Breaking News
14 Απριλίου 2021

Πατινάζ – Κορονοϊός: Με θεατές στην Οζάκα παρά την αύξηση των κρουσμάτων

 

Οι φίλοι του αθλήματος είναι έτοιμοι να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Τρόπαιο των Ομάδων, της Διεθνούς Ένωσης Πατινάζ (ISU) στην Οζάκα, παρά τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, στο Νομό. Η διοργάνωση, με ομάδες από την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ομοσπονδία Πατινάζ της Ρωσίας (FSR), έχει προγραμματιστεί να αρχίσει αύριο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (18 Απριλίου).

Οι διοργανωτές οφείλουν να επιτρέψουν την είσοδο των θεατών, αν και δεν έχουν ανακοινώσει ακριβή αριθμό. Έχει αναφερθεί ότι το απομακρυσμένο «Maruzen Intec Arena» έχει ξεπουλήσει για τη διοργάνωση, μεταξύ των πρώτων πραγματικά διεθνών αγώνων, στη χώρα υποδοχής των φετινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Η Οζάκα είναι μία από τις περιοχές όπου εφαρμόζονται αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της αύξησης των μολύνσεων από κορονοϊό.

Ο Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία του Τόκιο 2020 ταξίδεψε από χθες, στην Οζάκα, αλλά δεν επιτρεπόταν στον κόσμο να βρίσκεται στους δρόμους του ιαπωνικού Νομού, λόγω της πανδημίας. Η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρθηκε σ’ένα σχεδόν άδειο Commemorative Park την ημέρα που η Οζάκα ανέφερε το ρεκόρ των 1.099 νέων κρουσμάτων.

Ο Ιάπωνας σταρ Γιουζούρου Χάγιου και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αμερικανός Νάθαν Τσεν, ο οποίος κέρδισε το τρίτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Στοκχόλμη τον περασμένο μήνα, αναμένεται να είναι αντίπαλοι στο ομαδικό των ανδρών.

Η ρωσική ομάδα, που αγωνίζεται ως Ομοσπονδία FSR λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα ως τιμωρία, για το σκάνδαλο ντόπινγκ που χρηματοδοτήθηκε από το κράτος, θα έχει στις τάξεις της, την πρόσφατα εστεμμένη παγκόσμια πρωταθλήτρια Άννα Στσέρμπακοβα. Το ίδιο έγινε και με την ομάδα των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ. Η Κίνα είχε προκριθεί στη διοργάνωση, αλλά αντικαταστάθηκε από τη Γαλλία αφού αποφάσισε να μη στείλει ομάδα στην Οζάκα.

Κάθε σκέιτερ ή ντουέτο μπορεί να κερδίσει έως και 12 βαθμούς, χάρη στις εμφανίσεις του στο σύντομο πρόγραμμα ή στο χορό και στο ελεύθερο πρόγραμμα πατινάζ ή στο αντίστοιχο του χορού. Οι βαθμολογίες βασίζονται στο σύνολο των πόντων της ομάδος που έχουν επιτευχθεί σε κάθε φάση του αγώνα.

Η τελευταία διοργάνωση του ISU World Team Trophy πραγματοποιήθηκε και πάλι στην Ιαπωνία, στη Φουκουόκα το 2019, όπου στέφθηκε πρωταθλήτρια η ομάδα των ΗΠΑ. Η Ιαπωνία τερμάτισε δεύτερη με τη Ρωσία να κερδίζει το χάλκινο.
sports.gr
Διαβάστε επίσης:

Αποκλεισμός για τα αδέρφια Τσιτσιπά

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics