Breaking News
04 Οκτωβρίου 2022

Εκπροσώπηση από δύο κορυφαίους αθλητές της στις κατηγορίες εφήβων και παίδων θα έχει η Ελλάδα σ’ ένα ακόμα δυνατό αναπτυξιακό προπονητικό καμπ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU). Ο 17χρονος Αλέξανδρος Μαδέσης και ο 14χρονος Γιώργος Κοσμάς δήλωσαν συμμετοχή στο επονομαζόμενο Eurotalents Development Camp II της Τσεχίας για επίλεκτους U15 και U17 ετών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Χάβιροφ από τις 10 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. H ETTU παραδοσιακά ζητά από τις εθνικές ομοσπονδίες τους καλύτερους αθλητές της εκάστοτε ηλικιακής κατηγορίας και ο Μαδέσης βρίσκεται στο νούμερο 1 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης των εφήβων, ενώ ο Κοσμάς είναι ο εν δυνάμει 1ος αθλητής στην κατηγορία των παίδων, καθώς με την έλευση του 2023 θα περάσουν στην παραπάνω ηλικιακή κατηγορία οι σημερινοί 15άχρονοι. Ο Μαδέσης, σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας Νέων ανδρών και δις εφήβων, είναι αθλητής της ΑΕΚ, ενώ ο Κοσμάς από τα Ιωάννινα, 3ος τη σεζόν που πέρασε στο απλό παίδων του Πανελλήνιου πρωταθλήματος και πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παμπαίδων το 2020, αγωνίζεται φέτος στον ΔΑΟ Ταύρου. Υπεύθυνος προπονητής στην αποστολή θα είναι ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο οποίος μετά την ξεχωριστή εμπειρία ως ομοσπονδιακός στις Μαλδίβες, συνεργάζεται από τα τέλη Αυγούστου με τον Α.Σ. Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων.

Η μέρα άφιξης στο καμπ είναι η Κυριακή 9 Οκτωβρίου και η επόμενη Κυριακή είναι η μέρα αναχώρησης των αποστολών. Κάθε ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπορεί να δηλώσει στη συγκέντρωση προετοιμασίας μέχρι 2 αθλητές και 2 αθλήτριες (2 U15 και 2 U17). Για τον πρώτο στην κατάταξη της κάθε χώρας, αθλητή, η ETTU δίνει ένα ποσό στο καθημερινό κόστος διαμονής.

Επικεφαλής προπονητής είναι Ούγγρος Josef Plachý. Στο τεχνικό τιμ βρίσκονται ακόμα η (πρώην διεθνής Τσέχα) Renata Štrbíková και ο Marek Čihák, ενώ υπεύθυνος για τη φυσική κατάσταση είναι ο Patrik Kaizar. Ο Μαδέσης έχει ήδη σημαντικές διεθνείς παραστάσεις με Ευρωπαϊκά, Βαλκανικά πρωταθλήματα και διεθνή τουρνουά. Ο Κοσμάς είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με το εθνόσημο τον περασμένο Ιούνιο, στους Μεσογειακούς για αθλητές έως 15 ετών, ωστόσο αμφότεροι επιζητούν αυτή τη σημαντική προπονητική εμπειρία και ξέρουν ότι καθώς είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν θα ωφεληθούν σίγουρα από τη συνεργασία με σπουδαίους Ευρωπαίους αθλητές της ηλικίας τους και εγνωσμένης αξίας προπονητές.

Το National Training Center στο Havirov είναι στην κεντρική Ευρώπη, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία και τη Σλοβακία. Πέρα από τις εγκαταστάσεις για άλλα αθλήματα, θα έχει συνολικά 32 τραπέζια για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του καμπ. Στο διπλανό ξενοδοχείο υπάρχουν το fitness centre, το ρεστοράν και άλλοι χώροι. Στο Χάβιροφ είχε βρεθεί το καλοκαίρι η εθνική ομάδα των γυναικών για προετοιμασία εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

* Ένα ακόμα Ελληνόπουλο μπήκε στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης. Μετά τη συμμετοχή του στο Youth Contender της Τιφλίδας ο Κώστας Φάκαρος έκανε την περασμένη βδομάδα την πρώτη εμφάνισή του στην παγκόσμια κατάταξη. Είχε το πλασάρισμα στις θέσεις 5-8 των αθλητών έως 13 ετών και πήρε 13 βαθμούς με τους οποίους είναι νούμερο 176 στην κατηγορία Under 13 και Νο 453 στην Under 15.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στη Γενεύη θα βρίσκεται η Εθνική Ομάδα Ρομποτικής “FIRST Global Challenge Team Greece”

 

 

 

 

Αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής ομάδας είναι πλέον ο κολυμβητής Βασίλης Κακουλάκης

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics