για lowerστα αγγλικά), αλλά ήταν καθοριστική η παρουσία της πρωταθλήτριας στην κατηγορία Χριστίνας Τζενίδη, η οποία πλαισιώθηκε πετυχημένα από τη Φωτεινή-Κατερίνα Παπαλέξη.

Ο ΑΣΕΑ Καβάλας από την πλευρά του έφτασε σε επιτυχία με την είσοδο στον τελικό. Παρότι δεν ήταν στα φαβορί πέτυχε συνολικά τέσσερις νίκες και στον τελικό εξάντλησε τις πιθανότητες για τη νίκη. Απέκτησε μάλιστα, το προβάδισμα, όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ανώτερη στα επόμενα ατομικά ματς, αλλά και στο διπλό. Μετά τις νεάνιδες και τις κορασίδες η ΧΑΝΘ πήρε φέτος πανελλήνιο μετάλλιο και στις παγκορασίδες έχοντας και πάλι στην τεχνική καθοδήγηση τον Λευτέρη Τσόκανο. Στην Καβάλα ο προπονητής Γιάννης Σταύρου γεύτηκε μία αόμα διάκριση στις παγκορασίδες μετά το χρυσό μετάλλιο το 2019 και το ασημένιο το 2018.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού ΑΣΕΑ Καβάλας-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 1-3:

Ναταλία Καπαγιαννίδου-Φωτεινή-Κατερίνα Παπαλέξη 3-0 (11-7, 11-8, 11-4)

Άννα Χριστακάκη-Χριστίνα Τζενίδη 0-3 (2-11, 2-11, 5-11)

Καπαγιαννίδου/Χριστακάκη-Τζενίδη/Παπαλέξη 0-3 (7-11, 10-12, 3-11)

Καπαγιαννίδου-Τζενίδη 0-3 (4-11, 5-11, 3-11)

Στην πρώτη φάση η ΧΑΝΘ αναδείχτηκε νικήτρια στο 1ο γκρουπ. Επιβλήθηκε με 3-1 του Προφήτη Ηλία Πειραιά και του Ωρίωνα ΑΠΟ Χίου. Στα προημιτελικά είχε bye και στα ημιτελικά έκαμψε την Ελευσίνα με 3-1.

Ο ΑΣΕΑ Καβάλας άρχισε την πορεία του από το 3ο γκρουπ, όπου ενώ κληρώθηκε από την 3η σειρά των seedingκατέκτησε την 1η θέση. Κατέβαλλε τον επικεφαλής ΑΟ Θέρμης Θερμαίος με 3-0 και τις Σάρισες Φλώρινας με 3-2.

Το Σάββατο στην 8άδα απέκλεισε τον Προφήτη Ηλία Πειραιά με 3-0 και στην 4άδα τον Πανιώνιο ΓΣΣ με 3-2. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ερχόταν από τη βάση του ταμπλό έχοντας νικήσει 3-2 στα γκρουπ το 2ο φαβορί την Ελευσίνα. Στο ημιτελικό σημείωσε δύο ατομικές νίκες η Καπαγιαννίδου και στο φινάλε την καθοριστική η Χριστακάκη.

Ο ΓΑΣ Ελευσίς και ο Πανιώνιος ΓΣΣ πήραν την 3η θέση. Στην Ελευσίνα ο προπονητής Γιάννης Λογοθέτης στηρίχτηκε στη Δέσποινα Δημητρίου και την Αριάδνη Γεωργαλλίδη. Ο Πανιώνιος παρέταξε την Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη και τη Σαμάιρα Τζαΐν και στον πάγκο είχε τον Χρήστο Λάμη.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας δια βίου μάθησης και απασχόλησης Χρήστος Γακόπουλος και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστος Τασιός στους παμπαίδες και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ομοσπονδίας Ξένια Στάθη στις παγκορασίδες.


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Έπειτα από τη νέα επιτυχία η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μίλησε αναλυτικά για τους στόχους της 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics