Breaking News
06 Μαρτίου 2021

Super League Interwetten - 25η αγωνιστική: Ένα παιχνίδι με πολλά γκολ, ωραίο ποδόσφαιρο και φυσικά… αποβολές!
Καραχάλιου Μαρία 

 

O OΦΗ υποδέχτηκε την Λάρισα στο «Γεντί Κουλέ» για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten. Η «μάχη» ανάμεσά τους ήταν σημαντική ενόψει των playouts.

O ΟΦΗ κατάφερε από νωρίς να πάρει το προβάδισμα. Περίπου στα 90 δευτερόλεπτα, ο Ντε Γκούζμαν έκανε την κίνηση στην περιοχή τροφοδότησε τον Στάικο, ο οποίος πλάσαρε στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Ο ΟΦΗ σκόραρε στην έδρα του μετά από τέσσερα παιχνίδια.

Στο 7’ η κεφαλιά Ντε Γκούζμαν,η μπάλα πέρασε άουτ. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Νικολιάς βγήκε στο τρανζίσιον, έκανε την παράλληλη, ο Ακούνια άφησε για τον Πινακά που από καλή θέση σούταρε άουτ.

Ο Ολλανδός δεν σταματούσε να πιέζει, απειλώντας ξανά την εστία της Λάρισας στο 10’. Στο 14’ από σέντρα του Μπεν Χατίρα, ο Ακούνια δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλα και στο 16’ από καλό σουτ του Στάικου, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο πρώτο 25λεπτο η Λάρισα προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της, με τον Νικολιά να ψάχνει το γκολ. Ωστόσο, στο 26’ τραυματίστηκε και η αλλαγή του ήταν απαραίτητη.

Στο 29’ η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι. Ο Σωτηρίου βγήκε να μαζέψει τη μπάλα και δόθηκε παράβαση πάνω στον Ντουρμισάι. Ο Έλληνας πορτιέρε στην προσπάθεια του να κατεβάσει, βρήκε τον παίκτη της Λάρισας. Έτσι λίγο πριν το μισάωρο, ο Ντουρμισάι ευστόχησε από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας το 1-1.

Η ΑΕΛ κατάφερε να φέρει στα ίσα σε ένα σημείο που ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει. Μάλιστα, οι βυσσινί κάλυψαν σωστά τους χώρους και δεν αφήνουν τον ΟΦΗ να πατήσει εύκολα περιοχή.
Ο ΟΦΗ, συνέχισε να έχει την «κυριαρχία» μέσα στο γήπεδο. Στο 38’ ο ΟΦΗ βγήκε ωραία στο τρανζίασιον, ο Μεγιάδο άπλωσε για τον Στάικο που δεν έκανε καλή παράλληλη. Η κατοχή ήταν 60%-40% για τους Κρητικούς. Μετά το 1-1 η ΑΕΛ είχε ισορροπήσει το ματς.

Από το 40 και ύστερα ο ΟΦΗ δεν βγάζε πλέον ένταση στο παιχνίδι του και η ΑΕΛ είχε πάρει «μέτρα», με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-1. Ωστόσο, λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, υπήρξαν διαμαρτυρίες από τον πάγκο της ΑΕΛ. Στο τέλος του ημιχρόνου, ο τραυματίας Γκράουρ βρέθηκε απέναντι από τον Σωτηρίου όμως το σημαιάκι του βοηθού σηκώθηκε. Αυτό εξόργισε τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε και αποβλήθηκε

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Κρητικοί εξακολουθούσαν να παίζουν πιο δυναμικά. Στο 52’ από παράλληλη του Κοροβέση, η μπάλα κόντραρε και ο Γρίβας δεν κατάφερε να επωφεληθεί ενώ στο 54’ υπήρξε δοκάρι για την ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» αναπτύχθηκαν πολύ όμορφα, ο Μπεν Χατίρα έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει.

 Η απάντηση ήρθε φυσικά από την Λάρισα μόλις δέκα λεπτά αργότερα. Στο 63’ ο Ακούνια με πάρα πολύ όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σωτηρίου. Οι «βυσσινί» έφτασαν στην ανατροπή, ωστόσο τα νεύρα ήταν πάρα πολλά. Στο 64’ Ο ρέφερι έδειξε κίτρινη στον Ντουρμισάι μετά από μαρκάρισμά του στον αέρα με τον Γιαννούλη.

 Στο 72’ ο ΟΦΗ κερδίζει πέναλτι με τον Σολίς που μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ακούνια. Ο Ντε Γκουζμάν εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά δεν νίκησε τον Νάγκι και ο διαιτητής έδειξε επανάληψη. Την δεύτερη φορά ο Ντε Γκουζμάν εκτέλεσε σωστά και έφερε στα ίσα το παιχνίδι κάνοντας το 2-2. Φυσικά, υπήρξαν διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων. Τα νεύρα χτύπησαν «κόκκινο» και στο 78’ ο Σολίς κλώτσησε τον Γιακιμόφσκι μπροστά στον βοηθό, για αυτό και αποβλήθηκε.

 Το παιχνίδι, εξελίχθηκε σε… ντέρμπι στα τελευταία λεπτά. Στο 83′ ο Ντουρμισάι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τελείωμα στην κίνηση, έπειτα από ωραία σέντρα του Ακούνια από τα αριστερά. Αρχικά, ο βοηθός είχε ακυρώσει το γκολ, αλλά το VAR το επικύρωσε, με την Λαμία να περνά μπροστά στο σκορ ξανά!
Το παιχνίδι συνεχίστηκε δίχως κάποια ιδιαίτερη φάση, με τους «βυσσινί» να «κλέβουν» τους τρεις βαθμούς και τον ΟΦΗ να γνωρίζει ακόμη μία ήττα.

 ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος) : Σωτηρίου, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Διαμαντής, Ουές, Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο, Στάικος, Στούρτζεον(Μαρινάκης), Γρίβας, Σαρδινέρο(Καστάνιος)

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα) : Νάγκι, Μπέρτος(Ηλιάδης), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόβσκι, Νικολιάς (Γκράουρ) , Κολομπίνο, Ντουρμισάι(Νούνιτς), Ακούνια, Πινακάς, Μπεν-Χατίρα(Μιλοσάβλιεβιτς).
Διαβάστε επίσης:

Όλα τα ζώδια 06/03

 

ΑΚΑΣ: «Έκπληξη και οργή από την συγχαρητήρια δήλωση του κ. Αυγενάκη»

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics