Breaking News
23 Ιουνίου 2020

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αλέφαντος. Ο παλαίμαχος προπονητής που άφησε το δικό του στίγμα στο ελληνικό πρωτάθλημα το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε προβλήματα με την υγεία του και απεβίωσε από καρδιακή προσβολή το μεσημέρι της Τρίτης (23/06).

 

Ο Νίκος Αλέφαντος ήταν Έλληνας προπονητής ποδοσφαίρου. Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1939 στην Αθήνα και από το 1956 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, αρχικά ως ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια ως προπονητής.

Η καριέρα του άρχισε από τον Αστέρα Εξαρχείων και συνεχίστηκε στον ΑΟ Χαλανδρίου, στον Π.Α.Ο. Ρουφ, στον Ολυμπιακό Πειραιώς, στον Ατρόμητο Πειραιώς, στον Ολυμπιακό Χαλκίδας, στον Παναιγιάλειο, στον Πανελευσινιακό και στο Βύζαντα, όπου τερμάτισε την καριέρα του στην Α΄ Εθνική το 1969.

Ως προπονητής εργάστηκε στις περισσότερες μεγάλες ελληνικές ομάδες, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό, το 1984, το 1994 και το 2004 ενώ πέρασε και από την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή και τον Πανιώνιο. Στην Α’ Εθνική έχει δουλέψει και στους: ΟΦΗ, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα ενώ δύο φορές, με τα Γιάννινα και τον Πιερικό, κέρδισε την άνοδο από τη δεύτερη κατηγορία.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι πως στα πρώτα του βήματα ως προπονητής, στο Ρουφ τη δεκαετία του 1970, συνέδεσε το όνομα του με την πορεία της ομάδας, που έχασε την άνοδο στην τελευταία αγωνιστική.

Ρεκόρ αποτελεί η παραμονή του στον πάγκο του Φωστήρα για μόλις τρεις ώρες, τον Σεπτέμβρη του 2002.

Τον Μάρτιο του 2004 αναλαμβάνει προπονητής του Ολυμπιακού, για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα 20 χρόνων: 1983-1984, 1993-1994, 2003-2004.

Ο Νίκος Αλέφαντος ύστερα από την απομάκρυνση του στον Ολυμπιακό το 2004, δεν είχε αναλάβει κάποια ομάδα, παρόλο που το όνομα του συνδέθηκε και πάλι με το όνομα του Ολυμπιακού στις αρχές του 2010.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics