Breaking News
25 Ιουνίου 2020

Συμμετοχή του Γιώργου Μαυρωτά στην τηλεδιάσκεψη των  Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού του Συμβουλίου της ΕΕ. 

 

Στην τηλεδιάσκεψη των Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού του Συμβουλίου της ΕΕ, στο πλαίσιο Προεδρίας της Κροατίας, συμμετείχε σήμερα ο γγΑ  Γιώργος Μαυρωτάς.

Στη τηλεδιάσκεψη προήδρευσε ο αναπληρωτής Υφυπουργός αθλητισμούτης Κροατίας κ. KrešimirŠamija, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην αρχική του τοποθέτηση κ. Μαυρωτάς τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δώσει έμφαση στην χρηστή διακυβέρνηση στον αθλητισμό, σημειώνοντας ότι η διαφάνεια, ο εκδημοκρατισμός και η ισότητα πρέπει να ενισχυθούν με την ΕΕ να έχει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο και λόγο στην «πιστοποίηση» των διαδικασιών και των αποτελεσμάτων.

ΟγγΑαναφέρθηκε και στην καταπολέμηση της χειραγώγησης και του matchfixing, τονίζοντας ότι αυτά τα φαινόμενα, μαζί με το ντόπινγκ, είναι κομβικά ζητήματα στον σύγχρονο αθλητισμό και πρέπει να αντιμετωπιστούν με ακόμα καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις εθνικές πλατφόρμες που έχουν συσταθεί στο πλαίσιο της ΣύμβασηςMacolin.

Σε σχέση με την πανδημία COVID-19 και τις επιπτώσεις της στον αθλητισμό, ο κ. Μαυρωτάς επισήμανε την ανάγκη στήριξης της «πυραμίδας» από τη βάση, κάνοντας ειδική αναφορά στο ελληνικό μοντέλο με την έκτακτη ενίσχυση των 12 εκατ. ευρώ προς τα σωματεία.

Τέλος,επειδή έγινε και ειδική αναφορά στις Ολυμπιακές αξίες , ο κ. Μαυρωτάς ανέπτυξε τον ρόλο που μπορεί να έχει η Ελλάδα και ειδικότερα η Ολυμπία σε συνδυασμό με τα προγράμματα Erasmus+ώστε να αναδειχτούν αυτές οι παγκόσμιες αξίες και στις επόμενες γενιές των ευρωπαίων πολιτών.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics